Originele klokken

Ik heb iets met klokken en horloges. Ik draag altijd een horloge, als ik hem niet om heb voel ik me naakt en ben ik de hele dag in de war. Zit ik steeds op mijn pols te staren voor de tijd die daar uiteraard niet te zien is. Ook klokken voor in huis vind ik een must en vandaag deel ik wat gave klokken die ik tegen kwam online.

Want geloof het of niet maar Tommy en ik hebben geen klok in huis en soms word ik daar helemaal gek van. De Toon van Eneco geeft de tijd wel aan maar die kan ik niet lezen van een afstand zonder bril ; ) Een leuke klok staat dus nog op mijn wishlist en ik kwam een aantal leuke tegen op het web. Ik deel vandaag de leukste klokken met jullie.

originele klokkenDeze boeken Tafelklok vind ik heel erg gaaf, strak, modern maar toch speels. De stoere Leff klok van gerecycled materiaal vind ik ook heel gaaf. De hippe moderne koekoeksklok lijkt me ook echt een blikvanger in huis en het witte “klok” huisje heeft ook wel weer wat. De retro groene keuken timer is echt wel meer iets voor in de keuken maar ook gewoon te leuk! Ik denk dat als ik die in huis zou hebben staan hij ook regelmatig als foto prop zou worden gebruikt ; )

Originele wandklokkenDeze witte cube is er ook in het zwart en bruin, ziet er uit als een moderne gadget, een klok waar mannen ook wel enthousiast van worden denk ik zo. Het is wel meer een wekker maar ssssst dat hoeft niemand te weten ; ) De tandwiel klok heb ik zien hangen in een winkel in Nijmegen en is zo gaaf! De klok er naast, de Ribbonwood vind ik ook wel wat aparts hebben, de uren worden aangegeven door gebogen, houten latjes. De Mal Furniture Stereo wandklok word omschreven als echte spetter met unieke looks, dat is hij zeker. Vind hem wel stoer en in meerdere kleuren te krijgen! Ja, en als laatste, de beestenboel klok zooooo leuk! Kijk dan, dat konijntje in het midden! Cute!!

Wat vind jij van deze originele klokken?

Disclaimer.

23 gedachten over “Originele klokken”

 1. Ja ik houd ook van klokken. Zonder horloge word ik ook helemaal gek. Die kleine witte kubus ken ik (maar ik heb hem niet). Ik vind die retro groene keukenklok eigenlijk wel stoer!

 2. Die hele technische, die wil ik! Die past perfect in mijn huiskamertje! Ze zijn trouwens allemaal gaaf. Ik hou er wel van als iets er net even wat anders uitziet als de standaard variant ervan.

 3. Ohhh ik wil dat huisje! Super schattig. Nu ik dit zie, besef ik pas dat ik helemaal geen klok in huis heb haha, ernstig. Verklaart ook waarom ik altijd te laat kom.

 4. Ik vind de witte cube erg leuk. Ik heb geen klok in huis behalve een Philips wake me up wekker ding boven. Het is of de telefoon of een horloge die ik gebruik.

 5. Wat leuk! De huisjes-klok, die met de krullerige zwarte letters en de tandwielen vind ik het tofst! Ik heb een vrij eenvoudige klok met een dikke RVS rand met rood binnenin. Eigenlijk hangt ie er alleen voor de sier want mijn ogen zijn te slecht om op een klok aan de muur te kunnen kijken hoe laat ’t is. Daar moet ik zeg maar moeite voor doen en dan heb je een horloge of mobieltje sneller binnen handbereik.

  Grappig is wel dat mijn klok inmiddels een soort statement is geworden. Hij staat namelijk negen van de tien keer stil of zwaar achter en ik blijf het ontzettend grappig vinden als er visite is die helemaal in de war raakt omdat er een tijd op staat die totaal niet lijkt te kloppen. De meeste mensen zijn blijkbaar toch wel klokkijkers. Ondanks dat de meeste mensen die hier komen wel weten dat er ‘iets’ is met die klok, tuimen ze er toch steeds weer in. Dus stiekem laat ik ‘m expres een maandje of wat stilstaan als de batterijen weer leeg zijn. 🙂

 6. Ik vind die zwarte klok boven de cube gaaf! hahahaha Ik moet eerlijk bekennen, ja ik heb ook wel iets met klokken, heb er nu zelfs eentje in de keuken, van mijn ouders gekregen en dat is razend makkelijk, maar mijn keuken ligt dan ook echt aan de andere kant van het huis, dus als ik terug loop naar de woonkamer is dat niet echt handig om de tijd even te checken naast het kookwekkertje zoeken, lol.

  Er zijn zoveel gave klokken, dat ik het echt heel moeilijk vind, maar wat moet voor mij, is echte getallen erop het liefst, nu heb ik er eentje in de woonkamer met romeinse cijfers, lukt ook wel, maar ik moet toch soms even 2x kijken en nadenken dan. Dyscalculie, maar wat ik ook gaaf vind, als ik er ruimte voor had? Is de 5 klokken op rij die de tijden van de andere steden in andere werelddelen ook aangeven, je kent ze wel van de Expo meestal of zo, Londen, New York en ga zo maar door…

  X

 7. Zeer leuk artikel! Zelf kan ‘k ook niet zonder klok & loop ‘k ook helemaal in de war als ‘k m’n horloge niet om heb. Dat gebeurt wel eens. Als ‘k snel moet zijn, durf ‘k al eens m’n horloge naast m’n laptop te vergeten. Want die doe ‘k altijd af als ‘k moet typen. Vind ‘k zo vervelend.

 8. Ik vind die witte kubus wel mooi, lekker onopvallend lijkt me die. Wij hebben sinds een jaar helemaal geen klokken meer in huis, op de wekker na. Dat geeft een rust joh… Heerlijk! 😀

 9. ik heb geen behoefte aan een horloge rond de pols, het irriteert me meer dan het me lief is.
  Maar aan de muur heb ik wel graag een (groot) exemplaar, en dat hebben we hier in huis dan ook!

 10. Die zien er echt gaaf uit! Ik heb net een klok gekocht bij Ikea, maar als die rechtop staat, wil de secondewijzer niet meer omhoog. Hoe dom is dat?

 11. Ik heb een klok met allemaal miniklokjes, met de tijden van alle wereldsteden. Ik dacht altijd dat ik er nooit meer naar keek. Totdat ik de klok vanwege een verhuizing alvast inpakte. Echt, ik keek wel 20 keer per dag, ondanks iPhones, magnetronklokjes etc.

 12. Wat een leuke klokken! Ik vind de meeste klokken echt super vet maar ik kan echt niet tegen dat getik. Vooral ’s nachts, aaargh. Toch maar voor een digitaal exemplaar voor mij ben ik bang, haha.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven