Pepernotenfabriek Nijmegen

Pepernotenfabriek Nijmegen. Pop-up store.

Afgelopen weekend wandelden wij door de binnenstad van Nijmegen en spotte de Pepernotenfabriek. Ik duwde Tommy gelijk richting de ingang. Oh nee, zei hij, daar kan ik me niet beheersen! Tommy heeft een zwak voor chocolade pepernoten, of eigenlijk alle pepernoten met een laagje er om heen. ; ) Pepernotenfabriek Nijmegen moest dus bezocht worden.

Pepernotenfabriek Nijmegen

Ik had er wel eens over gelezen, maar had nog nooit zo’n winkel in het echt gezien. Dat de Pepernotenfabriek nu in Nijmegen was geland vond ik gelijk leuk. Pepernotenfabriek Nijmegen zit in de Marikenstraat en deze pop-up store zal daar zijn tot en met 5 december. Het is een mooie strakke winkel en er staan tig verschillende soorten pepernoten. Bij binnenkomst werd ons gelijk een sinaasappel pepernoot aangeboden en toen ik deze op had wilde ik gelijk een zak kopen. Het was rustig in de winkel en er werd de tijd genomen voor ons. We mochten meerdere pepernoten proeven en er werd een zak opengemaakt als de smaak niet bij de proef mandjes stond. Echt service! En een beetje verkooptechniek natuurlijk ; ) Van Delft Pepernotenfabriek klinkt natuurlijk lekker, maar het zijn wat mij betreft wel kruidnoten ; )

Zakken mee naar huis.

van delft Pepernotenfabriek Nijmegen

We hebben een heleboel kruidnoten geproefd, we waren er nou toch ; ) Sommige vond ik echt niet lekker. De drop kruidnoot kon mij niet verblijden en de hartige wereldse kruidnoten waren ook niet mijn ding. De zure mat kruidnoten vond ik verrassend en de appeltaart kruidnoten vond ik wel lekker. Ik vond de sinaasappel kruidnoot toch het lekkerst dus die zak had ik al snel in mijn handen. Tommy ging voor een zak limoncello kruidnoten en zo wilden we eigenlijk met 2 zakken de Pepernotenfabriek Nijmegen verlaten. Bij de kassa werd ons verteld dat we bij 3 zakken een zak normale kruidnoten gratis kregen en ach, ik ben gevoelig voor dit soort acties.. Er ging dus ook nog een zak framboos kruidnoten mee naar huis ; )

Aanrader?

de Pepernotenfabriek

Ja, ik vind dit wel een hotspot in Nijmegen. Het is een tijdelijke winkel en je moet van kruidnoten houden natuurlijk, maar het is zeker een aanrader. Het is gewoon leuk om stellingen vol verschillende kleurrijke kruidnoten te zien. Ik zou voor aankoop zeker wel even proeven, sommige smaken zijn heel sterk aanwezig zoals de zure mat en sinaasappel, de limoncello is minder sterk en de framboos is bijvoorbeeld ook minder goed te proeven. De kruidnoten zijn wel allemaal erg lekker en vooral Tommy heeft moeite om van de zakken af te blijven ; ) 

Je vind de van Delft Pepernotenfabriek Nijmegen in de Marikenstraat op nummer 19 en deze is 7 dagen per week open. Op de website vind je nog 25 andere winkels.

9 reacties op “Pepernotenfabriek Nijmegen. Pop-up store.”

 1. Ik ben ook binnen geweest in een andere stad maar vond het vooral prijzig! Ik dacht ook dat ze adverteren met 50 verschillende smaken maar zo veel waren het er helaas niet. Naar die met zure mat was ik ook super benieuwd!

 2. Dit lijkt me nu echt zo ontzettend leuk he? Ik ben ook dol op die kruidnoten, helemaal die truffel variant. Ik zou zeggen, eet smakelijk hahaha!

 3. Ohh I LOVE de Pepernotenfabriek. Ik kom er dus ook maar niet te vaak, want dan zou ik uit mijn broeken ploffen. Ik vind de karamel zeezout variant erg lekker, maar ook de stroopwafel variant. En de kleurenmix.. en de yoghurt.. en en en 😉

 4. Oh dat ziet er heerlijk uit! Ik heb onlangs bij HEMA een zak pumpkin spice kruidnoten gekocht, die zijn ook zo knaloranje en ERG lekker!

 5. hahahaha mijn antwoord had je al op ig gekregen, de pumpkin Spice Sam! Die gaan jullie ook lekker vinden! En de limoncello ook apart ja, had ik ook, en de irish coffee eerst even proeven, had ik niet gedaan overigens dat proeven, kon wel in Amersfoort dus… Bij het St. Jorisplein… zitten ze.

  De Irish Coffe ik verwachtte een whiskey smaakje, maar echt nul, noppes, nada… was extreem zoete chocolade…. jammer!

  X

 6. Lekker allemaal! Ik durfde ook niet naar binnen. Gelukkig hebben we ons in kunnen houden. Wij gingen voor de caramel zeezout. Ze zijn wel erg leuk om te geven met 5 december.

 7. oei oei oei. Ik zag er vorig jaar eentje in Maastricht centrum. Geen idee of deze er dit jaar ook weer ligt. IK heb me toen weten te beheersen. maar ja, de eerste zak is alweer gekocht. Vind ze zo lekker!! en het is pas oktober, ow ow ow!!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top