PEPEROMIA RAINDROP

Peperomia raindrop, verzorging en stekken.

Dit leuke plantje kocht ik in april en is nog steeds mooi groen en groeit langzaam maar gestaag door. Hij heeft een plekje gekregen op ons wandrek, de plant die daar eerder stond is verhuisd vanwege een grotere pot. Goed teken, de meeste planten doen het goed met mijn sinds kort verkregen groene vingers ; ) Inmiddels heb ik zelfs een nieuwe Peperomia groot gebracht! Vandaag vertel ik je meer over de Peperomia raindrop.

Peperomia raindrop.

De naam verraad het al een beetje, maar deze plant is verwant aan de peperplant. Zijn blad voelt dik, een beetje zoals een vet plant en hij heeft ook wel wat weg van de pannenkoekenplant. Ik vond hem vooral leuk vanwege zijn mooie diepe groene kleur en zijn formaat. Er zijn heel veel soorten Peperomia planten en oorspronkelijk komen ze uit het Amazonegebied in Zuid-Amerika. De naam raindrop komt vanwege zijn bladeren die de vorm van een druppel hebben. Deze groene vriend is ook gezond voor in huis, hij maakt zuurstof aan en kan schadelijke stoffen opnemen en afbreken met zijn wortels. De plant is ook heel geschikt voor mensen met minder groene vingers, heel veel zorg heeft hij niet nodig.

Peperomia

Verzorging van dit leuke plantje.

Het plantje is gewend aan een warme omgeving en kan zonlicht verdragen, maar hij wil liever niet in de volle zon. Iets donkerder kan het plantje ook goed hebben. Hij staat bij ons op het wandrek waar het licht is maar de zon niet rechtstreeks komt. Het grootste deel van de dag is het meer schaduw. Tussen de 18 tot 28°C is ideaal voor de plant en liever geen tocht. Het plantje heeft een vochtige grond nodig, maar hij kan niet in het water blijven staan. Het is beter om steeds kleine beetjes water te geven, ééns per week ik voldoende. In de winter kan hij ook wel met wat minder. De plant kan wat water opslaan in zijn bladeren, daarom kun je hem beter niet teveel water geven. Eens in de zoveel tijd een beetje voeding doet de plant ook goed.

Peperomia raindrop stekken.

stek Peperomia raindrop

Stekken gaat bijzonder makkelijk! Ik heb een blad wat iets minder mooi was met een stukje steel afgeknipt en direct in een potje met vochtige aarde gezet. Ik deed dit 26 mei. Het potje heeft continu in de vensterbank gestaan bij een raam op het noorden. De grond is nooit langer dan 2 dagen droog geweest, vochtig houden van de aarde is het geheim. Ook het stekje nooit teveel water geven! Daarna is het een kwestie van geduld, het gaat lang niet zo snel als met de Pilea. Na 8 weken viel het me op dat er een nieuwe blaadje boven de grond uitkwam. De volgende foto was dat moment dat ik het nieuwe blaadje ontdekte.

Peperomia raindrop stek

Peperomia raindrop 13 weken

Peperomia raindrop verzorgen

Na nog eens 5 weken had ik een baby plantje met 3 nieuwe bladeren (foto voor blauwe muur) en na nog een week (foto hier direct boven) vond ik het plantje groot genoeg voor een nieuwe pot. Op deze manier kreeg hij gelijk weer verse grond met voeding. Het plantje doet het prima en ik ben stiekem een beetje trots op deze nieuwe Peperomia raindrop. Ik had er veel meer geduld voor nodig als bij de Pilea peperomioides en kon dit keer niet zien of er worteltjes groeiden. Het geduld was eigenlijk niet zo moeilijk, het plantje stond gewoon rustig voor het raam en ik gaf hem af en toe water. Het niet kunnen zien van de wortel groei vond ik wel een dingetje. Hierdoor twijfelde ik de eerste weken nog wel eens of er wel iets gebeurde in de aarde. Gelukkig was dat wel zo en staan moeder plant en mijn nieuwe Peperomia samen in het rek : ) 

hippe plant

6 gedachten over “Peperomia raindrop, verzorging en stekken.”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven