nieuwe keuken

Nieuwe keuken en nieuwe lampen.

Vandaag een eerste blik in ons nieuwe huisje. We wonen er inmiddels alweer anderhalve week en het bevalt zo ontzettend goed. We slapen allebei als roosjes omdat het hier zo heerlijk stil is. Doet een mens goed ; ) Lekker eten doet een mens ook goed en lekker eten maken kan Tommy erg goed in onze nieuwe keuken. Vandaag een blik in onze keuken inclusief de nieuwe lampen.

stoere keuken

De nieuwe keuken is wit en heeft een zwart aanrecht blad en heel veel ruime keukenkastjes. Het is super om al onze spullen achter deurtjes te kunnen zetten, stof en vet vrij! Wat we ook heel fijn vinden is dat het zo ruim is. We kunnen nu samen in de keuken staan zonder dat we elkaar in de weg staan. Tommy kan lekker eten koken terwijl ik de vaatwasser leeg haal. Ik kan koffie zetten en Tommy kan een stukje boterletter opwarmen in de magnetron/oven. Super fijn om elkaar niet steeds in de weg te lopen!

keuken sammie

keuken wandplanken

tafellamp wit

Leitmotiv

Ondanks alle ruime keukenkastjes wilde ik toch wat extra’s aan de muur. We hebben in onze woonkamer (die ik uiteraard later laat zien) veel hout en zwart en ik wilde dit in de keuken een beetje terug zien. Bij Ikea kochten we 2 houten plankjes en zwarte dragers en ik ben bijzonder blij met het resultaat. Ideaal voor onze koffie bonen pot, pasta pot en suiker pot en uiteraard wat decoratie ; ) De cactus pot verdiende uiteraard ook een mooi plekje. De witte lamp is van Leitmotiv en koos ik uit bij DirectLampen.nl Ik vind hem zo leuk door de enorme kap. Hij lijkt een beetje uit balans en daarom vind ik hem zo leuk. Ik denk alleen dat hij gaat verhuizen naar mijn nachtkastje, we hebben met de Hektar spots aan het plafond stiekem wel genoeg licht.

Anne Lighting

Ik koos op de webshop nog een andere lamp uit voor boven de salontafels in de woonkamer. Op de foto hierboven zie je de lamp hangen, zo zien wij de keuken vanuit de woonkamer. Het is een draadlamp van het merk Anne Lighting en ik heb er een enorme bol van Ikea ingedraaid. Ik ben er een beetje verliefd op. Hij past ook helemaal bij onze industriële stijl in huis. De webshop heeft een groot aanbod industriële lampen en ik heb er 3 weken over gedaan voordat ik een keuze had gemaakt. Ik vond zoveel lampen mooi! Gelukkig was de bezorging sneller en konden we ze direct ophangen toen we in ons nieuwe huis gingen wonen.

keuken trolley

Nog een ander item in onze keuken is de RÅSKOG trolley van Ikea. Ik kocht deze rolkar toen ik net bij Tommy ging wonen, inmiddels alweer 3 jaar geleden. Hij heeft al die tijd op een kamertje boven gestaan met mijn scrap spullen er in. In dit huis heeft hij een mooier plekje gekregen in de keuken en word hij meer gebruikt. Nu we een tuin hebben lijkt het me ook ideaal voor de zomer. BBQ aan, karretje naar buiten met de olijfolie’s en sausjes en eten maar! Ik zie het al helemaal voor me! Het verfblik is van Nicolas Vahé en bestelde ik bij Villa Madelief, ik had hem op Instagram voorbij zien komen en moest de emmer hebben. Nu komt hij goed van pas want we hadden nog geen oplossing voor de grote lepels en spatels.

De nieuwe keuken is bijna af. De plinten moeten nog op de muur en we willen nog een rand plak folie voor het raam. Het rolgordijn van VTwonen is mooi, maar ik wil hem niet altijd helemaal dicht doen voor privacy. Tot zover een eerste blik in ons nieuwe huis. Ik kan nu wel stoppen met ‘nieuwe’ zeggen, we wonen er en we hebben afscheid genomen van ons appartementje in de stad. Automatisch zeg ik nog steeds het ‘nieuwe huis’ : ) Het voelt ook allemaal zo nieuw en zo fijn en het belangrijkste, het voelt als thuis.

Inmiddels hebben we de keuken wel een kleine upgrade gegeven met een zwarte kraan. Lees er hier meer over.

23 gedachten over “Nieuwe keuken en nieuwe lampen.”

  1. Haha, wij hebben niet meer zo heel veel aan onze prullenbak, moeten hier al het afval scheiden dus veel zal die niet meer gebruikt worden helaas 😀

 1. Grappig zeg, wij hebben die keukenlamp, maar dan in de woonkamer en de vorm van de eetkamertafel komt ook overeen, al is onze wat groter. Het ziet er gezellig uit! Bij ons duurde het een stuk langer voor de planken echt hingen!

 2. Ziet er heel mooi uit! Die plankjes aan de muur zijn super tof! En de lampen die je hebt uitgekozen zijn ook heel tof! Vooral die witte zou hier ook leuk staan.

 3. En dat laatste is waar het om gaat en draait, ben zo blij voor jullie!

  toch he? Sam… ik mis die groene koelkast, hahahaha 😉

  Wat ziet het er prachtig uit zo! Ergens zou ik dat ook wel weer willen, restylen in dit huis, maar ja… waiting for the man 😉

  X

 4. Oh, waauw! Heel mooi. Ik kan niet wachten om zelf ook ooit een keuken te hebben en die dan volledig in te richten. Je foto’s hebben me alvast een hoop inspiratie gegeven.

 5. Heel gaaf zeg! Die lampen zijn zo mooi. En dat spaarvarken is zo leuk 🙂 Zo’n trolley zou ik ook nog wel willen voor in de woonkamer, om er tijdschriften in te leggen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven