zithoek HK living

Nieuw kleurtje op de muur en wandkubussen

De kleur die op twee muren zat in de zithoek is nooit helemaal naar mijn zin geweest. De kleur moest eigenlijk Brave Ground zijn, maar is niet goed gemend geweest bij de bouwmarkt. Daardoor was altijd een beetje paarsig ipv zand / modder kleurig. Het zat me al een tijdje dwars en toen we gordijnen gingen bestellen wilde ik eerst de muur kleur op orde.

We zijn dus weer aan het schilderen geweest. We hebben het wandrek van de muur gehaald en ook de posters boven de bank zijn verhuisd. We hebben alle gaatjes netjes dicht gesmeerd en kregen van Flexa een bus nieuwe verf toegestuurd. Super toffe service! We zijn dit keer voor de kleur vol dadel gegaan. Gelijk maar heel wat anders en ben super blij dat we dat gedaan hebben. Deze kleur is een stukje lichter en past ook erg goed bij het blauwe plafond.

wand kubussen

We hebben ervoor gekozen de posters niet terug te hangen. Ik vond het achteraf toch te druk in de zithoek en ben blij dat de muur met de nieuwe kleur weer glad en strak is. Ook het zwarte wandrek wilde ik niet terug plaatsen. Ik wilde een iets wat rustigere uitstraling en heb daarom 2 wandkubussen uit de eethoek gehaald. Deze heb ik in dezelfde kleur geverfd als de muur met lak van Flexa. De wand kubussen waren zwart, er waren 3 lagen lak nodig om de zwarte kleur eronder te krijgen, maar nu zijn ze ook mooi vol dadel van kleur. Met deze 2 kubussen (rechthoeken) aan de wand oogt het veel rustiger. Dit komt omdat ze dezelfde kleur als de muur hebben en het bevalt mij erg goed. De mooie HK Living kandelaar die ik voor mijn verjaardag kocht springt er nu ook echt uit. Ik heb er twee ledkaarsen ingezet zodat het de muur niet kan beschadigen : )

vol dadel flexa
wandkubus
wandkubussen

De wandkubussen hingen eerst in de eethoek, omdat ik deze daar weg heb gehaald bleven er daar weer gaten in de muur over. We hebben dit wel aangestipt, maar het bleef een vlekkerig muurtje. We hadden niet de behoefte om die hele wand ook weer opnieuw te schilderen en ik wilde toch graag weer een kleine gallery wall terug met de posters. De posters hangen nu in de eethoek op dat zwarte wandje. Ze springen er nu veel meer uit en de vlekken op de muur vallen niet meer op. Ik twijfel nog of ik het hoekje om ga met lijsten en posters. Lijkt me eigenlijk ook wel heel tof, maar voor nu laten we het even zo.

Die wandkubussen heb ik ooit via marktplaats gekocht, ze waren toen hout kleurig. Inmiddels hebben ze bij ons al drie kleuren gehad en blijven ze nog steeds 1 van mijn favorieten MP aankopen. Ze zijn ideaal voor het uitstallen van mooie spullen, het is een soort wandplank, maar dan net even anders. Super decoratief zoals ze in de woonkamer hangen. In de keuken hangen er drie aan de wand en daar zijn ze functioneel. De suikerpot en koffiebonen staan er in, maar ook de mooie HK Living koffie kopjes hebben er inmiddels een plekje gevonden.

posters

2 gedachten over “Nieuw kleurtje op de muur en wandkubussen”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven