overkapping inrichten met decoratie

Overkapping inrichten.

Dat was toch wel het leukste, het inrichten van de overkapping! Toen we klaar waren met het bouwen van de overkapping en het beitsen eindelijk klaar was konden we de boel inrichten. Wat een feest was dat! We keken er al weken naar uit om eindelijk de lampen op te kunnen hangen. We hebben er voor gekozen om de overkapping helemaal zwart te maken, daar heb ik de inrichting en de accessoires op uitgekozen.

Tuinmeubelen voor onder de overkapping.

Nadat de overkapping klaar was hebben we de vloer gedweild en kon het inrichten van de overkapping beginnen. Is toch echt wel het leukste deel! Het eerste wat we onder de overkapping hebben gezet was de lounge set. De hoek loungebank willen we uiteindelijk graag vervangen voor een nieuwe lounge set of een set met 2 losse banken en een toffe stoel. Voorlopig doen we het even met de tuinmeubelen die we al hadden en hebben we de lounge set een flinke opfrist beurt gegeven. We hebben hem geschuurd en opnieuw in de olie gezet. Hij kan zo weer even mee en staat best mooi onder de overkapping, maar een set van bamboe, rotan of wicker lijkt me helemaal de droom!

loungeset overkapping

Sfeervolle verlichting in de overkapping.

We hadden tijdens het bouwen van de overkapping al bedacht dat we hanglampen wilden hebben. Ik had al maanden een lamp klaar liggen en wilde er nog 1 bij scoren. Verschillende plafondkapjes en stroompunten in het plafond maken zagen we niet zitten. Meer werk en minder flexibel als je eens iets wilt veranderen. Tommy heeft op 3 plekken in de overkapping stroompunten gemaakt met buiten stopcontacten, voor de verlichting, om je telefoon op te kunnen laden als je buiten zit of als je voor een feestje muziek buiten wilt aansluiten. Mogelijkheden genoeg. Ik had bedacht dat ik ongeveer in het midden de hanglampen wilde hebben. Tommy is gelukkig super handig en heeft de 2 plafond hanglampen voorzien van 1 lange kabel met stekker. Om de lampen toch afzonderlijk te kunnen dimmen hebben we gekozen voor Hue lampen. Deze hebben we ook overal in huis en bevallen gewoon het beste. We hebben de filement lampen gekozen voor extra sfeervolle verlichting. We kunnen de lampen met Google of met de telefoon bedienen en dimmen voor extra sfeer of juist vol aanzetten voor extra licht.

lampen voor overkapping
verlichting in overkapping

De touw hanglamp scoorde ik maanden gelden al bij Westwing. Ik zag de lamp en was direct verliefd. Het zou op dat moment nog maanden duren voor de overkapping klaar was, maar ik moest de lamp gewoon vast hebben. Zo blij dat ik hem toen al gekocht had, want nu had ik hem niet meer kunnen vinden waarschijnlijk. Pas geleden heb ik de tweede lamp gescoord bij de Xenos. Deze is qua vorm een perfecte match met de andere lamp en ook het gebruikte materiaal, de natuurlijke kleur past er goed bij. Ik heb bewust gekozen voor natuurlijke kleuren en materialen om de items er echt uit te laten springen. De lampen knallen echt uit de zwarte overkapping en als we in de toekomst de wanden juist heel licht van kleur willen maken passen ze er ook nog goed bij. Voor wat extra sfeer scoorde ik de leuke kleine lampjes bij de Kwantum. Deze werken op batterijen en kan ik op iedere plek in de tuin hangen. Ze matchen qua stijl met de andere lampen en ik wil ze in de toekomst graag in de (nog te bouwen) pergola hangen, maar voor nu hebben we ze vast ; )

zwarte overkapping hout

Overkapping inrichten met accessoires

Naast de lampen heb ik ook gekozen voor wat mooie windlichten. Deze hadden we eigenlijk allemaal al en hebben nu eindelijk een vast plekje gekregen. Ook de plantenpotten onder de overkapping hadden we allemaal al. Wie wat bewaard die heeft wat ; ) De 2 hang bloempotten zijn van de Intratuin. De hout kleur komt prachtig uit bij de zwarte wanden van de overkapping. In de grote houtenbak die aan het plafond hangt zitten echte plantjes, ik hoop dat ze het er lang uithouden. Deze herken je misschien wel omdat deze heel lang in onze oude woonkamer heeft gehangen. Ik had hetzelfde plantje ook in de kleine hang bloempot, maar die ging vrij snel dood. Daar zit nu een nep plant in van Mica Decorations en je ziet het verschil bijna niet ; ) Veel handiger in ieder geval! De houten blokken zijn restanten van het hout van de overkapping. Deze zijn tijdens het bouwen overgebleven en vond ik wel tof staan.

overkapping inrichten

Sierkussens en planten.

Sierkussen mochten uiteraard niet ontbreken! Ook hier heb ik vooral gebruik gemaakt van wat ik al had. Deze komen bij verschillende winkels vandaan en zal ik in de winter weer naar binnen halen. Het zijn geen echte buiten kussens, maar voor nu kan het prima. Ik heb wel alleen gekozen voor wat lichtere tinten omdat de loungebank ook vrij donker is van kleur. De combinatie van zwart en natuurlijke materialen zoals hout, jute en riet vind ik prachtig. De jute mandjes op de grond hadden we ook al en heb ik gevuld met tuinplantjes. Allemaal een beetje in dezelfde kleuren als onze tuin, wit, paars en groen.

De enorme pot van Capri verdiende een flinke plant. Ik heb gekozen voor de Fatsia japonica (vingerplant). Deze kamerplant kan het hele jaar door buiten blijven staan, al heeft hij in de winter met vorst wel wat bescherming nodig. Ik vind de kleur en de bladeren zo mooi en zo goed passen onder de overkapping. Ik hoop dat hij goed groot gaat worden! Voor de rotan bloempot op poten (cadeautje van mams) haalde ik een varen. Heel benieuwd hoe dit gaat, want mijn ervaringen met varens zijn niet heel goed. Het staat alleen wel heel tof : ) Verder heb ik gekozen voor wat siergrassen en andere planten die net buiten de overkapping staan. Heerlijk om met een klein briesje te kijken naar de pluimpjes die heen en weer dansen, ultiem relaxen.

planten onder overkapping
Fatsia

De overkapping inrichten was heerlijk. Na al dat klussen was het zo leuk om eindelijk de spulletjes die we al hadden een plekje te geven en de boel mooi te maken. Echt plezier en weer een plek waar ik los kan gaan met stylen en foto’s maken. Vooral ook een plek om te relaxen! Het is echt een tweede woonkamer met dit heerlijke weer. Ik hang er iedere avond!

Scroll naar boven