Plant cadeau, december vier je met groen!

De kerstboom is echt niet het enige groen wat mooi in huis staat tussen de kerstversiering! Er zijn zoveel toffe planten te koop die heel goed bij de december maand passen. Als echte plantenliefhebber zou ik heel blij worden van een plant cadeau : ) Uiteraard zijn er genoeg andere leuke cadeaus voor mensen met een urban jungle, maar een echte plant is ook tof. Die gaat ook na december nog heel lang mee en hoe leuk is het dat iemand in het nieuwe jaar nog volop geniet van jouw gegeven cadeau!

Geef eens een plant cadeau!

Wat is er nou leuker dan een cadeau dat groeit, bloeit, leeft en sfeer brengt aan een huis?! Dat je onder de kerstboom een toffe plant zet voor je partner of je moeder en dat zij er in het nieuwe jaar nog van geniet. Lijkt mij heel tof ; ) Een cadeau wat met een beetje zorg groeit en ook in de zomer nog doet denken aan de cadeau gever. Ik ben helemaal voor! Er zijn in december genoeg toffe planten te koop die ook helemaal passen bij de december maand. Ook leuk om jezelf cadeau te doen ; ) Een plant die past bij je kerst versiering en je huis net wat extra december sfeer geeft.

Groen cadeau!

plant cadeau

Zeg het dit jaar eens met planten i.p.v. met bloemen. Sluit het jaar af met groen en verras iemand met een mooie kamerplant. De plant die iedereen in leven kan houden en ideaal is om cadeau te geven is de Sanseveria. Super hip is de Monstera Monkey Mask. Ik heb hem zelf ook, nog steeds blij mee! De Kokodama planten zijn ideaal om cadeau te geven. Iedereen heeft wel een plekje in huis om ze op te hangen en ze komen in een decoratieve pot. Er is genoeg keus, zo heb je ze met de hippe pannenkoekenplant, maar ook met de ananasplant en de zaagcactus. Is de ontvanger gek van bloemen? Ga dan voor de mooie viooltjesorchidee, de bloemen zijn prachtig! De ‘olifantenpoot‘ is juist een hele stoere plant. De Peperomia is niet zo groot en daarom ook ideaal als klein cadeautje. Je hebt ze in verschillende soorten zoals deze rode Quito en groene obtusifolia.

Planten voor extra winterse kerst sfeer!

kerst planten

Kerstboom in huis gehaald en versierd met je mooiste kerstballen? Je kerstboom zou zich zomaar alleen kunnen gaan voelen ; ) Met deze groene vrienden is je kerstboom niet langer alleen en verhoog jij de winterse kerstsfeer in huis. Deze Kokodama mini kerstboompjes schreeuwen natuurlijk KERST, maar wat dacht je van de Araucaria Heterophylla? Beter bekend als de Kamerden en een leuke vervanger voor de traditionele kerstboom. Ook mooi zijn de planten met een vergrijsde kleur die door de ‘poederlaag’ een bevroren uitstraling hebben. Echt een winters uiterlijk heeft deze Kalanchoë / Olifantsoor, maar ook de Blauwvaren heeft die grijs look. Een iets kleiner plantje, maar ook zeker leuk is de Alocasia Silver Dragon en Kruiskruid heeft ook die vergrijsde look. Uiteraard mag de Kerstster niet ontbreken in dit lijstje!

Heb jij wel eens een plant cadeau gegeven?

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

2 gedachten over “Plant cadeau, december vier je met groen!”

  1. En OF ik weleens planten cadeau heb gegeven, doe het nog weleens trouwens, mijn dochter, daar zoek ik nog de ideale plant voor, zelfs hetgeen wat amper water hoeft, gaat tot heden nog fout bij haar, whahahaha of de katten eten het op waar ik dat niet gewend ben… nou goed… ooit zullen we die ene plant vinden die bij haar en de katten past 😉

    En ik denk binnenkort in Drachten… 😉 Maar oke… ik ga ook weer stekken, blijkt dat ik een hele makkelijke plant al 15 jaar heb staan of zo… die ik zelfs nooit heb verpot nog, straks maar doen denk ik 😉

    X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven