Wij aten zaterdag avond onze heerlijke pasta.. Ik ben geen fan van de standaard rode pasta saus, ik vind het zelfs vies.. Ook de pasta zelf heb ik nooit bijzonder gevonden. Toen Tommy en ik afgelopen zomer op ons vakantie adresje boodschappen deden bij de Emté supermarkt vonden wij deze Rummo pasta en maakte Tommy zijn pasta variant.. Ik heb zitten smullen en ben sindsdien verslaafd : ) Iedereen die gek is op pasta, echte pasta en niet het karton van de standaard merken uit de supermarkt.. Koop Rummo!
Dit receptje is voor 2 personen of voor 4 als je het wil serveren als voorgerechtje. Super simpel maar zooooo lekker!
Nodig: Een pak Rummo pasta maat 13, 4 Bouillon blokjes, water, bol knoflook, olijfolie met smaak, (wij nemen vaak de peper) peper en een stuk Parmezaanse kaas.
Zet een pan water op het vuur met 4 bouillon blokjes. (zitten er 2 in 1 pakje)
Pak je snij plank er bij…
Neem 1 knoflookbol en snijd deze fijn, niet te klein, mag best een beetje grof zijn.
Als het water kookt voeg je de pasta toe, wij hebben hier iets meer als de helft van het pak gebruikt. Heb je er ook nog een heerlijk stukje vlees bij dan is iets minder als de helft voldoende.
Ongeveer 10 minuutjes koken, gewoon soms even proeven! Deze pasta is bijna niet tot snot te koken! Dus mocht je het iets te lang laten koken, geen probleem!
Ondertussen kun je vast je kaas raspen.
Je pasta klaar? Giet je pasta af in een vergiet en laat heel even uitlekken.
Pak een koekenpan en vul deze met een laag olijfolie, zet op een laag vuurtje, voeg daarna de knoflook toe en houd dit in de gaten, de knoflook moet een beetje zacht worden maar mag niet bruin worden. Wij hebben hier de heerlijk peperolijfolie van de Emté gebruikt. Liever maken we zelf onze olijfolie maar die was nog niet voldoende op smaak. Deze olijfolie is best heet (wij vinden dat lekker) maar je kunt bv ook truffelolijfolie nemen. Er zijn zoveel soorten olijfolies.. de keuze is reuze en je kunt op deze manier iedere smaak aan je pasta geven.
Als de knoflook wat zachter is geworden hussel je je pasta door de pan, zorg dat je goed roert zodat alle pasta lekker onder de olijfolie zit. Omdat dit de wat dikkere pasta is blijft de olijfolie en de knoflook er goed aan plakken.
Maak torentjes pasta op borden, de restjes olie en knoflook die nog in de pan blijven zitten… Over de pasta heen gieten! Voeg dan wat peper toe.
Nog wat heerlijke Parmezaanse kaas over de pasta…
Eetsmakelijk!!!
Ook zelf olijfolie maken met hete pepertjes?
Scoor een zakje pepertjes bij een toko en doe deze (klein handje) in een flesje, vul verder af met naturel olijfolie. Een tijdje laten staan en dan kun je er van smullen! Dit kun je ook doen met knoflook.. kruiden.. de mogelijkheden zijn eindeloos!
Die pasta ziet er meer dan goed uit!!! Lekkerrrr!
Ik ben geen fan van pasta. En die standaard rode saus.. ieuw!! Helaas kan ik niet tegen knoflook maar het ziet er erg lekker uit!!
Oh zalig dit!! Ik hou van pasta! Ik ga dit recept even opslaan. Lekker en simpel zonder al te veel poespas!
Ziet er heerlijk uit
ziet er super lekker uit!!!
ZIet er lekker uit!
I love pasta!
ik hou ook van pasta, maar zoals je het hier bereidt heb ik het nog nooit gegeten, Sammie.
Lijkt me wel lekker!
Zeker is proberen Billy! Het is ook echt erg lekker!
lekker, ik ben gek op pasta!
Klinkt lekker!
Mmmm… ik eet heel erg graag pasta!
Pingback: De maand november is weer voorbij gevlogen! | Zo Sammie enzo