uitzicht terras Molyvos burcht

Molyvos, toeristentreintje en katten in Petra.

Wij vierde vakantie in het dorpje Petra op Lesbos. Het grootste gedeelte van de vakantie zijn we daar gebleven en hebben zoals ik al vertelde in dit artikel veel op het strand gelegen. Toch zijn we een ook nog een halve dag naar Molyvos geweest. Vanuit Petra vertrok er een aantal keer per dag een toeristentreintje.

Molyvos

Ik wilde wel met dat toeristentreintje gaan kijken in Molyvos, we waren er nou toch. Tommy vond het werkelijk waar vreselijk, hij heeft een hekel aan iedere vorm van openbaar vervoer en dit ’treintje’ was geen uitzondering. Voordeel was wel dat we niks hoefden te huren en voor 5 euro per persoon op en neer konden. Ik vond het ideaal. In het ´treintje´ werd ook nog wat verteld over de omgeving tijdens het rijden en je kon op meerdere plekken op en af stappen. Hoppen in Lesbos ; )

toeristen treintje

Molyvos Griek

Molyvos Lesbos

Wij reden met het ’treintje’ naar Molyvos, een stadje vlakbij Petra. We besloten uit te stappen bij het kasteel zodat we vanaf daar naar beneden konden wandelen en niet de klim omhoog hoefden te doen. Het stadje Molyvos is gebouwd tegen een heuvel en we zagen het niet zitten om door de smalle straatjes omhoog te klimmen. Het was deze dag 36 graden en we waren beide aan het wegsmelten. Het kasteel was helaas ook nog eens dicht door werkzaamheden dus we zijn er alleen omheen gewandeld.

Molyvos terras kastee

Molyvos

Molyvos bootje

Naast het kasteel zat een restaurant/bar waar we nog heerlijke frappe gedronken hebben. Het uitzicht was er prachtig! We zijn door de charmante smalle straatjes naar beneden gewandeld. Door de hitte zijn we minder vaak stil blijven staan dan ik eigenlijk gewild had, maar het was zo heet! Beneden aangekomen zijn we op een terrasje in de haven geploft voor verkoeling en hebben nog wat langs de haven gewandeld. Het is een erg leuk plekje met alle bootjes.

Terug in Petra.

We hadden graag nog meer rond gekeken, maar het was te heet voor ons. We zijn daarom met het ’treintje’ terug gegaan naar Petra voor een duik in zee, dit was heerlijk verfrissend! Daarna hebben we nog wat rond gewandeld in Petra en iets wat je veel in Griekenland ziet zijn zwerf katten. In ieder straatje kwamen we ze wel tegen en bijna allemaal wilde ze wel aangehaald worden. Er zaten echte lieverds bij! Zoals ik eerder vertelden hebben wij ze ook regelmatig gevoerd en geaaid. Om deze blog af te sluiten wat katten kiekjes : )

Molyvos kat

kat Petra lesbos

zoek de kat

 

8 gedachten over “Molyvos, toeristentreintje en katten in Petra.”

  1. Treintjes zijn gewoon leuk, toeristisch of niet, hahaha De katten, ahw, lief, en als ze er minder goed uit zien, krijg ik altijd de neiging om ze mee te nemen 😉

    X

  2. Haha ik heb even geen tijd om blogs en alles bij te houden en je bent ineens wel op een heel mooi plekje! WAUW! Wat ziet het er daar ontzettend mooi uit zeg. Ik doe ook bijna altijd een treintje als die er is haha. Paar jaar geleden in mn uppie in Parijs. Het moest gewoon.

  3. Leuk dat Tommy wel mee is gegaan! Tot nu toe is het mij nog niet gelukt om mijn vriend zo ver te krijgen! Ik heb ooit met een nichtje zo’n treinritje gemaakt op Kreta en vond het gewoon erg leuk. Je rijdt toch dwars door zo’n plaatsje heen en komt door straatjes waar je anders niet terecht komt.

  4. Haha, mooi is dat zo’n toeristisch treintje. Meestal sla ik ze ook over maar kan mij voorstellen dat het best leuk eens om te doen. Jammer dat het kasteel dicht was, maar zo’n wandeling is vaak toch ook al erg leuk 🙂

  5. Love zulke fotoverslagen. Griekenland komt weer een beetje hoger op mijn lijst na deze prachtige foto’s! Ik hou stiekem van toeristentreintjes, zeker als het super warm is haha.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven