papieren rietjes wat kun je er mee

Papieren rietjes, wat kan je ermee?

Vorig jaar had ik het voor het laatst over papieren rietjes, ook voor het eerst trouwens ; ) Ik vind ze nog steeds ontzettend leuk en heb er inmiddels wat meer verzameld. Ze zijn natuurlijk hartstikke leuk in een drankje of een smoothie maar je kunt meer met papieren rietjes! Waarschijnlijk heb je al wel eens het 1 en ander voorbij zien komen op blogs en misschien op Pinterest, zo zag ik laatst iemand die een fotolijstje had bekleed met papieren rietjes, had een erg leuk resultaat! Nou heb ik zelf ook wat ideetjes over papieren rietjes en die wil ik vandaag even met jullie delen.

papieren rietjes als lolly stokjeHeb jij net als ik een verzameling papieren rietjes?

Als ik ze ergens zie in een winkel of webshop neem ik ze al vrij snel mee naar huis. Niet altijd natuurlijk want dan barst het keukenkastje uit zijn voegen, maar ze zijn wel allemaal zo ontzettend leuk! Ze staan zo vrolijk en maken een drankje gelijk gezelliger, ze kosten vaak niet zoveel geld en ze passen gemakkelijk nog erbij in het tasje. Maarrrr je kan er meer mee als ze alleen maar in een drankje zetten of als deco item neer zetten in de keuken! Ik heb een aantal andere dingen met papieren rietjes gedaan en wil deze vandaag met jullie delen. Levert weer wat leuke, vrolijke, kleurrijke plaatjes op ; )

Papieren rietjes, wat kan je er allemaal mee?

Nou je kunt ze natuurlijk leuk in een potje of flesje zetten voor de sier, staat kei gezellig en je kunt ze ook heel goed gebruiken in een drankje, staat ook kei gezellig ; ) Daar zijn ze natuurlijk ook voor, rietjes zijn om mee te drinken. Leuk in een smoothie of in een cocktail of misschien in het drankje van je kind. Papieren rietjes zijn ook heel fotogeniek, maar om er nou alleen maar foto’s van te maken is ook zo zonde.

papieren rietjesJe kan ze bijvoorbeeld ook gebruiken om een slingertje tussen te hangen en daarmee een stapeltje cupcakes opleuken! Zo pakte ik 2 rietjes, knipte ze beide iets korter, bond er een bakerstwine touwtje tussen en maakte met wat papier en letter stickers een slingertje met tekst. Staat super gezellig, leuke decoratie voor je cupcakes die je met weinig materiaal kunt maken en het maakt gelijk een feestje van het hele geheel! Ook leuk om zo’n slinger met rietjes in glazen drankjes te zetten of op een taart of cake.

lolly koekjesJe kan papieren rietjes ook gebruiken als lolly stokjes! Ik bakte laatst koekjes en zodra ze uit de oven kwamen stak ik er een half rietje in. De koekjes waren op dat moment natuurlijk nog warm en zacht dus dit ging heel gemakkelijk. Koekjes moeten wel iets dikker zijn om het hele rietje binnen te houden, maar dan heb je wel mooi een koekjes lolly!

papieren rietje parasolJe kunt ze gebruiken in je drankje om er door te drinken, maar je kunt er ook een cupcake papiertje aan vast maken, dekt het zomers gelijk je drankje af tegen insecten. Ik zag dit idee ergens op internet en vond het heel slim gevonden. Wij hebben zomers altijd last van wespen met mijn zoete drankjes dus dit lijkt me best een goede oplossing. Ook staat het gewoon weer heel gezellig en kleurrijk en daar hou ik van!

Ook nog een optie, een aantal papieren rietjes allemaal door de helft knippen, ze allemaal op gelijke hoogte plat vastplakken op een stukje karton en je hebt een vrolijke onderzetter om je beker op te zetten!

Wat doe jij met je papieren rietjes?

papieren rietjes

20 gedachten over “Papieren rietjes, wat kan je ermee?”

 1. Wat een leuke ideeën! Vooral die slinger bij de cupcakes. Ik heb eigenlijk nog nooit op papieren rietjes gelet in de winkel, maar dat ga ik nu wel doen. Zelfs gewoon in zo’n bokaal zien ze er leuk uit!

 2. Ontzettend leuk, ik geef mijn gewone rietjes zo nu en dan aan Picasso, hahahaha Ik heb nog twee potjes vol met neon rietjes, gewone geen papier… en ik haalde ze uit mijn kast, staan er al jaren, maar worden echt nooit maar dan ook nooit gebruikt hier. Ik weet ook helemaal niet meer waarom ik die ooit gekocht heb nog….

  X

 3. Wat zijn het toch onwijs leuke dingen, vooral om er een slinger tussen te hangen vind ik het erg leuk bedacht!
  Ik zie ze vaak zat liggen maar neem ze eigenlijk nooit mee .. misschien voor de zomer toch eens aanschaffen

 4. Ik vind ze heel leuk. Het is niet iets wat snel zal kopen maar voor een kinderfeestje/verjaardag dan wel weer.
  Voor foto’s vind ik ze trouwens echt heel leuk! Enne als ik een papieren rietje zie dan moet ik aan jou denken 😉

  1. dan word je vast altijd vrolijk als je papierenrietjes ziet 😉
   Vind ze inderdaad op foto’s ook erg leuk en met een feestje, lekkere cocktail met een vrolijk rietje, maakt het helemaal af 🙂

 5. Wat een leuke ideeen! Echt heel veel vrolijkheid! Misschien koop ik ze nu toch wel eens, ik vind ze geweldig om te zien!

 6. Ze zijn ook wel vrolijk, en ik zou ze ook gebruiken voor andere zaken dan rietjes. Ik gebruik liever plastic rietjes (heel fout). Misschien dat ik toch maar eens een voorraadje moet aanleggen… gewoon, omdat ze leuk zijn.

 7. Alleen in de zomer gebruik ik ze om eruit te drinken (omdat ze er zo zomers uit zien). Maar het idee van het cupcakevormpje is wel een beter idee, zo komen er geen lastige vliegen of wespen in mijn drankje.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven