Muffins met Nutella en banaan, super lekker en makkelijk : )

Deze muffins waren zo lekker dat ze dezelfde dag nog op waren, heerlijk zoet en rijk van smaak. Ook makkelijk te maken want het lukte mij zelfs in 1 keer ; ) Het recept voor muffins met Nutella en banaan vond ik bij Lekker & Simpel en ik heb me redelijk aan het recept gehouden dit keer. Ik heb met dit recept 6 muffins kunnen maken en ga ze zeker nog eens maken, gewoon te lekker! De combinatie van banaan en chocolade heb ik altijd lekker gevonden dus vandaar dat dit recept me gelijk aansprak.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor muffins met Nutella en banaan.

recept voor Muffins met Nutella en banaan

 • 2 bananen voor het recept, 1 banaan voor versieren.
 • Een pot Nutella.
 • 1 ei.
 • 50 gram bloem.
 • 1 tl. bakpoeder.
 • 50 gram suiker.
 • 25 gram chocolade.

Bereidingswijze.

Zet de oven vast aan op 180 graden en snijd de chocolade fijn. Prak 2 bananen tot smurrie in een grote kom en meng er daarna de bloem, het ei en de bakpoeder doorheen. Alles goed vermengd? Voeg dan ook de chocolade stukjes en de suiker toe en meng dit allemaal goed door elkaar. Vet je muffin vormpjes in met boter.

Nutella muffinsVul een muffinvormpje ongeveer voor twee derde met beslag, doe in het midden een theelepel Nutella en doe er dan nog wat beslag overheen. Zo vul je (in mijn geval) 6 vormpjes. Plaats de muffins voor ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven.

Even laten afkoelen als ze klaar zijn, de muffin bakvorm met een snijplank op zijn kop zetten en dan vallen de muffins er zo uit.

Muffins met banaan en Nutella receptGebruik 1 banaan en een prikker om de muffins eventueel mee te versieren. De leuke flamingo prikker en het tafelkleed heb ik gekocht bij LangZalZeLeven

Smullen maar!

Ik vind bakken steeds leuker worden! Klik hier voor mijn andere bak recepten.

Muffins met Nutella en banaan recept

16 gedachten over “Muffins met Nutella en banaan, super lekker en makkelijk : )”

 1. Whahahahahahaha en dan te bedenken dat ik net een pot chocopasta ander merk heb gehaald en walnoten om dat andere recept te maken 😉

  X

 2. Kijk 🙂 Dit is een prachtrecept. Lijkt iets op bananenbrood, maar dat is dan ook al heel lekker. Hier zou ik inderdaad nutella voor gebruiken. … of gewoon een stukje lekker chocola met hazelnoot in de muffin verstoppen.
  (Echt, ik hou best van nutella. Maar het lekkerst is dat toch op een beschuitje en … ik heb nog geen lunch gehad…)

 3. Oh dat ziet er geweldig uit! Uit de lijst met ingrediënten dacht ik eerst dat er een hele pot Nutella in moest… 😀 Maar al die andere dingen heb ik eigenlijk standaard wel in huis. Lekkerrr!!

 4. Helaas zijn deze muffin qua ingrediënten niet voor mij weggelegd, maar ze zien er wel heerlijk uit zeg! Leuk ook om een recept op je blog voorbij zien komen. Wilde ik even zeggen, hihi.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven