Bink zijn kussen

Bink & de ontstoken teen. (Engelse Bulldog)

Toen Ranzijn mailde of ik wat wilde bestellen zei ik geen nee. Bink heeft het best zwaar gehad tijdens onze vakantie. Hij verdiende wel wat nieuws dus deze mail kwam op het juiste moment. Hij heeft een nieuw kussen, een enorme kluif, een nieuw tuig en voor 1 keer wat hondensnoep. Normaal krijgt hij gewoon een plakje kaas omdat zijn vacht altijd slecht reageert (krijgt kale plekken)  op dit soort hondensnoep. Maar hij had wel wat lekkers verdiend, soms moet je ook gewoon genieten, ook Bink : ) Hieronder het verhaal van de ontstoken teen.

De avond voordat we naar Italië vertrokken begon Bink een beetje mank te lopen. Ik had hem bij mijn moeder gebracht die ochtend en was hem zelf nog even uit gaan laten na mijn werk. Ik dacht dat hij weer aan zijn poten had zitten knabbelen en de dag erna wel weer beter zou lopen. De volgende ochtend rijden we in Duitsland als ik mijn moeder app om te vragen hoe het is.

Lief ligkussen

Zijn teen is dik geworden en hij wil niet lopen. Ik baal als een stekker, dat dit net gebeurd nu wij op weg zijn naar Italië. Mijn moeder tilt hem naar buiten voor zijn plas en daarna tilt ze hem weer naar binnen. Die middag zitten we in Zwitserland en ook dan gaat het nog niet beter met Bink. Zijn teen word dikker, hij loopt niet en eet en drinkt niet.

Ik vraag mijn moeder of ze hem wil temperaturen. Hij heeft gelukkig geen koorts dus ik vind dat we wachten met de dierenarts tot maandag. Het is fucking 30 graden in Gorinchem dus Bink heeft wel last van de warmte. Mijn moeder laat hem drinken uit een fles water. Hij drinkt op deze manier goed, hij wil gewoon niet opstaan. Ik vermoed dat het vanwege de pijn is.

Pedigree snack

Bink heeft een geschiedenis met huid problemen en we zijn al vaak bij de dierenarts geweest. Hoewel zijn vacht goed blijft als hij niet veel anders krijgt dan zijn normale brokken blijft hij op zijn eigen poten bijten. Ik vermoed dat hij te ver geeft gebeten en nu daardoor pijn heeft. Hij heeft dit wel eens eerder aan zijn achterpoot gehad en liep toen 3 dagen mank voor het weer beter ging.

Verder is Bink een hond al snel niet meer loopt. Heeft hij er na 20 meter geen zin meer in (dagelijks) dan gaat hij gewoon op de grond liggen.

ontstoken poot Engelse Bulldog
Een drieluik van de verschillende fases van Bink zijn poot. Links de opengebarsten ontsteking, in het midden een foto van zijn iets dikkere teen en rechts een foto waar de zwelling goed te zien is. Inmiddels is zijn poot weer op normaal formaat en helemaal gezond.

Ik bel vast mijn tante en regel dat zij maandag met mijn moeder en Bink naar de dierenarts rijd (mijn mams heeft geen auto). Ondertussen probeer ik een beetje te genieten van onze vakantie. Bink zit wel continu in mijn hoofd en ik baal vreselijk dat ik er niet zelf ben voor hem. Ik baal ook dat ik mijn moeder hier nu mee opzadel.

Die zondag is zijn teen gebarsten, er komt pus uit. Ik vind dit een goed teken, nu kan de ontsteking er uit. Hij loopt nog steeds niet, teen is nog dik, maar hij heeft nog steeds geen koorts. Hij drinkt uit de fles maar eet eigenlijk niks. Maandag maak ik me meer zorgen, ik weet dat het heet is in Gorinchem en dat mijn mams moet werken. Om 6 uur die avond gaan ze naar de dierenarts.

Bink

Ik probeer wel te genieten in Italië, maar ik ben die maandag zo blij als het 6 uur is! Ik krijg natuurlijk foto’s van Bink en word continu op de hoogte gehouden, maar het is toch naar dat je er zelf niet bent. Ik realiseer me ook heel goed dat het ‘maar’ een ontstoken teen is en hij heus niet zomaar dood gaat. Toch gaat dat door je hoofd als je weet dat je hond niet loopt, niet eet, niet zelf naar de waterbak loopt en duf is.

Hij krijgt bij de dierenarts een antibiotica injectie, een pijnstiller/ontstekingsremmer injectie en hij krijgt voor 10 dagen antibiotica en pijnstillers mee. Ik ben blij dat er door de dierenarts naar gekeken is en ik maak me nu iets minder druk. Hij gaat nu binnen een paar dagen weer opknappen, dat kan niet anders.

Ranzijn aankopen
Bink met zijn nieuwe Puppia tuig. Van voren erg stoer.

Gelukkig gebeurd dat ook en op donderdag kan hij alweer staan. Op vrijdag eet en loopt hij weer zelf. Hij plast alleen ook continu in huis.. Enorme plassen midden in de woonkamer. Dit is niks voor Bink dus ik bel de dierenarts of dit aan de medicijnen kan liggen. De assistente zegt stellig nee. Mijn gevoel zegt ja.

Ik baal als een stekker, heb zo met mijn moeder te doen. Ook zij heeft deze week stress en maakte zich zorgen. Ze heeft de hele week met hem moeten sjouwen omdat hij niet liep en nu plast hij ook nog in huis. Zondag ochtend vroeg haal ik Bink op. Hij loopt weer, nog wel een beetje moeilijk maar hij loopt. Hij blaft en is levendig.

In het filmpje een blije Bink die aan zijn nieuwe kluif begint. Excuses voor mijzelf, ik ga altijd als een debiel tegen Bink praten ; )

Ik moet de kuur afmaken en ga die week in Nijmegen op donderdag weer naar de dierenarts. Ik ben de pijnstillers gaan halveren en zijn plassen worden normaler qua formaat. Bij de dierenarts krijg ik een nieuwe antibiotica kuur mee voor 10 dagen, maar wel een andere. Het plassen in huis houdt op. Het lag dus wel aan die medicijnen..

Uiteindelijk is zijn nagel eraf gegaan en sindsdien rent hij weer als een malle. Zijn teen is weer normaal en Bink is weer zichzelf. Een aantal traktaties had hij dus wel verdiend : ) Hij geniet van zijn enorme kluif en ligt regelmatig op zijn nieuwe kussen van Lief. Ik wist niet eens dat dat merk ook dierenproducten maakte!

Puppia tuig

Over zijn Puppia tuig ben ik nog niet helemaal uit. Ik vind de smalle buikband niet zo mooi vergeleken bij het rode deel. Hij lijkt een beetje een rolmops in het ding als je er van bovenaf op kijkt, terwijl ik dacht dat het heel stoer zou zijn.. Naja, Bink heeft gelukkig geen mening ; )

sammie-info

15 gedachten over “Bink & de ontstoken teen. (Engelse Bulldog)”

 1. Ooooooh Sam, sorry!!! Tranen met tuiten hier om dat filmpje. Ik doe dat namelijk ook bij de cavia’s. Ik heb ‘m gewoon twee keer gekeken hahahaha. Wat een heerlijk begin van de dag. En gelukkig is het met Bink weer helemaal oke. X

 2. Die ligkussens zijn favoriet bij veel van onze hondenkennissen. … Natuurlijk heeft onze Chi gewoon een eigen stoel. Ja. En een mand. En een ligkleedje. En een slaapkamertje. Ehum. bij zooplus heb ik voor Chi een tuidje besteld van julius k9. Die zijn mooi en stevig, en geschikt voor kleine of grote honden. Je moet alleen even opletten of de ‘elleboogjes’ niet schuren langs het clipje. Ik blijf het geinig vinden dat ik met mijn chihuahua loop met dat tuigje en dan ook een fikse herder tegenkom met hetzelfde tuigje maar dan een paar maten groter.
  Bink is wel een keiharde trouwens. Ontstoken teen en er dan zo weer boven op komen.

  1. Bink is inderdaad een harde, piept nooit etc. Nu is ie gelukkig weer helemaal de oude. Ik had uiteraard al een tuigje voor hem maar vond deze wel leuk vanwege het brede deel. Misschien is het een kwestie van wennen omdat we al jaren een simpele tuig gewend zijn.

 3. Aaaahw wat ontzettend balen dat dit gebeurde toen jullie net op vakantie waren (liever helemaal niet, maar als het dan moet, liever als je thuis bent).

  Gelukkig is ie weer helemaal opgeknapt en is hij zijn vrolijke zelf weer!

 4. Oei, die teen zag er niet goed uit. Fijn dat het nu weer goed gaat en dat Bink weer helemaal de oude is, afgezien van die teennagel, dan. Maar dat komt toch ook wel weer goed?
  Leuke video! Echt een schat, is Bink.

 5. Arme Bink! Oh zo herkenbaar, die zorgen om je huisdier terwijl je er zelf niet bent. Blijft vreselijk ook al is het niet levensbedreigend. Gelukkig is ‘ie weer okay!

  Wat een leuk kussen van Lief! Ik wist ook niet dat ze producten voor dieren hadden, heel leuk.

 6. Ahhhh kijk hem klein worstje. Ik heb niet veel met honden maar Bink ziet er wel heel cool en lief uit.

  Gelukkig gaat het weer goed met hem.

 7. Ach ja, kan me zo voorstellen hoe dat voelt als je zelf net weg bent wanneer het niet goed gaat met je huisdier. Het klinkt alsof je moeder wel aardig rustig bleef. Dat scheelt denk ik. Hij ziet er heel blij uit met zijn cadeautje!

 8. Dat is dus een mega grappige hond, hè! Die snoet! 😀
  Super blij voor jullie dat ie weer beter is! Je bent daar toch hard mee bezig in je hoofd, vind ik, als er iets met ze is… ze blijven toch een deel van je gezin 😉

 9. Arme Bink! Maar wat een bink! 😉 Hihi. Gelukkig gaat het nu weer helemaal beter met hem! Als je dier ziek is, zo’n spanning altijd! En zeker als je er dan zelf niet kan zijn. Dat is ook zo typisch hé.

 10. Whahahaha dat filmpje, jaaaaaaaa zo herkenbaar, dat kan ik zijn met Picasso, ik denk dat dit ook heel normaal is, liefde geven is ook kletsen met je dieren.

  En wat een gedoe inderdaad net als je zelf weg rijdt, ik snap dat helemaal, heb dat ook weleens gehad, met dier of zelfs met dochter, ik ben blij dat het nu weer goed is allemaal.

  X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven