nieuw huis

Een nieuw huis, een nieuw plekje.

Ik schrijf dit artikel in augustus, maar kan het nog niet met jullie delen. Het zou wel kunnen, maar ik wil het nog niet. Ik wil eerst zeker zijn. Iets vertellen waar ik super enthousiast over ben en blij van word om dan vervolgens mijn volle teleurstelling te moeten delen als het niet doorgaat. Het leven is niet altijd perfect, dat weet ik. Toch zie ik het niet zitten om dit online te delen. Ik ben te enthousiast over dit. Een nieuw huis is best wel een ding.

Ik ben namelijk super enthousiast op dit moment en Tommy en ik zijn in volle spanning en in ons hoofd wonen we al in het nieuwe huis. Mocht het toch niet doorgaan zal vooral bij mij de teleurstelling enorm zijn en ik zou niet weten hoe ik daarover zou moeten bloggen. Niet omdat ik jullie wil voor houden dat ons leventje perfect is en de vervelende dingen niet wil delen, maar omdat ik mijzelf er ellendig bij zou voelen. Ik zou er enorm van balen als dit niet door gaat en als ik dat dan ook nog eens online moet melden.. Nee, geen zin in.

Nieuw plekje buiten het centrum.

Uiteraard hoop ik dat ik dit blogje straks gewoon online kan zetten met goed nieuws. We willen zo graag! We hebben ons ingeschreven op een nieuwbouw huis in Nijmegen buiten het centrum. Geen koophuis, maar net als nu huur. Ik wil niet kopen, het trekt me niet. Tommy twijfelt nog over kopen. Ik heb ook wel met de gedachten gespeeld, maar nu zie ik het niet zitten. Eerst maar wat langer bij mijn huidige baan werken, zien waar we over 5 jaar zijn. Wat we allebei wel heel zeker weten is dat we het centrum uit willen en iets nieuws willen. Dit pandje is groter en alles is nieuw. Dat is meestal met nieuwbouw ; )

Ik had er altijd mijn vooroordelen over, maar nu ik in dit pandje heb gestaan ben ik om. Alles is nieuw, schoon nog nooit aangeraakt en alles werkt naar behoren. De huizen zien er van buiten ook niet te blokkerig modern uit en de wijk vind ik prachtig. Het doet me stiekem ook een beetje denken aan waar ik gewoond heb in Gorinchem. Met slootjes en al! Het is buiten het centrum en het is er heerlijk rustig. We zijn de herrie en de overlast van het centrum meer dan beu. Het feit dat Nijmegen en de politie in Nijmegen ook gewoon niets doet aan alles is een doorn in het oog. Om van alle irritaties af te zijn hebben we ons ingeschreven voordat we op vakantie gingen naar Lesbos. Het was duimen draaien en maar hopen dat we ingeloot werden.

Nieuw huis.

Ik kan jullie nu vertellen, we zijn ingeloot, alles is getekend en wij wonen met kerst in ons nieuwe huis! Ik kan niet wachten! Ik ben zoooooo blij! Tommy en ik kunnen allebei niet wachten. Halverwege november krijgen we de sleutel. We zijn zo’n beetje ieder weekend in de nieuwe wijk op ontdekking geweest, zijn op de open dag van het modelhuis geweest en dromen al die tijd al van ons nieuwe paleisje. We hebben de dichtstbijzijnde snackbar al goedgekeurd en hebben er al een aantal keer boodschappen gedaan. Je moet tenslotte een beetje feeling krijgen met je nieuwe woonwijk ; )Β 

In mijn hoofd is het al ingericht na weken woonwinkels en bouwmarkten bezoeken en inspiratie op doen op Pinterest. Nog mooier is dat Tommy en ik allebei hetzelfde willen en hetzelfde mooi vinden. We hebben straks een nieuw huis, een tuin en een zolder! Ruimte genoeg om tegelijkertijd in de keuken te staan, een schitterende nieuwe badkamer en een hal die ruim genoeg is dat je niet continu tegen de jassen aan de kapstok loopt. Heel fijn!

Er zijn al weken voorbij gegaan waarin ik jullie wilden vertellen dat we bezig zijn met een nieuw huis. Ik heb genoeg inspiratie voor blogjes over ons nieuwe plekje en nu kan ik ze eindelijk schrijven! We gaan dit jaar verhuizen! I am so happy!

(Stock foto)

27 gedachten over “Een nieuw huis, een nieuw plekje.”

 1. Gefeliciteerd, wat een goed nieuws! Best een spannende tijd achter de rug dus. Veel plezier met het inrichten en succes met de verhuizing.

 2. Gefeliciteerd en heel veel plezier met jullie nieuwe huis!
  Maarre… niet altijd werkt alles gelijk naar behoren in een nieuwbouw woning is onze ervaring.
  Onze huizen zijn vijf jaar geleden opgeleverd en wij waren en zijn de eerste bewoners, maar er is in die afgelopen vijf jaar al genoeg vervangen.

 3. Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! Er is niks leukers dan een nieuw huis inrichten, precies zoals je het hebben wilt.
  Hebben jullie nog inspraak gehad mbt de kleuren van badkamer/keuken?
  Heel veel plezier met de voorbereidingen en succes met de verhuizing!

  1. Ja ik kan niet wachten πŸ™‚
   Nee geen inspraak, vinden we niet zo erg omdat het precies onze stijl is. De vloeren zijn antraciete tegels in de wc en badkamer en de muren wit. Vinden wij allebei erg mooi. De keuken heeft een soort witte metro tegels, ook precies ons ding πŸ™‚

 4. Aaah wat leuk! Gefeliciteerd! Fijn dat je daar Kerst zal kunnen vieren. Wij wonen wel in het centrum maar echt levendig is het hier niet πŸ˜‰ haha. Dus geen overlast hier. Gelukkig. Zou het ook niet fijn vinden!
  Mag ik vragen waarom je niet voor kopen bent?

  1. Tuurlijk πŸ™‚ Ik vind het idee van een enorme schuld aangaan bij de bank voor jaren niet heel aantrekkelijk. Zeker niet nu ik geen vaste baan heb. Het bedrag wat je aan belasting mag betalen bij alleen maar de aankoop staat me ook tegen. Ook vind ik het idee van er aan vast zitten niet prettig. Je kunt niet zomaar vertrekken, waar je bij een huur huis gewoon de huur opzegt en met een maand weg kan. Ook vind ik het een lekker idee om zelf niets aan groot onderhoud te hoeven doen.
   Prettig dat het bij jullie niet zo levendig is! Ik bedoel, het is leuk enzo maar de overlast die wij er van ervaren is een stuk minder leuk.

 5. Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning! Lekker vooruitzicht he dat je straks je nieuwe huis mag gaan inrichten! Ik zou ook dolgraag willen verhuizen hoor maar ja, met een eigen winkel is dat helaas wat lastiger. Wie weet ooit in de toekomst.

 6. Wat goed, wat fijn, ik had al een beetje het idee ook, dat jullie daarmee bezig waren en zijn, waarom? Geen idee, maar ik heb het gevoeld! Mooi dat je het zo hebt opgelost door het wel alvast te schrijven maar pas nu… dat heb ik dus ook weleens, en dan in de liefde, wanneer weet ik nu dat het echt is, hahaha πŸ˜‰

  Gaat de groene koelkast nog mee? πŸ˜‰ hahaha Ik ben heel erg benieuwd!

  Gefeliciteerd en ik wens jullie heel veel geluk, overvloed en voorspoed toe in jullie nieuwe huisje!

  X

  1. We hadden een groene keuken en zwarte Smeg koelkast πŸ˜‰ de koelkast gaat niet mee omdat er in het nieuwe huis een inbouw koelkast zit. Vinden we wel jammer maar we kunnen de koelkast af en toe nog eens bewonderen, mijn moeder neemt hem over πŸ™‚

 7. Wat een leuk vooruitzicht, Sammie! Van harte gefeliciteerd. En ik snap jouw bezwaren rondom kopen. Ik ben zelf overstag gegaan doordat de kosten van kopen lager liggen dan huur (in ons geval dan).

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven