35 In Groene vingers/ Home/ Personal

Moestuintjes van de Appie

moestuintjes 2016

Dit was het eerste jaar dat ik mee deed met de moestuintjes rage van de Albert Heijn en ik had geen hoge verwachtingen. Toen ik de zaadjes in de bijbehorende potjes deed was ik na een aantal dagen en soms na een week best verbaasd over hoe hard zo’n plantje nou groeit. Daarna dacht ik, nou dat word een klein plantje, dan gaan ze waarschijnlijk dood en ik zal er nooit iets van kunnen oogsten..

Ik kan nog niet zeggen dat ik al iets heb kunnen oogsten, zo ver zijn we nog niet, maar de plantjes zijn alles behalve dood! Mijn tomaten plant (13 maart gezaaid, 7 april verpot) is inmiddels best wel groot en ik doe er alles aan om ‘m in leven te houden, verse tomaatjes op het balkon.. Ik kan niet wachten! Binnenkort ga ik de plantjes buiten in potten zetten, door het wisselende weer durfde ik het nog niet aan.

moestuintjes

Foto links: Cherry tomatenplant. Foto rechts: Rode bieten plantjes.

De courgette plant gaf ik in april al weg, de venkel, de spinazie en de rode biet plant heb ik inmiddels ook aan mijn collega gegeven. Ik kan ze niet kwijt op het balkon en de plantjes horen gewoon thuis in de aarde, ik heb ze met liefde tot hun tweede pot verzorgd. Die emmertjes van de snoeptomaatjes kwamen goed van pas!

moestuintjes appieDe watermeloen en komkommer zaadjes had ik al opgegeven, er kwam maar geen groen sprietje uit de aarde en ik had ze toch al een tijd geleden gezaaid. En ineens na 7 weken kwam er iets omhoog en staan er nu in beide bakjes plantjes! Ongelofelijk!

heinz tomatenplantjesIk kreeg later van een collega ook nog tomaten zaadjes van Heinz, deze heb ik 29 april gezaaid en ook die plantjes komen uit. Toch best een magische wereld dat moestuinieren, ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden! Deze heb ik 18 mei verpot en ook het bakje tijm van Albert Heijn heb ik op deze dag verpot, die is al net zo hoog. Ik hoop dat ik deze volgende week naar een buitenpot kan verplaatsen.

augurk plant

Augurk plant met bloemen. Gezaaid op 20 maart.

De augurk plant groeit ook goed door en heb ik verstevigd met een stokje, hij hing helemaal tegen het raam aan. Deze gaat net als de tomatenplant volgende week naar buiten. Nu ga ik natuurlijk alles aan doen om de plantjes in leven te houden en ik hoop dat we deze zomer het 1 en ander van ons balkonnetje kunnen plukken!

Hoe gaat het met jullie moestuintjes?

 • Tessa
  mei 20, 2016 at 7:18 am

  Ik vind het er alleen al zo gezellig uitzien! In mijn huis passen geen moestuintjes meer, want dankzij jou staat hier de hele toko vol met cactussen, haha!

  • zosammie
   mei 20, 2016 at 10:12 am

   LOL!

 • Rowan
  mei 20, 2016 at 7:38 am

  Zo goed heb ik de Albert heijn moestuintjes nog nooit zien groeien! Goed zeg!

 • Elaintje
  mei 20, 2016 at 7:48 am

  Zo leuk! Ik mis mijn moestuin dit jaar wel. Dat gaat dit jaar niet vanwege mijn aanstaande vertrek naar het buitenland. Voordat je je tomatenplantje definitief buiten zet kan je hem eerst laten wennen(afharden). Dus een paar uurtjes overdag buiten en dan in de avond weer naar binnen. Dan is de overgang niet zo groot.

  • zosammie
   mei 20, 2016 at 10:13 am

   Oh thanks voor de tip! Ik ga morgen gelijk de plantjes voor een paar uur naar buiten verhuizen 🙂

 • Anna
  mei 20, 2016 at 8:10 am

  Woow, die gaan goed zeg! Wat leuk! Ik heb ze dit jaar niet gespaard, maar als ik dit zo zie, heb ik spijt (al staat mijn huis al vol genoeg met cactussen, haha).

 • Sanne
  mei 20, 2016 at 9:23 am

  Wij komen niet bij de appie en dus ook geen moestuintjes in de tuin.
  Maar wat zaaien betreft… Tot mijn stomme verbazing komen nu ineens de gladiolen omhoog die ik een jaar geleden al in de tuin stopte. Toen kwamen er een paar omhoog, maar schijnbaar niet allemaal, want inmiddels zie ik ze echt omhoog schieten.

 • sunny mama
  mei 20, 2016 at 9:24 am

  Ik vind ze ook bijzonder leuk, die ‘moestuintjes’ van de Appie! Ik vind het een heel goed initiatief van de Albert Heijn. Het is gewoon leuk om zo’n plantje te zien groeien, het is leuk om te kunnen oosten en ik vind het vooral voor kinderen zo leuk. Die kunnen dan met eigen ogen zien hoe die tomaatjes en augurkjes groeien.
  Ik hoop dat er bij jou aan die plantjes straks ook lekkere vruchtjes komen.

 • Daenelia
  mei 20, 2016 at 10:21 am

  Mijn moestuintjes en de katten zijn geen goede combinatie. Ik had ooit een Hema bak met sla, kwam mooi op, joh! Ik stond al likkebaardend te denken aan de salade die ik er van zou maken, kom ik thuis: moestuin leeg geroofd door katten. Totaal afgekloven!
  Dus ik doe het niet mer 🙁 Maar die van jou zijn wel hele mooie planten geworden 🙂 Ben benieuwd naar je eerste oogst!

 • Sophie
  mei 20, 2016 at 10:21 am

  Wat groeien ze goed! Ze zijn echt al groot. Ik heb ze pas eind april geplant, dus bij mij zijn het nog maar kleine sprietjes, maar ik hoop dat ze het net zo goed gaan doe als die van jou. Als er zoveel bloemen in zitten, dan zullen er ook veel vruchten aan komen, dus dat belooft een lekkere, groen(t)e zomer te worden!

 • Marion
  mei 20, 2016 at 10:42 am

  Ik doe het je niet na hoor! Ik heb ook geen moestuintjes, maar al had ik ze wel…. De piemelaugurkenplant vind ik het mooist. Vooral met die gele bloemen! Super!

  • zosammie
   mei 20, 2016 at 12:12 pm

   Zou wat zijn als er piemels aan gingen groeien 😉

 • Morgaine
  mei 20, 2016 at 10:55 am

  Jaaaaa hier gaat ie ook goed, beter dan vorig jaar en hier komen de knopjes ook al zichtbaar om te willen gaan bloeien, de couregette is uit de pan gestegen of uit de bak en overheerst de rest een beetje, de sperzieboon zitten ook al knopjes in, ik moet mijn moeder maar even bellen en hopen dat zij vanuit die bakken nog wat over kan zetten in de tuin, dit gaat TE goed dit jaar, hahahaha

  Alleen die tomaat van ah zaadjes, die ging bij mij vorig jaar ook als een speer, ik wist precies wat ik moest doen, vergeet niet te dieven bijv. ;- Maar ik heb er nul maar dan ook nul bloemen en dus nul tomaatjes in gekregen, dit jaar had ik die er niet bijzitten…

  De doperwt gaat ook goed, al moet ik die ook gaan onderstuenen krijgt al verdroogde blaadjes zoals ik van vroeger ken, hahaha vandaag maar even spoeien weer nu de zon weg is.

  X

 • Jenn
  mei 20, 2016 at 11:07 am

  Leuk! Ik heb geen moestuintjes van de Appie, maar wel zelf dingen neergezet en bij mij doet alles het ook supergoed.

 • Nesrin
  mei 20, 2016 at 12:36 pm

  Wow wat gaat het goed. Hier is het een stuk ellende en de kinderen kijken er niet meer naar om. Ik ook niet. Never did 😉

 • Natasja
  mei 20, 2016 at 12:51 pm

  Ziet er goed uit!!! Hier gaat het ook beter dan vorig jaar, betere kwaliteit (monsanto? Lol) dat word straks heerlijk eten uit eigen tuin!!

 • Dinja
  mei 20, 2016 at 2:32 pm

  Ik heb van de AH actie alleen nog de cherrytomaat en augurk gehouden. Die groeien ook echt enorm hier. Alleen bij mijn augurkenplant zitten nog geen bloemen, maar ik heb hem ook wat later gezaaid.

 • Els
  mei 20, 2016 at 2:39 pm

  Je wist al dat ik jaloers ben ;-).

 • jackie
  mei 20, 2016 at 2:56 pm

  ze gaan echt super…
  Ik heb nu 4 courget planten, 1 komkommer, en watermeloen…
  heb ook nog pepers staan die ik echt moet verpotten…
  De rest heeft het niet gered door verwaarlozing van mij

 • Neelke
  mei 20, 2016 at 6:18 pm

  Wauw wat gaan ze hard! Ik moet ze nog steeds planten :(((

 • Billy
  mei 20, 2016 at 6:53 pm

  ik heb een best grote tuin, maar geen moestuin erin. Gewoon heel eenvoudig gehouden, als échte gebruikstuin!

 • Sas
  mei 20, 2016 at 8:59 pm

  Zo dan, die zijn hard gegroeid! Leuk om te zien 🙂

 • Joyce rdt
  mei 21, 2016 at 12:56 pm

  Oh wauw zeg, groeien als kool haha. Ik heb niet meegedaan aan de moestuinrage, ik hou nog geen cactus in leven dus durfde me er niet aan te wagen haha. Liefs.x

 • Roos
  mei 21, 2016 at 1:16 pm

  Zo Sammie, groene handjes? 😉 Ze doen het goed hoor! Mijn zusje heeft de moestuinflow ook te pakken. Ze heeft een kas gekocht welke in de achtertuin komt, haha. 🙂

 • Sofie Katelijne
  mei 21, 2016 at 2:11 pm

  wohooow, ziet er goed uit! Zo fijn om dingen zelf te oogsten!

 • Mariska
  mei 21, 2016 at 5:21 pm

  Super leuk om te zien, ze doen het goed! Ik ben echt super benieuwd naar die watermeloen plantjes, m’n oma heeft die 😛

 • Monique | WritingMonique
  mei 22, 2016 at 9:20 am

  Zo leuk! Ze zien er al geweldig uit!

 • Flavie
  mei 22, 2016 at 11:37 am

  Hier geen moestuintje… ik heb geen groene vingers.

 • irene
  mei 22, 2016 at 2:40 pm

  Woow ze groeien snel zeg!! Had niet gedacht dat die dingen zouden groeien haha!

  • zosammie
   mei 23, 2016 at 12:58 pm

   Nee ik had het ook totaal niet verwacht maar vind het wel erg leuk.

 • Janneke | Crafty Time
  mei 22, 2016 at 5:18 pm

  Ohh wauw wat groeien ze goed! Ik heb het inmiddels opgegeven. Ik gaf ze eerst wel iedere dag trouw water, toen we ze naar buiten hadden verpot ben ik het helemaal vergeten.

  • zosammie
   mei 23, 2016 at 12:57 pm

   Ik ga ze deze week naar buiten verplaatsen, ben heel benieuwd of ze het overleven 🙂

 • Ysanne
  mei 22, 2016 at 6:44 pm

  Jeetje, wat zijn ze groot! Die van mij zijn nooit verder gekomen dan … niks eigenlijk haha. Na 3 weken heb ik ze maar weggegooid. Tof dat je zo groot krijgt!

 • Sheila
  mei 23, 2016 at 6:23 pm

  Als antwoord op je vraag: ruk!! Echt ruk. Ik snap niet hoe ik het fout kan doen. En waarom een 10-jarige dit wel kan. Dus ik ben nu even mega jaloers op de mooie resultaten van jou!

 • Mylene
  mei 24, 2016 at 4:54 pm

  Wowww! Het verbaast me altijd hoe goed ze het kunnen doen. Ben echt benieuwd wanneer de eerste tomaatjes verschijnen. Lijkt me best wel cute, haha.