Overkapping gezellig inrichten.

Ik was al heel tevreden met onze overkapping. We hadden nog heel veel toffe accessoires in huis en daarmee was de overkapping al een gezellige plek geworden. Het verdiende alleen nog wat nieuws, of misschien had ik gewoon de overkapping als goed excuus voor wat nieuws ; ) De overkapping gezellig inrichten vond ik gewoon te leuk om te doen!

De basis was al gezet en in dit artikel kan je lezen over het begin van de overkapping inrichten. Daar staat meer in over de verlichting die we gekozen hebben en de planten. Inmiddels heb ik de tijd gehad om de overkapping van wat nieuws te voorzien. Iets nieuws en iets wat we al hadden! De overkapping gezellig inrichten hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Als je net als ik altijd wel bezig bent met je interieur heb je vast nog ergens wat woonaccessoires, kandelaren of bloempotten staan. Zo ben ik dus begonnen met de styling van onze overkapping. Gebruik maken van de spullen die we al hadden. De overkapping is helemaal stoer zwart, de lampen en de accessoires moeten een beetje het ibiza boho stijltje ademen.

overkapping decoratie
woonaccessoires om de overkapping gezellig inrichten

Sfeermakers voor een gezellige overkapping.

In huis is een vloerkleed een hele fijne sfeermaker. Het breekt de ruimte en geeft het iets zachts. Dit is natuurlijk voor buiten ook ideaal! Het ronde jute vloerkleed lag eerst in de woonkamer, maar past te mooi onder de overkapping. Het natuurlijke materiaal van het jute kleed past heel goed op de donkere tegels en het voelt net wat zachter aan als je daar zit. Het is geen permanente oplossing en met slecht weer zal ik hem naar binnen halen. Ik wil heel graag nog een nieuw tuinvloerkleed wat gewoon altijd buiten kan blijven liggen, maar dat komt nog wel een keer. Er moet ook wat te wensen overblijven ; )

Wat ik wel nieuw scoorde voor onder de overkapping zijn deze kei gave kandelaren van By-Boo. Ik zag ze bij de webshop Sohome en was gelijk verliefd. De beige kleur past helemaal bij het stoere ibiza sfeertje in onze overkapping. Ik heb er witte kaarsen voor gekocht bij de Hema en die passen er perfect in! Kan nu al niet wachten op een mooie avond met de kaarsen aan.. Romantisch toch? : ) De overkapping gezellig inrichten zorgt voor extra fijne avondjes! Het voelt echt als een tweede woonkamer. Een kleed op de grond en kaarsen op tafel zorgen gelijk voor extra sfeer. De kandelaren vond ik zo op tafel niet zo mooi staan, daarom heb ik een rond zwart dienblad gekocht van Present Time. De kandelaren komen veel beter tot hun recht op de zwarte ondergrond.

kandelaren van By-Boo
dienblad Present Time
beige plaid

Overkapping gezellig inrichten met woonaccessoires.

Wat geeft jou een goed gevoel, een huiselijk gevoel als je in je woonkamer zit? Denk daar eens over na en kijk wat je ook onder je overkapping terug kunt laten komen. Voor mij hoort een plaid echt bij de knusse frissere avondjes. Voor buiten wilde ik een licht gekleurd plaid op de donkere bank en deze van de Wehkamp past heel goed bij de andere natuurlijke materialen. Bij de Wehkamp scoorde ik ook een kunstplant (voor in de hangpot) en het groene vaasje. Leuk met een bloem er in, maar ook mooi zonder. Vazen zijn ideale decoratie items voor extra gezelligheid op tafel of op een plank. Niet alleen in huis, maar zeker ook onder de overkapping.

kunsthangplant overkapping gezellig inrichten
vaasje groen
Overkapping gezellig inrichten

Van binnen naar buiten.

Woonaccessoires voor binnen kunnen ook prima naar buiten! Uiteraard kan niet alles het hele jaar door buiten blijven staan, vergeet niet daar rekening mee te houden. Zo zal ik de kandelaren echt wel naar binnen halen als het stormachtige seizoen weer gaat beginnen. Ook de sierkussens die nu buiten op de bank liggen komen van binnen en gaan als het straks weer slechter weer gaat worden weer naar binnen. Met glazen wanden in je overkapping ben je al een stuk flexibeler met wat er kan blijven staan. Die komen er ook ooit nog wel! Voor nu blijf ik gewoon lekker schuiven met de accessoires gelijk met de seizoenen, helemaal niet vervelend ; )

Scroll naar boven