gerbera

Nieuwe baan en gemis.

Het overlijden van Bink heeft de laatste tijd veel van mijn aandacht vast gehouden waardoor het hier stil viel. Bloggen en blogs lezen stonden niet op mijn to do list deze afgelopen dagen. Mijn hoofd stond er gewoon niet naar. Vorige week was de eerste week zonder Bink en ook de eerste week bij mijn nieuwe baan, het was een ontzettend vreemde week.

Twee weken geleden was ik vooral bezig met het afronden van mijn oude baan en de zenuwen voor mijn nieuwe baan. Die zenuwen verdwenen ver naar de achtergrond toen ik die zaterdag ochtend afscheid moest nemen van Bink. Dat hele weekend heb ik niet nagedacht over de baan en dat ik gelijk die maandag moest starten vond ik moeilijk. Mijn hoofd was er helemaal niet bij. Toch is het allemaal goed gegaan, misschien juist wel omdat er geen ruimte was voor zenuwen en verdriet.

Mijn nieuwe collega´s zijn allemaal erg vriendelijk en ik voelde me direct welkom. Ik word overladen met info en moet ontzettend veel leren. Dat vind ik leuk en interessant en de eerste dag vloog voorbij. Pas toen ik naar huis reed had mijn hoofd weer tijd om stil te staan bij het lege huis waar ik naartoe onderweg was. Ik kan wel zeggen dat het starten aan de nieuwe baan een goede afleiding was van mijn verdriet. Niets op mijn werk doet me denken aan Bink en dat is op een vreemde manier prettig.

gemis

Wat natuurlijk niet wil zeggen dat ik Bink niet mis. Vorige week bestonden mijn dagen uit werken, leren, onthouden en informatie opnemen. De avonden bestonden uit janken, heel veel janken. Nog steeds staan de tranen snel in mijn ogen als ik over Bink nadenk of over hem praat, maar het is niet meer zo extreem als vorige week. Ik ben iedere ochtend op het werk met extreem dikke ogen begonnen vorige week en als ze aan het eind van de dag weer normaal waren, begon het allemaal opnieuw. Ik kan niet beschrijven hoeveel ik gehuild heb en hoe zeer het gat in mijn hart deed en nog doet. Het was een heftige week en bloggen en alles wat daar bij komt kijken paste daar gewoon even niet bij. Ik was ook gewoon iedere avond dood op.

Maar de nieuwe baan bevalt! Zoals ik net al zei, zijn mijn nieuwe collega´s allemaal vriendelijk en behulpzaam. Het is een klein bedrijf wat een heel prettig verschil is vergeleken bij mijn vorige baan. Ook niet onbelangrijk, de koffie is lekker ; ) Het is allemaal nieuw en boeiend en natuurlijk is het heerlijk om met een kwartiertje rijden thuis te zijn. Het begint allemaal een beetje te wennen en ik heb ook weer zin om te bloggen en blogjes te lezen. Bij deze ook allemaal bedankt voor de lieve reacties op social media en hier op mijn blog. Ik heb niet de tijd om alles terug te lezen maar ik ga mijn best doen ; )

25 gedachten over “Nieuwe baan en gemis.”

 1. Aahh meissie, ik snap heel goed dat het een rare periode is. Maar fijn om te horen dat de eerste indrukken op je nieuwe baan goed is en dat je het naar je zin hebt.. good luck!

 2. Is toch heel begrijpelijk. Twee jaar geleden is 1 van onze katten overleden( een hele speciale, maar dat zijn natuurlijk alle dieren) en omdat ik niet meer werk had ik overdag geen afleiding. Ik geloof dat ik drie weken heb gehuild totdat mijn vriend zei: en nu gaan we een ander katje erbij halen. Maar ik krijg nog steeds tranen in mijn ogen als ik aan dat beestje denk. Wel super fijn dat je baan bevalt!

 3. Lieverd, verdriet is normaal en mag er zijn. Ik ben een jaar verder en huil nog regelmatig om mijn kleine vriendje.

  Fijn dat je nieuwe baan bevalt en je daardoor je gedachten kan verzetten.

 4. Aaahw ik lees nu pas dat Bink is overleden, bah! Gecondoleerd!

  Fijn dat je nieuwe baan voor afleiding zorgt. Sterkte de komende tijd!

 5. Meid neem de tijd. Wat een gemis en verdriet zal dat geven. En dan ook nog een nieuwe baan.. veel om te verwerken! Dan is het toch opzich fijn dat de tranen stromen, zodat je weer wat opgeluchter bent. Neem de tijd & dan zal er ook weer ruimte ontstaan voor dingen zoals bloggen!

 6. Sterkte met het verlies van Bink! Hopelijk kan je je ei kwijt bij je collega’s en zorgen de diverse taken voor wat afleiding van het gemis. En wat betreft het bloggen… neem de tijd om dit verlies te verwerken. Dat bloggen komt wel weer. Liefs x

 7. Ik kan het me zó goed voorstellen! Mijn hondje was van de week erg ziek en ik was zo bang. Gelukkig heb je een beetje afleiding door je nieuwe baan! 🙂

 8. Jeetje ik had het echt met je te doen… 🙁 zo ontzettend naar om je hond te verliezen 🙁 . Maar fijn dat je toch nog afleiding hebt op je nieuwe baan en wat goed om te horen dat je het naar je zin hebt daar en dat de koffie lekker smaakt 😛

 9. Lijkt mij heel heftig met twee belangrijke dingen die tegelijk lopen. En verdriet mag er zijn, vergeet dat niet. Vind het wel heel fijn om te lezen dat je nieuwe baan je wel bevalt! Dat is heel belangrijk. Heel veel succes!

 10. Dat klinkt aks positief, hoe verdrietig ook. Veel huilen betekent verwerken. En nu komt er ook oneens zoveel op je af. Houd je rustig en succes op je nieuwe baan. Af en toe janken kan zo opluchten!

 11. Ben heel blij voor je dat je nieuwe baan zo leuk is! En dat het je een beetje afleiding geeft doorheen de dag. Kan me voorstellen dat het niet makkelijk is, maar je doet het toch maar mooi.

 12. Fijn dat het goed gaat bij je nieuwe baan en ik wens je veel sterkte met het gemis. Ik heb geen ervaring met honden maar zelfs ik had het moeilijk om afscheid te nemen van een kat die ik 14 jaar bij mij mocht hebben. Een nieuwe job en het gemis lijkt mij best heftig. Nogmaals sterkte.

 13. Wat fijn dat je nieuwe baan voor afleiding zorgt! De pijn en het verdriet zullen echt minder worden en de leuke en lieve herinneringen worden alleen maar mooier! Dogs leave pawprints on your heart, sterkte..

 14. Sterkte Sam!! Neem de tijd om het een plekje te geven, het is heftig.
  Wat fijn dat je nieuwe baan leuk is en begint te wennen. En inderdaad, een afleiding. Heel veel succes!!

 15. Ik weet als geen ander hoe dat gevoeld moet hebben zo, maar je nieuwe baan bevalt, en de tranen, als ze nog komen, laat ze komen. rouwen doe je niet 1,2,3.

  Blij ben ik, dat je nieuwe werkplek echt heel goed bevalt! Doe rustig aan en blogs lezen, ja jee, ik heb nul reden om het niet bij te houden en toch ben ik meer met andere dingen bezig dagenlang dan bij anderen te lezen, er zijn echter uitzonderingen 😉

  X

 16. Hoop dat je lang en met plezier bij je nieuwe werkgever zult werken!
  En Bink… ja meissie, dat gemis blijft echt nog wel een tijdje! Maar dat weet je zelf ook wel..

 17. Ik weet helaas uit eigen ervaring hoe rauw zo’n verlies op je dak kan komen. Wel fijn dat je je direct zo op je plek voelt bij je nieuwe werkgever!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven