31 In Personal/ Tips/ Zo sammie

Minstens 7 uur per dag naakt

Dat vind ik wel het prettigst moet ik zeggen. Niks wat in de weg kan zitten als ik me omdraai. Nee, ik loop niet naakt op mijn werk of thuis door het huis, maar naakt slapen, ja heerlijk! Als het heel koud is wil ik wel eens een shirt en pyjama broek aan trekken, maar onder het dekbed is dit toch vaak snel weer te warm. Zeker met Tommy naast me die een levende kachel is in bed. Aangezien ik toch probeer iedere nacht minstens 7 uur te slapen ben ik dus 7 uur per dag naakt, nakend, bloot, kledingloos.

Wist je dat naakt slapen aardig wat voordelen heeft?

Dan heb ik het niet alleen over snel midden in de nacht naar de wc gaan en geen broek uit te hoeven trekken.

 • Je verbrand extra calorieën in je slaap als je niks aan hebt. Dit heeft van alles te maken met de soorten vetweefsel die wij mensen hebben maar het komt op het volgende neer: Omdat je geen pyjama aan hebt kun je het sneller koud krijgen, je lichaamstemperatuur kan iets sneller dalen. Je lichaam moet dus zelf werken om warm te blijven en verbrand daarbij calorieën. Voor echt afvallen zal het geen kilo’s zoden aan de dijk zetten ; ) 
 • Om goed te kunnen slapen en een echte goede nachtrust te hebben moet je lichaam iets kunnen afkoelen, dit gaat uiteraard makkelijker als je niks aan hebt wat je warm houd.
 • Uiteraard kun je je veel vrijer bewegen in bed want er hangt niet van alles aan je vast.naakt slapen
 • Het kost minder tijd. Je hoeft geen pyjama aan te trekken, je hoeft geen pyjama uit te trekken en als je uit bed stapt kun je zo door lopen naar de douche.
 • Als er geen kleding in de weg zit is het makkelijker om over te gaan tot bedsport ; ) Je sex leven zou er een boost van kunnen krijgen.
 • Als je uit bed stapt heb je het wel even fris maar daar word je lekker wakker van ; )
 • Je verminderd de kans op infecties. Bacteriën zijn gek op warme broedplekjes en zonder kleding aan word het minder warm, je edele delen kunnen beter luchten zonder kleding. Het is hygiënischer en je huid krijgt na een hele dag vast gezeten te hebben de kans om te ademen.
 • Je hebt uiteindelijk minder was in je wasmand!

En vooral die laatste vind ik een pluspunt hoor ; )

Slaap jij naakt?

 • Sanne
  maart 1, 2016 at 9:05 am

  Ik heb er altijd een vraagteken bij, want zelf vind ik het ook wel fijn, maar toch heb ik dan van alles in mijn hoofd om het toch maar niet te doen. Want stel je nou toch voor dat er brand uitbreekt en je geen tijd meer hebt om in je kleding te schieten. Sta je daar…
  Of als je onwel wordt en er middenin de nacht ambulance broeders naast je bed staan.
  Dus tegenwoordig doe ik dan toch maar een ponnetje aan 😀

  • zosammie
   maart 1, 2016 at 11:24 am

   Hihi, ik ga er niet vanuit dat er brand uitbreekt of ik onwel word, als ik daar aan ga denken slaap ik sowieso niet lekker denk ik 🙂 Als ik in een vreemd huis slaap dan heb ik wel altijd iets aan maar thuis niet.

 • Kim
  maart 1, 2016 at 10:06 am

  Haha ik vind pyjamas juist zo fijn zitten! Volgens mij heb ik nog nooit naakt geslapen. Ook in de zomer doe ik altijd een kort broekje en topje aan.

 • Ilse
  maart 1, 2016 at 10:26 am

  In de zomer slaap ik weleens naakt, maar in de winter: geen denken aan! Ik slaap meestal met een dikke trui aan én de verwarming op. Anders lig ik wakker van de kou. 😉

 • jackie
  maart 1, 2016 at 10:30 am

  jaaaa..
  ik kom boven, heb binnen 5 sec mijn kleren uit en lig, zo heerlijk….
  maar dat ik er dus ook nog van afval, YEAH, hahaha

 • Elaintje
  maart 1, 2016 at 10:39 am

  Ik heb heel lang naakt geslapen, maar inmiddels voelt het juist weer erg, uhm naakt, als ik niets aan heb. Vroeger had ik het ook altijd warm in bed. Tegenwoordig eerder koud.

 • Jenn
  maart 1, 2016 at 10:41 am

  Bijna, ik draag alleen mijn onderbroek, heerlijk.

 • Olga
  maart 1, 2016 at 11:06 am

  Ik kan niet zonder shirt aan slapen. Dan voelt alles zo los en flubberig :O

 • sunny mama
  maart 1, 2016 at 11:08 am

  Nee, ik zou echt niet kunnen slapen zonder pyjama, zelfs niet wanneer het snikheet is!
  Dan maar net iets meer was in de wasmand. 😉

 • Sher
  maart 1, 2016 at 11:46 am

  Je opsomming klinkt ideaal, toch lukt het mij voor geen meter! Ik heb het ‘s nachts altijd veel te koud! Het liefst slaap ik nog met een trui aan hahaha

 • José
  maart 1, 2016 at 12:12 pm

  Misschien als ik later alleen of met m’n vriend zou wonen, maar niet bij mijn ouders thuis, haha. Maar ik ben sowieso een koukleum, dus dat zien we nog wel. De voordelen klinken wel goed! 😉

 • Anne-Sterre
  maart 1, 2016 at 12:20 pm

  Ik vind dit ook fijn. Alleen als het echt heel koud is, dan nog een hemdje. En natuurlijk wanneer ik niet thuis slaap, dan pak ik mezelf juist redelijk in 😉

 • Morgaine
  maart 1, 2016 at 1:03 pm

  Yep…. al heel lang slaap ik naakt, eigenlijk sinds ik op mijzelf woon, dus vanaf mijn 18de, wel met iets van een pj in de buurt voor het geval dat, ik heb toch ook wel mee gekregen, stel dat er iets gebeurd en je wordt je huis uit gehaald voor….. nou ja, zal de rampen niet benoemen, maar ik slaap naakt.. heerlijk is dat!

  Het liefst ook nog, eerst even douchen als ik daar nog zin in heb, schone lakens, oh vrouw… zo heerlijk. Enige uitzondering als ik ga logeren… of logees heb, dan hou ik minimaal wel mijn broekje aan, ook omdat je nooit weet…. wat hoe en waar… maar verder? Dat is ook de absolute reden dat ik het liefste thuis slaap…. zodat ik lekker naakt kan 😀

  X

 • Mariska
  maart 1, 2016 at 1:05 pm

  Ik bedek mijn edelheid graag maar verder vind ik naakt slapen fijn. O wacht. Het is hier altijd **** koud, dus als ik naakt wil slapen zou ik 5 dekens nodig hebben. Op slechte dagen slaap ik zo met een dikke trui aan xD In de zomer vind ik het wel echt fijn slapen.

 • Joyce rdt
  maart 1, 2016 at 1:18 pm

  Tegenwoordig slaap ik bijna nooit meer naakt, koud koud koud.. Toen ik nog een relatie had was dat anders, had ik ook een kacheltje haha.

  Liefs.x

 • Petra
  maart 1, 2016 at 1:19 pm

  Zelfs geen sokken meer in bed?

  • zosammie
   maart 1, 2016 at 1:24 pm

   Al jaren niet meer! 😀

 • Nina Simplynspecial
  maart 1, 2016 at 1:20 pm

  In de winter niet, veel te koud hihi. Dan draag ik een kort broekje en een hemd. In de zomer slaap ik weleens naakt. Mijn vriend daarentegen slaapt het hele jaar door naakt.

 • Sheila
  maart 1, 2016 at 2:17 pm

  Ja in de zomer! Heerlijk. In de winter niet. Ik ben echt een koukleum. Ik slaap nu met 3 lagen dekens en nog heb ik het koud als ik bloot ben. Ik had een shirt met korte mouwen aan maar dat trok ik al niet.

 • Nesrin
  maart 1, 2016 at 2:38 pm

  Ik moet er niet aan denken want ik heb het echt altijd koud als ik naar bed ga. Als ik het bed induik dan zie ik er uit als een oud vrouwtje, dikke sokken, lange mouwen en broekspijpen. Mijn sokken gaan over de broekspijpen heen he 😉

  Daarom zit de wasmand hier non stop vol 😉

 • Floor Daasvand
  maart 1, 2016 at 3:13 pm

  Ik doe het alleen als ik met mijn vriend slaap, ik ben in mijn uppie namelijk echt een koukleum haha!

 • Natasja
  maart 1, 2016 at 3:44 pm

  ik heb het altijd koud, ik moet echt een dikke pyjama aan om heerlijk in slaap te komen, nu komt het ook voor dat ik midden in de nacht wakker word en ik het dan vreselijk warm heb, maar dan nog doe ik dan een hemdje aan.

 • Joor
  maart 1, 2016 at 5:15 pm

  Brrrr haha ik slaap zelf nooit naakt… voor mij veels te koud! Maar hé iedereen is weer anders! 🙂

 • Roos
  maart 1, 2016 at 6:28 pm

  Naakt slapen kan heerlijk zijn ja! Al doe ik dat niet snel als ik alleen slaap… Met vriendlief is het 9/10 wel naakt slapen, tenzij ik het koud heb, haha. Het heeft inderdaad wel iets, dat ruime en luchtige. Maar, ik stel dan wel prijs op een dikke deken en Roberts kachelfunctie. XD

 • Billy
  maart 1, 2016 at 6:37 pm

  het gebeurt wel eens dat ik naakt in bed kruip, maar dan enkel als het snikheet is.
  Anders slaap ik nog ouderwets in pyjama, ook al wist ik al af van al die voordelen die naakt slapen oplevert… 😉

 • Daisy
  maart 1, 2016 at 7:11 pm

  Ik slaap eigenlijk nooit naakt… Hooguit als het snikheet is in alleen een onderbroek…. Ik voel me gewoon echt niet fijn als alles naakt is, zelfs niet als daar verder niemand bij is…. Behalve onder de douche, onder de douche ben ik naakt haha.

 • Trees
  maart 1, 2016 at 7:18 pm

  Jaaaaa, bijna dan, alleen een slipje aan. Ik weet niet meer hoe lang al, vroeger droeg ik nachthemden, zat ik eeuwig mee in de knoop. En ik heb het ook nooit koud hoor. En zoja dan ben ik eenmaal in bed zo weer warm.
  Er ligt er nu geregeld een naast me met van alles aan, snap er niks van. En ook nog 2 dekbedden over zich heen en ik maar één dunnetje… Ik lach er maar om…

 • Miriam
  maart 1, 2016 at 8:41 pm

  Ik ben al aan het blauwbekken als ik er aan denk! Brrrr, NO WAY! ;p

 • Alyssa
  maart 1, 2016 at 9:48 pm

  M’n vriend zegt altijd dat het echt aan te raden is, maar ik ben nog niet overtuigd, haha. Nu wel weer iets meer trouwens! Ik denk dat het ook een kwestie van wennen is; ik heb het weleens geprobeerd, maar het voelde niet zo prettig… wie weet als ik het vaker probeer!

 • Dinja
  maart 2, 2016 at 4:03 pm

  Veel voordelen maar toch trek ik in de winter mijn pyjama aan :3
  Naakt slapen doe ik alleen als het zomer is en als het dan erg warm is.

 • Flavie
  maart 5, 2016 at 11:57 am

  Naakt slapen lukt mij niet… ik krijg het steeds te koud gedurende de nacht.