echte post

Ouderwetse echte post!

Post op de mat, of kale vloer voor de mensen zonder deurmat ; ) ontvangen is zoooo ouderwets! Ouderwets gezellig! Een kaartje of brief ontvangen door de brievenbus is toch veel leuker dan zo’n digitaal onpersoonlijk ding? Ik vind van wel en ik las al bij meer bloggers dat zij daar hetzelfde over denken. Jup, het kost iets meer centjes als een platte mail sturen of een krabbel naar iemand schrijven op facebook, maar echte post is wel super attent en persoonlijk.

Daarom heb ik wat kaarten klaar liggen om te verzenden, hoogstpersoonlijk geschreven met pen, heerlijk ouderwets ; ) Ik heb me voorgenomen dit jaar wat meer echte post te versturen, af een toe een kaartje de deur uit doen is tenslotte niet zoveel moeite, maar wel heel leuk.

Soms heb ik alleen geen toepasselijke kaart meer thuis liggen voor bijvoorbeeld een verjaardag, geboorte of huwelijk en ben ik te lui om er 1 te maken en nog een postzegel te gaan kopen. Attent zijn past wel bij mij, maar lui zijn ook ; ) Voor dit soort gevallen heb ik de app van Greetz op mijn telefoontje staan en die werkt super snel en simpel.

Greetz heeft natuurlijk ook een website die je kan gebruiken en de keuze is reuze. Echt reuze, als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een leuke verjaardagskaart dan moet je kiezen uit 1637 kaarten.. Gelukkig kun je wel filteren op bijvoorbeeld stijl en man of vrouw. Extra leuk om de Greetz actiepagina eens te checken voor je gaat bestellen, daar staan verschillende leuke kortingsacties op.

Echte post.

Ik denk dat ik meer ‘echte’ post verstuur dan ontvang trouwens, (zeer teleurstellend natuurlijk, ik huil mezelf dagelijks in slaap) (grapje, mensen, grapje!) mijn familie en vrienden zijn duidelijk niet zo van de echte post versturen en ik tel de belastingdienst niet mee. Die gaan trouwens zelfs over op digitale post, waar gaat het heen met de wereld?!

Verstuur jij nog wel eens echte post? Of ontvang jij nog regelmatig echte post? En dan heb ik het niet over rekeningen ; )

26 gedachten over “Ouderwetse echte post!”

 1. Ik stuur nog steeds post en ontvang het ook regelmatig aangezien ik een aantal penvriendinnen heb waar ik mee schrijf.
  En soms gaan daar ook wat attenties bij mee, dus het blijft gewoon heel leuk om te doen!

 2. Samen met een vriendin (en haar moeder) uit Sneek sturen we elkaar regelmatig kaartjes. Het is zo jammer dat ‘echte’ post steeds minder wordt. Ik merk het ook aan de kerstkaarten. Ik ben iemand die altijd kaartjes stuurt bij welke gelegenheid dan ook! Maar krijgen is natuurlijk nog leuker! 😛

 3. De laatste post die ik verstuurde was een bezwaar tegen een parkeerboete. Ik vind het altijd zo’n gedoe om zo’n brief op de bus te doen moet ik bekennen.

 4. Het valt me op dat er echt nog maar heel weinig post wordt verstuurd de laatste maanden/jaren. Echt alles komt tegenwoordig via mail aan! Ergens vind ik dit wel jammer, maar ook wel goed omdat alles zo sneller kan verlopen nu.

 5. Ja, ik heb een pennenvriendin die ondertussen mijn àllerbeste vriendin geworden is. Ik heb haar leren kennen via internet, maar al snel wisselden we adressen uit & gingen we brieven schrijven. Daar we niet naast elkaars deur wonen is dit een leuk alternatief, maar we sms’en of whatsapp’en ook vaak 😉

 6. Ik stuur bijna nooit echte post en hoewel ik dat in het begin wel jammer vond, mis ik het nu ook niet echt meer moet ik zeggen. Een echt kaartje ontvangen blijft natuurlijk wel altijd fijn hoor.. het is mooi om te weten dat iemand de moeite heeft genomen iets voor je uit te zoeken en er wat op te schrijven.

 7. Jaaa ik stuur nog steeds regelmatig echte kaarten!
  Vind het ook leuk om ze te ontvangen, die blijven dan ook altijd een poosje in een kaartenstandaard staan, leuk om naar te kijken ook!
  Ook ik gebruik Greetz, voor noodgevallen! En ik maak ook wel eens via Greetz kaarten die ik naar mezelf laat versturen en dan met mijn eigen tekst aanvul en opstuur naar jarigen of zomaar.

 8. Thuis krijg ik niet veel post maar toen ik in New York zat kreeg ik zoveel kaartjes en brieven van thuis. Dat vond ik ontzettend leuk en maakte heel mijn dag goed! Ik stuur zelf vaak via Greetz. Zo makkelijk en als een goede vriendin jarig is doe er ik bijvoorbeeld al een klein cadeautje bij!

 9. Op mijn werk verstuur ik nog regelmatig echte post, daarnaast eigenlijk helemaal niet. Wel vind ik het altijd heel erg leuk om echte post te ontvangen, het geeft toch altijd een persoonlijk en warm gevoel.

 10. Leuk heh die echte kaartjes?! Ik verstuur nog regelmatig kaartjes en ontvang ze ook regelmatig. Vaak van vriendinnen, maar ik heb ook een tijdje aan postcrossing gedaan, vond ik ook heel erg leuk om te doen! Bij de Hema hebben ze trouwens echt onwijs leuke kaartjes (en niet duur)! Liefs.x

 11. Ja zeker, ik heb een aantal penvriendinnen dus ik verstuur daar al post aan, maar ben ook nog wel van het kaartjes versturen naar mensen.

 12. Echte post is vaak wel leuker ja, maar voor mij bestaat dit toch vaak alleen uit rekeningen of van die kennisgevingsshit. Alleen met mijn verjaardag krijg ik een kaartje.
  Zelf verstuur ik ook niet vaak iets, spreek mensen online of in het echte leven en dan zijn kaartjes vaak alweer achterhaald. Wel stuur ik Robert zo af en toe een cadeautje per post. Vorig jaar kreeg hij manchetknopen bijvoorbeeld. 🙂

 13. Ik krijg weinig echte post, eigenlijk alleen maar rekeningen, en dan natuurlijk dat lieve pakketje van Godelieve. Post is leuk en magisch. Toevallig heb ik eergisteren een kaart gestuurd, helaas een rouwkaart, en dat was ook het laatste wat ik zelf per post heb ontvangen besides de rekeningen

 14. Na EPIC ben ik het weer meer gaan doen en ik heb er wel weer lol in.
  Vandaag vond ik een verjaardagskaartje op de mat van iemand die blijkbaar een typefout had gemaakt bij Greetz, want ik ben nog lang niet jarig. haha.

 15. Zeker weten dat ik nog echte post verstuur, het moet ook kunnen, maar als het aan mij lag, zou ik elke week wel echte post willen versturen, heb ik vroeger ook wel gedaan, ook zomaar tussendoor, dat is de leukste post dan met verjaardag of kerst alleen.

  Als het goed is, ga ik morgen weer echte post maken, en voor wie? Ik denk dat je dit wel terug gaat lezen, ik weet dat je haar ook leest 😉 hahahaha

  X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven