Nostalgie

Gek woord eigenlijk.. Volgens het Nederlands woordenboek: verlangen naar een geromantiseerd vroeger. Geromantiseerd.. Hm.. Dat woord vind ik overbodig. Volgens Wiki: De originele betekenis, betrekking hebbend op een ernstige medische aandoening, (god, no! Ik heb geen medische aandoening, I’m fine!) is verdwenen nu het een alledaags woord is geworden. Nostalgie wordt nu geassocieerd met herinneringen uit vervlogen tijden, de “goede oude tijd”. ย Ja, laten we het daar maar op houden vandaag.

3 Weken geleden was ik van maandag tot vrijdag bij mijn mams (nee geen relatiecrisis, ik moest gewoon nog heel veel zooi uitzoeken), wat op zich al nostalgie genoeg is. Een weekje in Gorinchem bij mams, het eten werd gekookt door mams, heerlijke Hollandse pot heb ik op en ik heb er van genoten. Met Bink samen op de bank knuffelen, jup allemaal “goeie oude tijd”ย  dingen.

Maar dat was niet de reden voor Nostalgie, ik moest door mijn zooi heen, ik moest nodig nog dingen opruimen. Zo moest ik eens door de kerstspullen heen, alle foto’s (van 2006 t/m 2014) van de pc naar mijn laptop zetten, door mijn schoenenkast heen en ik moest eigenlijk ook door de dozen papierwerk heen maar daar had ik echt helemaal geen zin meer in. Die schoenen… Genoeg schoenen in Nijmegen al, maar uiteindelijk nog 4 paar gevonden waar ik geen afscheid van kon doen, die gingen dus mee naar Nijmegen. De andere 26 paar schoenen (schaamt zich nu een klein beetje) konden voor verkoop of kliko.

Bij het openen van een aantal kratten dook ik op mijn Lego verzameling.. Mennn Nostalgie all over the place! Toen Sammie nog een kleine Sammie was speelde ze namelijk met Lego, jongens Lego om precies te zijn. Samen met een vriendje speelde we uren met de blokjes en de poppetjes, bouwde onze eigen verzonnen huizen en beleefde doldwaze avonturen. De Lego kan niet voor altijd blijven dus word het tijd dat ik nu al die blokjes ga uit sorteren, in elkaar ga bouwen met het juiste boekje (wat ook altijd is bewaard) foto’s maak en het op marktplaats zet. Dit word uren, dagen weken werk dus de kratten staan nu in Nijmegen, wachtend tot dat ik ze weer open maak. Dat word nog veel meer nostalgie..

binkpuppieBladeren door de oude foto’s zorgde uiteraard ook voor veel herinneringen uit vervlogen tijden, zo kwam ik veel foto’s tegen van onze kat Rat, van Bink als puppie, van mijzelf als pubertje en veel stapfoto’s. Over Rat heb ik inmiddels al verteld. De bovenste foto is van mij uit 2010. Wie weet, duiken er binnenkort nog meer oude foto’s op op mijn blog. Even terug in de tijd duiken is best leuk ; )

Waar word jij nostalgisch van?

25 gedachten over “Nostalgie”

 1. Ik vind het soms heerlijk om naar dingetjes van vroeger te kijken haha! Beetje bij beetje ben ik ook door mijn spullen heen aan het gaan en soms denk ik wooow dat ik dat nog heb bewaard

 2. Ik speelde vroeger ook met de lego. Bij mijn oma stond de hele krat vol met lego waar ik dan samen met mijn zusje en neefje uren lang zoet kon zijn. En op nieuwjaarsdag kwamen dan ook alle achterneefjes en nichtjes en dan werd het, of een gezellige boel of we kregen bonje met elkaar.
  En toch zijn het leuke herinneringen. Zeker nu mijn oma niet meer leeft en we elkaar allemaal niet meer zien.

  Enne… succes met opbouwen!

 3. Wat een leuke foto van jou, bijna onherkenbaar met die haarkleur. Zelf heb ik een doos staan met allerlei oude spulletjes, leuk om soms weer eens doorheen te gaan.

 4. Wat gaaf, die twee foto’s van jullie allebei! En ja dat is ook leuk om in oude stash te duiken, dat is wat ik de laatste maanden en vooral weken ook heb gedaan voor mijn nicht dan meer, om de oude baby kleding die van mijn dochter is gebleven op te zoeken, te wassen en te weten dat het vanaf volgend jaar ergens in maart weer gedragen gaat worden, hahahaha

  De babyshower vroeg ook om oude foto’s en ga zo maar door, dus ik ben er toevallig? Dan wel in eigen huis, ook mee bezig geweest, man! Wat een rotzooi kun je hebben, en ik weet, ook ik heb nog lego en playmobil staan van mijzelf vroeger beneden, niet zo heel veel, maar bedenk eens… ik word zondag wel 44, hahahaha ๐Ÿ˜‰

  X

 5. Lego!! Daar bouwde ik vroeger ook uren mee. Ik had zo’n cowboy dorp met een bank die je kon beroven whaha. Van Duplo wordt ik ook nostalgisch.

 6. Ik moet bij mijn ouders ook nog zo veel opruimen, maar ik kan me er niet toe zetten. Wel leuk om het terug te zien, maar moeilijk om er afscheid van te nemen. Ik had ook voornamelijk jongensspeelgoed, poppen weigerde ik altijd :’)

 7. Altijd leuk om door oude spullen te neuzen!

  Waar ik nostalgisch van wordt? Geuren. De geur van suddervlees op het fornuis bijvoorbeeld. Of de geur van regen in de zomer, waarbij ik altijd moet denken aan de avondvierdaagse die ik liep met de basisschool. Alsof het toen altijd regende ๐Ÿ˜‰

 8. Heerlijk vind ik het om te neuzen tussen spullen van vroeger maar vind het moeilijk er afstand van te doen. Jij? Natuurlijk kun je niet alles bewaren en heb het verzoek van Ruud gekregen alles uit te zoeken en sommige dingen weg te gooien voor we gaan verhuizen. Snif! Met lego speelde ik ook graag. Heb toen ik negen was samen met mama meegedaan met een slagzinnen wedstrijd en won toen een vliegveld. Mijn pieter post set was ook favoriet.

  1. Sommige spullen kan ik inderdaad geen afstand van doen maar er zijn ook momenten dat ik zo alles in de kliko kan gooien of op Marktplaats. We hebben ook niet zoveel ruimte dus soms moet er gewoon opgeruimd worden ๐Ÿ™‚

 9. Ahhhwwww! Die foto van Bink is echt super lief! En je bent niet heel veel veranderd, leuk om te zien die oude foto’s vind ik altijd!

 10. ik ben een lopende nostalgie muts..
  Kan echt nergens afscheid van nemen, van knutselwerkjes van de jongens tot oude knuffels…
  Mijn moeder was van de week wat aan het opruimen en mijn vader en ik van huh, maar daar zit toch een herinnering aan? emotionele waarde? doe je dat echt weg?
  Voor de grap zei ik nog dat ze mocht ik eerder dood gaan niets van mij mocht want het toch weg zou doen ๐Ÿ˜‰
  Maar toch, soms wou ik dat ik iets meer van haar had..

 11. Ahhh, dat is zรณ leuk!! I love oude foto’s bekijken ๐Ÿ˜€ Ik ben nu al een poosje oude foto’s aan het ‘sparen’ zodat ik er straks een blog van kan maken, leuk leuk! Ik ben benieuwd naar meerdere foto’s hihi

 12. Ik word altijd nostalgisch van oude foto’s, oude familiefilmpjes, bepaalde geuren en bepaalde muziek. Ik kan dan echt weer helemaal terug gaan naar de moment. Zo leuk ๐Ÿ™‚

 13. Oh wat een leuke foto van jou!! En natuurlijk ook van Bink!! Ik krijg altijd zo een nostalgisch gevoel als ik weer eens ga opruimen op zolder… Ik kom dan echt van alles tegen…

 14. Ik word altijd nostalgisch van dit jaar getijde, ik denk terug aan mijn eerste kind die hierin geboren is, aan een korstondige relatie in deze tijd van t jaar. Zo raar, net alsof de geur, het weer altijd weer iets losmaakt. En ook wordt ik nostalgisch van bepaalde muziek, er zit zo vaak een herinnering in. Leuke foto’s van jou en je hond.

 15. Ik blijf het raar vinden dat er nu ‘jongens’ en ‘meisjes’ lego is. Ik speelde gewoon met lego, en dat was goed. Geweldig om autootjes te bouwen ๐Ÿ™‚ Ik vind dat ‘meisjes’ lego echt zo’n aanfluiting en deprimerend.
  Anyway. Ik word niet zo snel meer nostalgisch. Hoewel … muziek doet het nog wel eens. Foute jaren 80 muziek, of juist obscure jaren 80 muziek. Dan waan ik me Molly Ringwald in Breakfast Club.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven