16 In Recepten

Muffins met Nutella en banaan, super lekker en makkelijk : )

Deze muffins waren zo lekker dat ze dezelfde dag nog op waren, heerlijk zoet en rijk van smaak. Ook makkelijk te maken want het lukte mij zelfs in 1 keer ; ) Het recept voor muffins met Nutella en banaan vond ik bij Lekker & Simpel en ik heb me redelijk aan het recept gehouden dit keer. Ik heb met dit recept 6 muffins kunnen maken en ga ze zeker nog eens maken, gewoon te lekker! De combinatie van banaan en chocolade heb ik altijd lekker gevonden dus vandaar dat dit recept me gelijk aansprak.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor muffins met Nutella en banaan.

recept voor Muffins met Nutella en banaan

 • 2 bananen voor het recept, 1 banaan voor versieren.
 • Een pot Nutella.
 • 1 ei.
 • 50 gram bloem.
 • 1 tl. bakpoeder.
 • 50 gram suiker.
 • 25 gram chocolade.

Bereidingswijze.

Zet de oven vast aan op 180 graden en snijd de chocolade fijn. Prak 2 bananen tot smurrie in een grote kom en meng er daarna de bloem, het ei en de bakpoeder doorheen. Alles goed vermengd? Voeg dan ook de chocolade stukjes en de suiker toe en meng dit allemaal goed door elkaar. Vet je muffin vormpjes in met boter.

Nutella muffinsVul een muffinvormpje ongeveer voor twee derde met beslag, doe in het midden een theelepel Nutella en doe er dan nog wat beslag overheen. Zo vul je (in mijn geval) 6 vormpjes. Plaats de muffins voor ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven.

Even laten afkoelen als ze klaar zijn, de muffin bakvorm met een snijplank op zijn kop zetten en dan vallen de muffins er zo uit.

Muffins met banaan en Nutella receptGebruik 1 banaan en een prikker om de muffins eventueel mee te versieren. De leuke flamingo prikker en het tafelkleed heb ik gekocht bij LangZalZeLeven

Smullen maar!

Ik vind bakken steeds leuker worden! Klik hier voor mijn andere bak recepten.

Muffins met Nutella en banaan recept

 • Vlijtig Liesje
  juli 1, 2016 at 11:00 am

  Wat een leuk recept. Ik zie steeds vaker baksels met nutella. Grappig dat je daar zoveel mee kunt.

 • Nesrin
  juli 1, 2016 at 11:22 am

  Lekker!! Ik zou dat beslag meteen al opeten, zo gaat het bij mij in de keuken 😉

 • Morgaine
  juli 1, 2016 at 11:52 am

  Whahahahahahaha en dan te bedenken dat ik net een pot chocopasta ander merk heb gehaald en walnoten om dat andere recept te maken 😉

  X

  • zosammie
   juli 1, 2016 at 11:57 am

   Lekker toch 🙂

 • Daenelia
  juli 1, 2016 at 12:38 pm

  Kijk 🙂 Dit is een prachtrecept. Lijkt iets op bananenbrood, maar dat is dan ook al heel lekker. Hier zou ik inderdaad nutella voor gebruiken. … of gewoon een stukje lekker chocola met hazelnoot in de muffin verstoppen.
  (Echt, ik hou best van nutella. Maar het lekkerst is dat toch op een beschuitje en … ik heb nog geen lunch gehad…)

 • Nicole
  juli 1, 2016 at 1:14 pm

  Oh wat lekker! Ik bak eigenlijk nooit met Nutella

 • Sher
  juli 1, 2016 at 3:17 pm

  Wow… Meer kan ik niet uitbrengen.

 • Monique | WritingMonique
  juli 2, 2016 at 10:20 am

  Oh! Ze zien er zo heerlijk uit! 🙂

 • Armande
  juli 3, 2016 at 2:37 pm

  Oh dat ziet er geweldig uit! Uit de lijst met ingrediënten dacht ik eerst dat er een hele pot Nutella in moest… 😀 Maar al die andere dingen heb ik eigenlijk standaard wel in huis. Lekkerrr!!

 • Marijke
  juli 3, 2016 at 3:43 pm

  Klinkt ontzettend lekker deze muffins!

 • Florentine
  juli 3, 2016 at 4:24 pm

  Hmm… Heerlijk! Deze ga ik zeker onthouden 🙂

 • Els
  juli 3, 2016 at 5:02 pm

  Wow, dat klinkt echt heerlijk! Dit ga ik onthouden! Want makkelijk daar hou ik van.

 • Marjolein
  juli 3, 2016 at 9:05 pm

  Ik overweeg dus vaak mijzelf gewoon een keer bij jullie thuis uit te nodigen, als ik dergelijke blogs lees.

  • zosammie
   juli 3, 2016 at 9:07 pm

   Hahahaha waarschuw me dan even, dan ga ik bakken en laat Tommy de rest van t huishouden doen 😉

 • Sandra
  juli 4, 2016 at 12:41 am

  Helaas zijn deze muffin qua ingrediënten niet voor mij weggelegd, maar ze zien er wel heerlijk uit zeg! Leuk ook om een recept op je blog voorbij zien komen. Wilde ik even zeggen, hihi.

  • zosammie
   juli 4, 2016 at 10:11 am

   Ik vind het ook leuk om af en toe recepten te delen 🙂