23 In Terug in de tijd/ Zo sammie

Persoonlijke herinneringen, mijn tante aan het woord.

mijn tante

Volgende week om deze tijd ben ik 30. Zoals ik pas geleden al vertelde zit ik daar nou niet echt om te springen, ik denk dat ik gewoon voor altijd blijf zeggen dat ik 29 ben. Ik wil nog geen afscheid nemen van de twenties! Maar goed, ik kan er niet om heen en ik vroeg de mensen die mij al 30 jaar kennen om iets te schrijven. Dat leek me wel leuk voor later ; )

 Mijn tante was de eerste die me mailde, ze was al in de pen geklommen en had wat geschreven. Vandaag publiceer ik haar mailtje wat ze met de titel Memories stuurde, haar persoonlijke herinneringen aan mij. De herinneringen aan mij in die (bijna) 30 jaar dat ik op aarde ben en haar nichtje ben. Of zoals ze zelf altijd zegt, haar koekie : )

Mijn lieve tante aan het woord:

mijn tante

Mijn tante met mij. Ik was hier 9 maanden oud en had een hekel aan die draagzak. Ik wilde helemaal niet naar iemands borstkas kijken, ik wilde de wereld zien!

Mooiste herinnering: Dat je moeder oma en mij belde, het was vrijdagavond, opa was nog niet thuis. Ze vertelde ons dat er een klein meisje was geboren, haar naam was Samantha. Ze kwam op deze wereld op 31 januari 1987, om 00:04 uur. Oma en ik waren uitzinnig van vreugde, we waren oma en tante geworden, voor ons heel bijzonder. We zijn met z’n tweetjes de kroeg in gegaan en zijn schandalig dronken geworden. : )

Leukste herinnering: hoe we in de badkamer een feestje bouwden toen je een peutertje was, samen douchen, schuim maken en heel hard puntje van je neus zingen.

Partyherinnering: zoveel carnavalsfeestjes, van kleins af aan sleepte ik je mee, eerst kocht ik een pakje, daarna zochten we samen naar pakjes, maakten we overalls, doktersjassen met van alles erop, en weer later vonden we de grote feestwinkels in Veghel en Den Bosch waar we helemaal los gingen, zodat we alle avonden een ander pakje hadden, zelfs voor het halfvastenbal vlogen we op zaterdag middag rond een uur of 4 nog ff gauw naar Den Bosch voor wat nieuws (omdat we niets hadden). Samen naar dance parade in Rotterdam, samen naar black in Amsterdam, samen naar halloween in Amsterdam, samen naar de dansfeestjes op koninginnedag. Op je dertiende de NewYork (discotheek) binnen gesmokkeld op Paasmaandag.

Zoveel samen.

Blijvende herinnering: dat je m’n koekie bent en blijft, dat ondanks dat we elkaar weinig zien, en ik je mis, ik zo blij ben dat je je geluk gevonden hebt, want daar ben je wel eens bang voor geweest dat het niet zou komen. Trots dat je het lef hebt om te solliciteren en nu n nieuwe baan hebt, waar ik je alle succes mee wens.

En uiteraard vertelde ze me hieronder hoeveel ze van me houd. Begrijpelijk ; ) Over die nieuwe baan vertel ik volgende week meer.

sammie met carnaval

Ik als kleine opdonder in mijn eerste carnavals kostuum.

Natuurlijk hebben we ook wel eens ruzie gehad en is ze wel eens pissed op me geweest, maar daar zijn families voor. Ik ben nog steeds blij dat ze me carnaval met de paplepel heeft ingegoten. Ik heb zoveel fijne herinneringen aan super gezellige carnavals dagen en avonden. Ik noem mijn tante altijd Tante P, overal en altijd. Uiteindelijk zijn zelfs mijn vrienden haar zo gaan aanspreken, iedereen noemt haar zo. Ik vind dat nog steeds iets moois, iets bijzonders. We hebben zoveel samen gedaan, zoveel samen gefeest. Mijn tante, jong van geest en altijd in voor een feestje. Iemand die de naam tante naar een nieuw level heeft getild, in ieder geval voor mij.

Ik hou ook van jou tante P! 

 • Lisa
  januari 25, 2017 at 10:37 am

  Wat een leuk idee om mensen te vragen om wat over je te vertellen! Superleuk idee! Ik word over twee weken 20 jaar, dus dan schelen we bijna 10 jaar haha. Een nieuw tiental behalen voelt gek, maar ook wel weer als een nieuw begin vind ik. Enne… 30 is echt niet het einde van de wereld hoor 😉 Liefs xx

 • Eva
  januari 25, 2017 at 11:54 am

  Wat super lief!! Mooi om te lezen 🙂

 • Marije
  januari 25, 2017 at 11:56 am

  Wat een leuk idee! Mooie herinneringen om te bewaren.

 • Morgaine
  januari 25, 2017 at 11:58 am

  Ik zit hier met kippenvel te lezen, ik heb het ook weleens gedaan om andere redenen een brief aan mijn tante gestuurd die niet meer is, om haar te vertellen hoe ik haar zag en altijd gezien heb, dat kon zij erg waarderen tot zelfs, ik had geen idee! Dat zij zoveel voor mij betekende ondanks dat wij elkaar amper zagen vanaf het moment dat ik naar Almere moest…

  En mijn oom, dito, na het overlijden of tijdens het sterfbed van mijn oma, gaf ik hem een brief mee, hoe ik hem zag, zelfde kant, van mijn vaders kant, en ook hij, had geen idee! Hoeveel ik van hem hou en hoe ik hem gezien heb, in een bepaalde periode als mijn vader, meer dan als mijn oom. Zo mooi wat jouw tante schrijft en ja, pas op de plaats en even pissed off zijn, hahaha ook heel herkenbaar!

  En je nieuwe job, yessssssssssssssssss het is je gelukt! <3

  X

 • Vlijtig Liesje
  januari 25, 2017 at 12:11 pm

  Oooh, wat een lieve tante heb jij! Ik vind de foto ook zo mooi. Ze kijkt echt zo liefdevol naar je.

 • Petra
  januari 25, 2017 at 1:19 pm

  😘💋🎈🎉
  Dikke kuzzz koekie.
  Tante P.

 • Petra
  januari 25, 2017 at 1:40 pm

  Ohhh en je was pas 4 maanden op die foto
  We waren in Centerparcs. Ik heb je ook weleens andersom in de zak gedaan, met je rug tegen me aan. Maar het was geen succes. Je wilde alleen maar rechtop zitten, op de arm, toen je leerde praten zei je altijd met n klaagstemmetje draaaagguuuhhhh😂💋

  • zosammie
   januari 25, 2017 at 1:48 pm

   Oh 4 maanden pas? Ik dacht 9 😬

 • Inge
  januari 25, 2017 at 2:23 pm

  Wat een ontzettend leuk idee om het op deze manier te doen en wat een bijzondere band heb je met je tante. Tof! 🙂

 • Sheila
  januari 25, 2017 at 5:49 pm

  Ik vind het een super leuk idee dat je mensen hebt gevraagd om iets over jezelf te schrijven, zeg. En wat een mooie reactie van je tante! Iets om te koesteren.

 • Els
  januari 25, 2017 at 6:14 pm

  Wat leuk om te lezen :-). Hier juist nooit gecarnavald… en nu nog steeds geen liefhebber :-).

 • Tamara TS
  januari 25, 2017 at 7:34 pm

  Dit is leuk!!! Tof, zo’n tante!

 • Evelyne
  januari 25, 2017 at 8:20 pm

  Zeer leuk bedacht om een groot stuk van jezelf bloot te geven!

 • Charel
  januari 25, 2017 at 9:50 pm

  Zo ontzettend leuk is dit zeg! En ahw die foto in je carnavalcostuum, zo leuk!

 • Wanda
  januari 25, 2017 at 10:01 pm

  Wat een leuk idee om je familie herinneringen aan jezelf te laten opschrijven! De liefde van je tante voor jou spreekt er duidelijk uit hoor!

 • Nesrin
  januari 25, 2017 at 11:23 pm

  Wat ontzettend mooi dit. Nu snap ik waar jouw liefde voor carnaval en halloween vandaan komt 😉 Wat een leuke te gekke tante heb jij.

  Gefeliciteerd met je nieuwe job Sammie! Ik ben heel benieuwd.

 • Irene
  januari 26, 2017 at 8:28 am

  Wat een lieve tante heb jij! Leuke foto,s ook!

 • Jenn
  januari 26, 2017 at 12:17 pm

  Wat mooi en lief geschreven, en wat een leuk idee ook! En we zijn gewoon bijna tegelijk jarig zie ik, ik ben een dag eerder…

  • zosammie
   januari 26, 2017 at 12:21 pm

   Ja klopt, kon ik me nog wel herinneren van vorig jaar 🙂

 • marleen@burgertrutjes
  januari 26, 2017 at 1:53 pm

  Aaah wat lief! Echt heel leuke insteek zo! 🙂 En ‘leuk voor later’ ! 🙂

 • Irene
  januari 26, 2017 at 2:10 pm

  Wat een leuk idee! Je brengt me op ideeën. Haha 😀 En wat een lief mens is je tante! Zo veel leuke dingen die jullie samen hebben gedaan. Je lijkt op haar ook! 🙂

 • Paul
  januari 28, 2017 at 7:50 pm

  Wat een leuk idee zeg om dit zo te posten. En die dertig overleef je wel weer hoor! Vraag maar aan je tante 😉

 • Ester
  januari 28, 2017 at 9:19 pm

  Wat een leuk idee om dit zo te doen! En lieve woorden van je tante!