Nieuwe filmtips!

Wij hebben de laatste tijd weer een aantal films gekeken en ik vond het er wel weer genoeg voor een blogpost. We keken weer een Marvel film, een film gebaseerd op een waargebeurd verhaald en ik keek een Holmes film. Ook zagen we een haai en er was nog meer. In dit artikel dus weer veel verschillende nieuwe filmtips!

Mr. Holmes

mr holmes

Deze film wilde ik al een tijdje zien, maar Tommy was minder enthousiast. Ik besloot de film lekker alleen te kijken op een zondag ochtend en ik ben blij dat ik deze inmiddels gezien heb. Ik vind Sherlock Holmes films altijd leuk, het karakter vind ik gewoon altijd leuk. De verhalen zijn ook altijd anders en daarom vervelen ze me eigenlijk nooit. In deze film is het verhaal ook weer heel anders. In dit verhaal is Mr. Holmes inmiddels in de 90, met pensioen en woont hij op een boerderij. Soms dwalen zijn gedachten af naar oude zaken en hij onderneemt in deze film nog één laatste grote reis. Vind je verhalen over Sherlock Holmes leuk en vind je een andere kijk op dit verhaal boeiend, dan is dit een aanrader! Ik keek de film gratis via KPN.

The Shallows

The Shallows is een Amerikaanse thriller uit 2016 en een witte haai heeft de hoofdrol ; ) Nancy Adams (gespeeld door Blake Lively), een studente, reist naar de plek in Mexico waar haar moeder graag ging surfen toen die zwanger was van Nancy. Je kunt je wel zo’n beetje voorstellen wat er gaat gebeuren in deze film. Ik ga er dus ook verder niks over verklappen. De film vonden wij goed, spannend en bijna de hele film best realistisch. Ook deze keken wij gratis via KPN (wij hebben KPN compleet).

In the heart of the sea.

In the heart of the sea

Nu we toch op het water zitten, maar direct door naar deze film. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2000 over het zinken van de walvisjager Essex in 1820. Dit voorval was de inspiratie voor het verhaal van Moby-Dick. Jup, Moby-Dick is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1819 vaart de walvisjager Essex uit. Het schip begint aan een reis van 2,5 jaar om te gaan jagen op potvissen in de zuidelijke Grote Oceaan. Dit gaat redelijk goed voor de bemanning totdat er een enorme potvis helemaal klaar mee is. Het schip zinkt. Verder verklap ik niks : ) Ik vond het een heel tof verhaal en een schitterende spannende film. Dikke aanrader! Ook deze film keken wij via KPN. Zie hier de trailer.

The impossible.

Deze film heeft ook alles te maken met water, alleen, ook dit wil je niet mee maken. Deze rampen film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van María Belón en haar familie tijdens de tsunami van 2004. Ik had hem al eens eerder gezien, maar ik kwam de film tegen tijdens het zappen. Ik moest hem weer zien. Ik vind het nog steeds een vreselijk indrukwekkende film en zat ook dit keer weer met samen geknepen billen en tranen te kijken. Zo bizar om je met deze film in te leven in wat de mensen daar hebben mee gemaakt. Vreselijk natuurlijk, toch vind ik de film mooi neergezet.

Doctor Strange.

Doctor Strange

Een heel ander genre en even geen water als hoofd locatie meer in deze film. Doctor Strange is een Marvel film uit 2016 en deze film staat op Netflix. Het verhaal van deze avonturen actie film: Nadat een hersenchirurg (Doctor Strange) zijn handen verwondt en niet meer kan opereren, ontmoet hij een mystieke mentor die hem leert om de krachtigste magiër op aarde te worden. Dit neemt wel wat tijd in beslag want Doctor Stephen Strange is een arrogante egoïstische zak aan het begin van de film. Nou goed, het is weer een toffe Marvel film met hele gave special effects.

Meer filmtips vind je hier.

15 gedachten over “Nieuwe filmtips!”

 1. Ik heb al de films al gezien maar erg goede tips! Ik vond The Shallows ook zo meevallen. Dat is echt zo’n film die heel erg slecht kan zijn, maar dat vond ik inderdaad helemaal niet zo.

 2. Ik heb nog geen enkele film gezien van degene die je noemt, maar ik kijk dan ook niet zoveel films. Bijna nooit eigenlijk, ik kijk liever series. The Impossible zou ik echter wel willen zien, omdat ik mensen ken die dit van dichtbij hebben meegemaakt.

 3. The Impossible, heb ik inderdaad ook ooit gezien, het is iets te lang geleden om nog alles te weten, maar indruk maakte het zeer zeker!

  X

 4. The impossible is zo’n mooie film! Al wel zeker 10x gezien haha, op die en de shallows na nog niet gezien. Ik ga zeker even kijken!

 5. Altijd leuk om film tips te krijgen. De eerste ken ik niet en spreekt me zeker aan. Ik heb hem gelijk op mijn ’to watch’ lijstje gezet. Sowieso is Ian McKellen een geweldige acteur.

  The Shallows vond ik helemaal niet realistisch, maar dat komt misschien omdat ik duik en ook wel eens gesurfd heb. Dan bekijk je het toch anders. Ik ergerde me juist aan veel. Maar er zitten wel hele mooie beelden in de film.

  Dr Strange zag ik in Imax en daar is deze film uitermate geschikt voor. Leuke film.

  The Impossible vond ik erg intens. Natuurlijk omdat het nieuws van de tsunami me toen erg heeft aangegrepen, maar ook omdat ik veel in Thailand heb gereisd. De film was erg realistisch (ook fijn, omdat het is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal natuurlijk). Niet een film die ik voor de gezelligheid nog eens ga kijken, maar een aanrader.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven