Philodendron plant

Philodendron Hastatum kopen en verzorgen!

De Philodendron Hastatum staat sinds oktober 2018 hier in huis en is nog steeds tevreden. Wat best bijzonder is want ik ben hem al een aantal keer vergeten met water geven. Gelukkig heeft de plant het mij steeds vergeven en groeit hij gestaag door. Heb jij graag makkelijke planten in huis? Dan kun je zeker een Philodendron Hastatum kopen!

Een echte klimmer!

De Philodendron komt van oorsprong voornamelijk uit het regenwoud van Zuid Amerika en het Caribisch gebied. In de natuur groeit de plant op een lichte plaats onder de schaduw van de grotere bomen. De Philodendron Hastatum is een klimplant en om in de natuur aan zijn daglicht te komen klimt hij langs de boomstammen omhoog. Dat klimmen doet hij met luchtwortels en zijn dikke stengels, zo draait hij om een boomstam heen en knuffelt deze als het ware. Bomen en Philodendrons zijn echte maatjes en daar komt ook de naam vandaan. Philo dendron in het Grieks is in het Nederlands: Vriend van bomen : ) Wij hebben hier thuis ook bij de plant 3 bamboe stokken in de pot gezet zodat hij een beetje kan klimmen.

Philodendron Hastatum

Hastatum

Deze makkelijke plant heeft prachtige zilvergrijs groene bladeren en zijn bijnaam is dan ook de Silver Sword. De bladeren zijn wat glimmend en hebben echt een zilvergrijze gloed. Om de bladeren zo mooi mogelijk te houden zet je deze plant niet in de zon. De Philodendron Hastatum is gelukkig met minder zonlicht. In de ochtend wat zonlicht kan de plant wel hebben maar de hete middag zomerzon zal schadelijk zijn. Water geven doe je het beste door kleine hoeveelheden water per keer te geven. De grond van een Philodendron moet in de lente en zomer licht vochtig blijven, maar de plant is ook geen fan van natte voeten. Door steeds kleine hoeveelheden te geven en opnieuw water te geven zodra de grond begint op te drogen kan het bijna niet misgaan. Zoals ik al zei, ik heb hem wel eens wat langer droog laten staan. Beter iets te weinig dan te veel water.

Het is verstandig om minimaal 1x per week te sproeien. Het is goed voor de vitaliteit van de plant en het zorgt ervoor dat eventueel beginnend ongedierte wordt verwijdert. Ook ben je gelijk van het laagje stof af. Wat betreft voeding heeft deze plant wel wat nodig. Tijdens de herfst en winter is het niet nodig, maar tijdens de groeiperiode is eens per week vloeibare voeding wel een goed idee. Neem voor de specifieke hoeveelheid een kijkje op de verpakking.

Hastatum philodendron

Waarom zou je een Philodendron Hastatum kopen?

Je moet natuurlijk niks, maar als een urbanjungle jouw stijl is dan zou ik zeker een Philodendron Hastatum kopen. Heb je nog niet heel veel groene vingers en wil je een plant die niet te moeilijk is? Ook dan kun je prima een Philodendron Hastatum kopen. Zoals je hierboven kunt lezen is de verzorging echt niet moeilijk. Wil je een plant die klimt en echt het jungle uiterlijk heeft? Wil je een plant met prachtig gekleurde bladeren? Ben je fan de Philodendron familie? Zeker een Philodendron Hastatum kopen ; ) Je kan de plant online kopen bij Plantje.nl, daar komt mijn Philodendron Hastatum ook vandaan! Op zoek naar meer toffe planten? Kijk dan eens hier.

5 gedachten over “Philodendron Hastatum kopen en verzorgen!”

  1. Momenteel ben ik heel erg benieuwd hoe mijn plantjes thuis het doen :O Eigenlijk… En hier, waar ik nu zit, is het echt te donker de hele dag, alles is dicht vaak, ivm de zon. vetplantjes gaan het beste, maar ik moet er wel zijn.

    Deze is ook mooi!

    X

  2. Je bent er goed in want ze zien er zo goed uit bij jou! momenteel heb ik vier planten in ons huis en die hebben weinig verzorging nodig. Ik hoef ze 1x in de week wat water te geven en ze hebben niet veel daglicht nodig 🙂

  3. Wat een prachtige plant. Deze kende ik nog niet. Ik moet alleen eerlijk zeggen dat ik niet zo goed ben in het regelmatig sproeien van mijn planten, ik vergeet dat of ik heb er geen zin in. 😉

  4. Ziet er een leuke plant uit! Ik vind het zelf wel moeilijk om planten te houden, omdat het hier in huis zo donker is. Ik ben stiekem ook gek op zijn blauwe pot!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven