Alternatieve Kerstboom

Onze Alternatieve Kerstboom

Onze alternatieve kerstboom is weer uit de schuur geplukt dit jaar en staat weer te shinen op de vensterbank. Hij ziet er dit jaar niet zo heel anders uit als vorig jaar hoor, er zijn gewoon niet heel veel opties om de boom te versieren en ik voel niet de behoefte om de versiering ieder jaar te vervangen. Er is dit jaar echter wel meer kerstversiering de deur binnen gekomen bij ons en er is zelfs 1 item wat Tommy cool vind!

kerstversieringTommy is niet zo van de kerst en al helemaal niet echt van de frutsels, al vind hij het volgens mij stiekem wel kei gezellig met al die meuk van mij ; ) Dit jaar heb ik wat kerstversiering mee genomen wat nog in dozen stond bij mams en die hebben hun plekje in Nijmegen nu gevonden. Zo word onze alternatieve kerstboom nu gezelschap gehouden door een dikke kerstman en mini uggs.

typisch hollands kersthuisjeDe Sanseveria van opa is met kerst compleet met het haringstalletje. Opa heeft mij namelijk al jong haring leren eten en zo kwam het regelmatig voor dat ik met opa een haring aan de staart mijn mond in liet glijden voor een viskraampje. Dit haringstalletje heb ik dus ook een aantal jaar geleden gekocht en heeft altijd bij een foto van opa gestaan bij mams thuis, nu staat hij bij de Sanseveria.

kerst in huisLange Hektar is voorzien van een kerstmuts, bij de tv staat een lamp die nu een kerstsjaaltje om heeft en een glazen dingie met kaarsje.. Ook in de boekenkast is dit jaar iets meer kerst te vinden, ik heb er mijn zingende kersthond neer gezet (de enige waar ik geen afscheid van kon doen) en er hangt nog een muts.

zuurstokvaasHet kerststukje staat weer op tafel, de salontafel heeft nu super gave kerstballen in een dienblad en de kerst snoeppotten staan er weer. En dan het item wat Tommy heel tof vind… Tromgeroffel… De zuurstok kerstvaas! Alleen gebruiken we hem niet als vaas, nee, Tommy kwam met het briljante idee om er een grote waxinelicht in te zetten.

Ja, het is kerst in huize Tommy en Sammie!

32 gedachten over “Onze Alternatieve Kerstboom”

  1. Wat enorm leuk en gezellig! Echt een mooie houten kerstboom zo. Ik vind die mini uggs ook echt leuk! Ik ben nog bezig in huis met inrichten. Binnenkort ook eens een artikel over maken :-).

  2. Heel leuk! Net weer wat anders en kun je langer mee doen dan een echte boom. Die vaas/waxinelichthouder is ook erg mooi. Hou van rood en wit.

  3. Wat ontzettend gezellig zo, ik heb ook nog een alternatief boompje, maar nog geen zin gehad om de box in te duiken, hahahaha En misschien ook maar weer eens wat alternatieve dingen sparen zoals jij hebt staan, die zuurstokvaas is echt gaaf!

    X

  4. Oh man, dat is een leuke boom, en leuke versiering 🙂 Heel mooi, eigenlijk. Wij hebben nu een echt miniboompje, en het ziet er een beetje rommelig uit. Maar dat past dan ook weer bij onze kamer op dit moment: het is rommelig 😛
    (Ik denk dat mijn gozer jullie boom ook wel heel leuk zou vinden… dus wie weet volgend jaar, iets dergelijks…)

  5. Het ziet er gezellig uit hoor! Ik hou toch persoonlijk wel meer van een groene kerstboom. Ik heb zelf een nepperd en die bevalt me prima! Maar dat kan ook komen door de lichtjes die er al standaard inzitten. Ideaal! Zo’n houten kerstboom vind ik wel mooi, maar iets minder gezellig. Bij mij komt van de week zo’n artikel online 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven