plek voor tuinkamer

Nieuwe tuin, dromen van een overkapping!

Wij kochten uiteraard niet alleen een nieuwe tuin, er zit ook een huis bij ; ) In huis zijn we druk bezig met schilderen. Er zullen beneden weinig witte muren over blijven! Aan de tuin zijn we nog niet begonnen, dat gaat nog wel even duren, maar we dromen van een overkapping en een schuur. We hebben genoeg plannen voor dit huis en deze tuin!

Het huis wat wij gekocht hebben heeft een aardige lap tuin en daar zijn wij ontzettend gelukkig mee. Er is alleen nog niets aan gedaan en daar bedoel ik mee dat er nog nooit iets mee gedaan is. We hebben dus nog flink wat werk te verzetten. We hebben wel al genoeg plannen ; ) Op dit moment is er geen schuur, dat zal één van de eerste dingen zijn die we gaan aanschaffen voor de tuin. Daar willen we dan ook graag een overkapping aan om onder te relaxen, maar uiteindelijk willen we ook graag een overkapping aan huis. Al is het alleen maar om de barbecue te kunnen gebruiken bij regen! Met een overkapping zouden we het plezier van grillen op de BBQ het hele jaar door kunnen hebben. Dat lijkt me echt super fijn!

Op onderstaande foto sta ik bij een boompje in een hoek van onze nieuwe tuin. Hier willen we straks graag een schuur met overkapping. Daar kan dan de loungeset altijd droog onder staan en als we heel hard door sparen kan er later een kacheltje bij. Ja, dromen hebben we genoeg! Eerst maar de schuur, dat is toch wel een heel handig ding om te hebben : )

een overkapping

Overkapping aan huis.

Wij hebben er straks de ruimte voor en het lijkt me heerlijk om zo de avonden in de tuin te kunnen rekken. Ik zag laatst bij het programma ‘Weer verliefd op je huis’ dat ze van de overkapping aan huis een serre hadden gemaakt. Beter gezegd een tuinkamer. Ik was instant verliefd! De Profiline tuinkamer van Verasol in de kleur antraciet met schuifpui die in de uitzending voorbij kwam was prachtig! Een tuinkamer is een plek waar je het hele jaar door plezier van hebt. Het is een afgeschermde (niet-geïsoleerde) ruimte die bescherming biedt tegen bijvoorbeeld wind en regen. Hadden wij dit voorjaar wel kunnen gebruiken! Bij Verasol betreft het altijd een aluminium constructie met een glas of polycarbonaat dakbedekking en met voor- en zijwanden. Het was aflevering 3 van seizoen 12, mocht je zin hebben om ook wat inspiratie op te doen ; ) Voorlopig zal het nog bij dromen blijven, maar deze overkapping zie ik echt wel zitten. Ik zie mijzelf er ook echt wel onder zitten : D

Nu ben ik benieuwd, heb jij een overkapping? Van hout of van aluminium en waar gebruik je deze het meeste voor?

3 gedachten over “Nieuwe tuin, dromen van een overkapping!”

  1. wat een heerlijk huis om te zien. volgens mij gaan jullie heel veel plezier beleven samen. en wel een heerlijk idee van die serre aan je huis. zelf zitten wij ook er aan te denken . in ieder geval aan een overkapping. aan ons huis. maar weten nog niet hoe of wat. daar willen we goed over na denken.

    heel veel succes met het klussen in jullie woning en heel veel woonplezier als jullie klaar zijn

  2. Heerlijk! Wij hebben een houten overkapping, en daar ben ik nog iedere dag blij mee. Wij hebben de tuinset en de loungebank eronder staan, en verder een heleboel sfeerverlichting. En het houdt de warmte in huis een beetje tegen omdat de zon niet meer vol naar binnen schijnt.
    Als je een extra paar handen wil in de tuin geef gerust een gil, als je in dezelfde omgeving bent blijven wonen dan zitten we niet ver van elkaar.

  3. Wat gaaf!!! Wat een prachtig plekje! Gefeliciteerd! En ja, ik heb een overkapping. Van hout. Heerlijk om onder te zitten. Binnenkort maak ik de zijkanten dicht en dan kan ik ook in de regen heerlijk buiten zitten. We houden het nu niet altijd droog, ligt er aan hoe de wind staat. Ik ben erg benieuwd naar je ‘binnen’ foto’s…

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven