Petra Lesbos, een laatste wandeling.

Mijn laatste blogje over onze vakantie, Petra Lesbos was fantastisch. We hebben er absoluut 8 dagen genoten en ik denk er nog regelmatig aan terug. Gelukkig hebben we de foto’s nog en kan ik daar nog regelmatig naar kijken : ) Ik ga er ook zeker nog een paar laten afdrukken om in een lijstje te stoppen. Kan ik er ook van genieten zonder de laptop aan te hoeven zetten.

Petra Lesbos.

Vandaag een laatste blogje, onze laatste wandeling door Petra Lesbos, nog een aantal foto’s om met jullie te delen. (Wees voorbereid op veel foto’s) We zijn door Petra heen gewandeld en hebben veel van de smalle straatjes gezien. Ik was eerlijk gezegd verbaasd toen we aan het wandelen waren. Het was toch groter dan ik gedacht had. Je ziet er prachtige pandjes, onderhouden pandjes, maar ook veel panden die nog niet af zijn of juist half ingestort zijn. De bloemen staan er prachtig bij en de kleuren zijn schitterend.

straatje Petra

grieks huis

for sale

petra lesbos

doorkijkje Petra Lesbos

griekse brommert

In bijna ieder straatje is wel een oud brommertje te vinden, van die coole brommertjes die je hier niet meer ziet. Overal kom je wel een kat of hond tegen, of een oudere Griekse man of vrouw die voor de deur op een stoeltje zit. Als wij dat hier voor de deur zouden doen zouden mensen ons misschien gek aan kijken. Ook zou ik het niet eens willen met al het verkeer wat hier voorbij raast ; ) Daar is het echter rustig, het weer is heerlijk en de buitenlucht ruikt heerlijk. De straatjes zijn smal en sierlijk en mooi om naar te kijken.

3 uur vliegen en je bent in een andere wereld.

Je kunt er een hele avond op het terras zitten zonder dat je om het half uur lastig gevallen word door een ober die vraagt of je nog wat wilt bestellen. Pinnen word weer iets moderns wat bijna nergens kan. Cash geld is het helemaal. Sigaretten en drank kosten er geen kont en voor een heerlijke uitgebreide maaltijd in een prachtige restaurant tuin ben je nog geen 30 euro per persoon kwijt. De tomaten, paprika’s en uien smaken er zoals ze horen te smaken. De komkommers zijn knapperig en smaken niet naar flauwe water staven. De mensen zijn vriendelijk en de bediening is blij dat je er bent.

motor lesbos

winkelen Petra Lesbos

watermeloenen

strandtent Lesbos

schelpen

zonsondergang Lesbos

Die zonsondergangen die iedere avond prachtig en vol kleur zijn. Als de avond valt en het buiten donker wordt kun je al de sterren zien, zover als je kunt kijken zie je sterren. Iets wat ik hier, nu we weer helemaal gewend zijn aan het thuis zijn in NL, wel echt mis. Die heldere sterrenhemel gaan wij hier nooit meer zien door de licht vervuiling.  Ik mis ook de zee, het uitzicht op die uitgestrekte water massa die soms rustig is en soms wild. Ik mis de geur van het zoute water. Ik mis die aparte geur van zomer, zon, stof, zeewater en benzine van oude motoren in de mix. Ik denk vaak aan dat totaal ontspannen sfeertje op de straten. Oh, wat mis ik Petra Lesbos!

Alle blogjes over onze vakantie naar Lesbos vind je hier.

9 gedachten over “Petra Lesbos, een laatste wandeling.”

  1. Wat een heerlijke foto’s! Ik ben nog nooit in Griekenland geweest, maar zou a la minute het vliegtuig willen pakken als ik jouw beelden zo zie.

  2. Oh waaaauw echt prachtig. Het is echt waar, griekenland heeft een eigen geur! :’) Ik heb daar nog steeds heimwee naar. Volgend jaar weer! 🙂

  3. Nou, ik kan me heel goed voorstellen dat je dat mist hoor! Die zonsondergang is prachtig! Zoets heb ik hier helaas ook niet, dus daarom is het altijd extra genieten als we zoiets op vakantie tegenkomen. Leuk stadje om helemaal los te gaan met je camera!

  4. Wat een prachtige foto’s! Griekenland zijn wij in 2008 & 2009 geweest, wil er zeker nog eens terug. Prachtige omgeving en toffe cultuur<3

  5. Prachtige foto’s heb je mee terug gebracht, en wat mij betreft, als het om dit soort foto’s gaat, met jouw verhaal erbij, dan krijg ik er amper genoeg van 😉

    En de sterren, ja dat wordt heel lastig hier, vraag mij af hoe dat is elders waar amper lantaarns zijn, dat merk ik al in het park hier, waar voor een groot deel ook nul staat, daar is het al immens als het donker wordt en helder is.

    X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven