Philips Hue

Philips Hue lampen, meer dan licht!

De avonden worden weer korter, het is weer sneller donker buiten. De herfst is in aantocht! Niet mijn favoriete seizoen en ik kijk al op tegen de winter. Het gebrek aan daglicht doet mij meestal geen goed. Gelukkig kunnen we het in huis wel gezellig en sfeervol maken met kaarsjes en de verlichting van onze Philips Hue lampen. Dankzij de Hue lampen kom ik ook nooit thuis in een donker huis!

Philips Hue lampen.

Ik kan me niet meer precies herinneren wanneer we onze eerste Philips Hue lampen kochten, maar dat is alweer een paar jaar geleden. Er was toen geloof ik maar 1 soort LED lamp en de app was lang niet zo uitgebreid als deze nu is. Het grootste voordeel van de Philips Hue lampen vonden wij toen het bedienen vanaf je smartphone. Inmiddels is het assortiment van Hue veel groter en zijn de mogelijkheden en voordelen ook veel interessanter. We hebben onze bridge ge-update naar de nieuwste variant en hebben er heel wat lampen bijgekocht in de afgelopen jaren. Gek genoeg heb ik er nooit eerder uitgebreid over geschreven op mijn blog. In januari 2018 kwam het hier even kort voorbij. Ik vond het nu de hoogste tijd om jullie iets meer te vertellen over de Philips Hue lampen waar wij zo tevreden mee zijn.

Philips Hue lampen

Meer dan gewoon licht!

Er zijn 3 type Hue lampen te koop op dit moment. Philips Hue White is de goedkoopste lamp en deze produceren alleen een wit licht met een kleurtemperatuur van  2700k en kunnen gedimd worden. White Ambiance zijn de nieuwste lampen. Deze lamp geeft licht in alle tinten wit met een kleurtemperatuur tussen de 2200k en 6500k. Wij hebben voornamelijk de White & Color Ambiance lampen in huis. Deze zijn het meest uitgebreid met 16 miljoen kleuren die je op een slimme manier kunt bedienen. De Philips Hue filament lampen zijn de nieuwste toevoeging aan de familie en vallen onder de Philips Hue White lampen. Ze hebben 1 soort licht, maar hebben een vintage uitstraling. Je ziet het filament draad (gloeidraad) zitten in de echte glazen behuizing. Met alle Hue lampen maak je iedere lamp in huis dimbaar, super handig!

Philips Hue app

Philips Hue verlichting

Philips slimme verlichting

Met de app van Hue kun je iedere lamp afzonderlijk instellen of ze samen in een groep voegen. De White & Color Ambiance lampen kunnen extreem veel kleuren creëren en daarmee kun je eindeloos spelen. Wij hebben in de Hue app zelf een foto toegevoegd van herfst bladeren en daarmee voor alle lampen in de woonkamer een scene gecreëerd. Deze gebruiken we het meest, de verlichting is dan warm en gezellig. In de badkamer en op zolder hebben we White Ambiance lampen omdat we daar eigenlijk nooit een andere kleur verlichting willen. In de woonkamer is het wel eens leuk om te spelen met kleur en een andere sfeer te creëren.

Hue, de slimste verlichting voor thuis!

De Philips Hue lampen bedienen wij met de Hue app op onze telefoon of via Google Home. De verlichting is slim en daarmee wil ik zeggen dat je er echt heel veel mee kunt doen. Het is niet alleen het bedienen van je lampen met je smartphone en ze aan en uit zetten zonder op te staan. De voordelen van slimme Hue lampen zijn groter. Zo kun je de lampen ook bedienen als je niet thuis bent of deze automatisch aan en uit laten gaan tijdens je vakantie. Wat ik ook heel fijn vind is het niet thuis komen in een donker huis. Met de locatie functie gaat de verlichting automatisch aan als ik de straat in kom en ze kunnen ook automatisch uitgaan als ik vertrek. Super fijn in de herfst en winter!

Hue app

slimme verlichting

Hue en google

Ik weet nog dat Tommy voor het eerst met een Hue lamp aan kwam, ik was niet direct enthousiast. Vond het een beetje overdreven. Nu zou ik niet meer zonder willen. Niet alleen is het fijn om alles via je telefoon te kunnen bedienen, het is ook gewoon handig en geeft net weer een veiliger gevoel als we niet thuis zijn. Het is wat extra luxe en ik wil niet meer zonder!

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

7 gedachten over “Philips Hue lampen, meer dan licht!”

  1. Ik vind het er bij anderen vaak wel gaaf uit ziet, maar vraag me af hoe vaak je die extra kleuren nu echt gebruikt. Geeft dat niet veel te veel prikkels?

    1. Als je gevoelig bent voor prikkels misschien, maar zoals ik al schreef hebben wij ze meestal op een bepaalde scène staan met vooral oranje licht 🙂

  2. Mjah… lampen op de app, dit jaar kennis mee gemaakt, gekookt bij stiefdochter thuis, en ik moest schoonzoon maar ff vragen kookwekker te zetten, begonnen er 20 spotjes in het plafond te knipperen… dat was de kookwekker dus… right?

    Dat is ook mogelijk met deze lampen? whahaha

    Zover… Liefste is ook met kleur aan het spelen en led, ik vind het zover nog even niks… ik wil graag LICHT, zodat ik kan lezen of haken… en anders een hoekje waar het erg donker is en ongezellig, maar goed, kan ook met gewone lampjes nog op de grond 😉

    X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven