nachtkastje

Nachtkastje zonder lade, kijkje in de slaapkamer.

In dit artikel laat ik weer wat meer zien van ons fijne huis. Om precies te zijn op een klein deel van een toch wel belangrijke kamer in huis, de slaapkamer. Daar waar belangrijke zaken gebeuren, daar waar ik mijn hobby uitoefen, slapen! Ja, vooral uitslapen in het weekend is een hobby ; ) Helaas is het niet altijd weekend en heeft mijn wekker een plekje nodig, daar kwam het nachtkastje om de hoek kijken. In dit artikel een kijkje aan mijn kant van het bed, mijn nachtkastje zonder lade en het groen naast mij.

In ons vorige huis hadden we een kleinere slaapkamer en stond er een enorme kledingkast in de kamer. Ik had geen nachtkastje, er stond een flinke lade kast aan mijn kant van het bed. Dat was prima, maar in dit huis hebben we een ruimere slaapkamer en heeft de lade kast een plek langs de muur gekregen. De kledingkasten staan in een andere kamer, ruimte genoeg voor een eigen nachtkastje. Ik bestelde een ‘nachtkastje’ tijdens de verhuizing, maar hier was lang twijfelen aan vooraf gegaan.

Tommy had wel al een nachtkastje, deze was alleen niet meer te koop bij Ikea. Wel had Ikea nachtkastjes in dezelfde kleur hout en ook uit dezelfde serie als onze grote lade kast. Deze nachtkastjes vond ik alleen niet mooi of gewoon heel saai. Dan toch maar voor totaal iets anders gaan? Ik twijfelde in eerste instantie of ik het wel mooi zou vinden, 2 verschillende nachtkastjes. Uiteindelijk hakte ik de knoop door en besloot dat 2 dezelfde nachtkastjes hebben geen wet was. Ik wilde wel graag een nachtkastje met wit, de bovenkant van de grote lade kast is wit en op Tommy zijn nachtkastje ligt ook een witte glazen plaat. Het kastje moest alleen niet helemaal wit zijn en ik moest er in 1 keer verliefd op zijn. Ik maakte het mijzelf niet gemakkelijk.

mijn kant van het bed

nachtkastje zonder lade

nachtlampje

Nachtkastje zonder lade.

Uiteindelijk vond ik na ongeveer een maand het nachtkastje, het was alleen niet echt een nachtkastje. Ik geloof dat het onder de noemer boekenrek stond, maar ik was verliefd. Het kastje vond ik tijdens onze verhuizing in de app van Westwing en ik bestelde na een dagje twijfelen. Een nachtkastje zonder lade en zonder deurtje, zou ik daar geen spijt van krijgen? Het was mijn eerste bestelling bij Westwing en ik was over de verzending niet helemaal tevreden. Het pakket kwam super verpakt binnen, daar had de postbode mee kunnen gooien en dan was het nog heel gebleven. Het duurde alleen 2 weken langer dan was aangegeven en dat vind ik altijd vervelend. Gelukkig was het wel makkelijk en snel in elkaar te zetten en zodra het ‘boekenrekje’ naast het bed stond was ik blij met mijn keuze.

Het mag dan officieel geen nachtkastje heten, voor mij is het een prima nachtkastje. Ik ben er erg blij mee vanwege zijn uiterlijk en ik mis een lade helemaal niet. Dit nachtkastje zonder lade zorgt er ook voor dat het opgeruimd blijft : ) Er staat en ligt dan ook maar weinig op mijn nachtkastje. Het boek waarin ik op dit moment aan het lezen ben, een plantje, mijn telefoon oplader, een stapeltje boeken omdat ik dat er leuk uit vind zien en uiteraard een nachtlampje. Het lampje wat eerst in de keuken stond is verhuisd naar mijn nachtkastje en staat daar perfect. Ideaal lees lampje!

Jurassic parc plant

intratuin hangpotten

hangplant

Groen naast het bed.

Ik ben heel tevreden met mijn kant van het bed, het is praktisch en groen. Planten konden uiteraard ook op de slaapkamer niet ontbreken en ik was bij Intratuin verliefd geworden op de hangpotten. Ik kocht 3 maten en 3 planten waarvan ik hoop dat ze niet te hard groeien, dan kunnen ze lang in deze potten blijven zitten. De Dieffenbachia plant kochten we begin dit jaar al. We noemen het de Jurassic parc plant vanwege zijn bladeren, de print en diepe kleuren en vanwege zijn giftige aard. Het is ook een bizarre plant trouwens, op internet lees ik overal dat het ding zelden tot bloei komt, ik heb er al 13 bloemen uitgehaald. Het is bijna irritant te noemen ; ) 

nachtkastje open

7 gedachten over “Nachtkastje zonder lade, kijkje in de slaapkamer.”

 1. Wat ’n leuk nachtkastje. En dat je ’t netjes “moet” houden, omdat het geen lades heeft lijkt me juist ideaal! 🙂

 2. Vond het ook echt zo’n moeilijk zoektocht! Niets vond ik leuk. Wij hebben gewoon een schapje, zo’n simpel plankje van de Ikea, dus ook geen deurtje of lades. Vind het prima zo! En het staat rustiger dan een echt kastje vind ik. Vind het jouwe wel nog leuker dan dat van ons. Hihi. Echt heel mooi! En tof zo met die plantjes!

 3. Wat een mooi nachtkastje! Ik heb er ook twee die open zijn, alleen lukt het bij mij lang niet altijd om die opgeruimd te houden, hahah. Die lamp vind ik trouwens ook erg mooi 🙂

 4. Ziet er echt super tof uit! Wij hebben zwarte nachtkastjes met 1 lade erin. Erg blij mee, past goed bij ons bed.
  Wij hebben er wel even over gedaan om nachtkastjes te vinden toen we hier woonde. Hebben heel lang een verhuisdoos op zijn zij als nachtkastje gehad haha.

 5. Whahahaha van de diefenbachia…. dat doe je goed Sam! en dat nachtkastje, uhhhhh ja.. .zou niets voor mij zijn, je zegt, het blijft opgeruimd zo, nou uhhhh ik keer gewoon mijn kont, bijna niemand die het ziet, hahaha

  Maar wel mooi, als je inderdaad het vrij leeg houdt en telkens opruimt … Mooi alternatief!

  X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven