corona nederland bloemen

Nuchtere Nederlander? Egoïstische schapen zijn we.

Ik schrijf eigenlijk nooit over de actualiteiten. Het nieuws meld wel genoeg. Ook nu wilde ik er eigenlijk niets over schrijven op mijn blog, maar afgelopen vrijdag had ik zelf last van die oh zo nuchtere Nederlander in de corona crisis en nu wil ik er toch iets over kwijt.

Corona

Je kan er niet om heen, het is overal. Niet alleen overal op de wereld, maar ook overal in de media en op social media. Wij volgen het journaal, het nieuws, en zagen hoe het begon in China. Vanaf het begin hebben we er niet lacherig om gedaan, we zagen wel in dat dit serieus was en naar Europa zou komen. De vliegtuigen bleven tenslotte gewoon op en neer gaan. Inmiddels ben ik op het punt dat ik me redelijk zorgen maak. Niet om mijzelf of dat we er aan dood gaan, maar ik vind het wel zorgelijk voor de mensen om mij heen die zwakker en ouder zijn en ik maak me zorgen om de economie. Dat is ook één van de redenen dat ik me mateloos erger aan mensen die er lacherig om doen en het niet serieus nemen. Vooral de mensen die dat nu nog steeds doen, die nu nog steeds roepen: wat een onzin, wat een overdreven gedoe en vervolgens hoesten en snotteren en de moeite niet nemen om de handen te gaan wassen of in hun elleboog te hoesten. Ik vraag me af of die mensen in staat zijn om niet alleen aan zichzelf te denken. Of überhaupt na kunnen denken.

Egoïstische schapen.

Over egoïsme en niet zelf nadenken gesproken… Afgelopen vrijdag wilde ik uit mijn werk nog even wat eten halen en de supermarkt was zo goed als leeg. De hamsteraars hadden het voor elkaar gekregen om alles op te maken. Er was geen groente meer, geen fruit, geen vlees, geen brood en geen plee papier. Ik denk zo dat dit dezelfde mensen zijn die de afgelopen weken hebben geroepen: wat een onzin allemaal. Die hebben nu lekker alleen aan zichzelf gedacht en hun voorraad kast vol gepropt zodat al die mensen die moeten werken niks meer hebben. Ik had er heel wat vloek woorden voor vrijdag. Ik sta er van te kijken hoeveel mensen hier niet zelf kunnen nadenken en achter de kudde aan rennen en alleen maar aan zichzelf denken. We gaan er prat op dat we de nuchtere Nederlander zijn, maar daar was helemaal niets van te zien. Egoïstische schapen zijn we. Niet echt iets om trots op te zijn.

Ja, ik weet dat dit niet heel sociaal en aardig klinkt, maar als jij als hamsteraar thuis zit met 6 pakken 24 rollen plee papier en je koelkast en vriezer vol hebt liggen met brood voor een weeshuis en groente en fruit voor 3 weken, ben je ook niet sociaal of heel aardig. 

4 gedachten over “Nuchtere Nederlander? Egoïstische schapen zijn we.”

  1. Denk niet dat het enkel Nederlanders zijn hoor. De Belgen kunnen er ook wat van! Lockdown feestjes vrijdagavond, massaal naar Nederland omdat de cafés daar wel nog open zijn. Rellen in de grootwarenhuizen zodat de politie moet tussenbeide komen… niet te doen. Maar ook mooie initiatieven zoals boodschappen voor ouderen organiseren, telefoontjes, briefschrijfacties…

  2. Ik kan er ook echt niet tegen als mensen hier lacherig over doen, want het is echt een serieus probleem geworden. Maar dat mensen gewoon underground feestjes gaan organiseren vind ik te bizar voor woorden. Zet even alles op hold en wacht tot het wat rustiger is geworden

  3. Het is gewoon bizar! Echt te bizar voor woorden, het begon voor mij, of eigenlijk mijn dochter dus… dat ze niet een sluiers kon halen in haar eigen supermarkt! Voor mijn bijna 2 jarige kleinzoon, ik bedoel, hallo!!!! Ze heeft 3 zaken moeten bellen om een pak luiers te kunnen halen, en dat hier bij kruidvat, maar het moest wel weg gelegd worden en direct halen… dat was dus vorige week vrijjdag… zelf ging ik laat in de middag even boodschapje doen… wist ik veel… en de dag ervoor, de donerdag, lag alles er nog! Toen was ik voor mijn werk even geweest en diezelfde avond wat te eten, maar op de vrijdag? Alles leeg, en nu nog trouwens bij de AH. Een klein deel is er weer, heel klein deel, maar brood, vlees, nog altijd leeg, en de groenten inderdaad ook… nou ik weiger om voor de deur te gaan liggen!

    Ik kijk per dag en doe mijn boodschappen mits het er is.. zoals normaal…

    X

  4. Tegen die persoon zeg ik: ga je diep schamen.

    Echt, ik erger me er mateloos aan. Hoeveel bewijs heb je nodig? Zijn de beelden en de statistieken niet genoeg? De berichten hoeveel doden er dagelijks bij komen? Houd die afstand van 1,5 meter. Doe even normaal om gezellig naar de bouwmarkt te gaan. Het is geen %#^$ vakantie!! En ga niet gezellig keuvelen in een speeltuin.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven