Planten app PictureThis

Planten app. Planten herkennen!

Ik kom soms wel eens thuis met een nieuwe plant, nee, laat mij dat gelijk corrigeren. Ik kom vaak thuis met een nieuwe plant, maar soms is dat een plant waarvan ik de naam niet weet. Zo, eerlijkheid voor alles ; ) Regelmatig spot ik een plant in een tuincentrum waar geen kaartje bij staat en ik heb niet altijd tijd en zin om een personeelslid te zoeken die mij misschien de naam kan vertellen. Gelukkig is ook dan de smartphone een uitvinding! Met deze planten app kom ik thuis alsnog te weten wat ik gekocht heb : ) 

Planten app: PictureThis.

Nu zijn er meerdere planten apps te downloaden. Ik heb (tot nu toe) alleen ervaring met PictureThis op de IPhone, maar de app is ook voor Android te downloaden. Ik heb deze app trouwens niet zelf gevonden, mijn schoonvader vertelde ons dat de app bestond. De app is gratis, in het Engels en werkt ontzettend makkelijk. Nieuwe plant en geen idee wat het is? Zodra je de app opent kun je ervoor kiezen om een foto te maken van je nieuwe plant of je kunt een foto uit je album gebruiken. Op onderstaande foto’s heb ik een foto gemaakt van een pannenkoekenplant, een Pilea. Bij het maken van een foto let je er op dat de herkenbare delen in het midden scherp zijn.

Planten app

Planten identificeren.

Zodra je de foto hebt gemaakt gaat de planten app in de database zoeken naar een match. Meestal komen er 3 suggesties, in het geval van de Pilea was het nogal duidelijk en kreeg ik 1 match. Krijg je er meerdere? Dan kun je ze allemaal bekijken, foto’s bekijken, informatie lezen en daardoor beter bepalen of het een match is. Is één van onderstaande suggesties een match dan druk je op match! Je kunt in de app direct op de naam van de plant klikken en de Wikipedia pagina lezen van de plant. Ook kun je meer informatie over de plant en zijn verzorging lezen in de app.

PictureThis

planten herkennen

Tot nu toe heb ik nog maar 1 keer een plant niet in de app kunnen vinden. De suggesties kwamen niet overeen en ik heb op no match gedrukt. Je krijgt dan de optie om om hulp te vragen. Ook kun je als je wel de naam weet deze toevoegen. Op deze manier is er een community die elkaar kan helpen bij het herkennen van planten. Je kunt in de app ook de planten die je in huis hebt aan je ’tuintje’ toevoegen en herinneringen instellen voor het water geven.

7 gedachten over “Planten app. Planten herkennen!”

  1. Handig zo’n apps 😉 Ik heb een app ObsIdentify en die identificeert eigenlijk planten en dieren in de natuur. Ik gebruik het wel niet zo veel, maar is wel handig.

  2. Hahahaha, ja dat kan handig zijn, nu heb ik dit allemaal vanuit huis mee gekregen, en bij nieuwe planten let ik meestal op het kaartje en ga het thuis eerst eens even lezen of het bij mij past 😉

    Wat ook grappig is, dat vele planten voor in huis nu nieuwe namen krijgen, zo kocht ik vorige week een lidcactus bij de AH, maar er stond iets totaal anders op, iets met sier en zeker het woord cactus kwam er niet in voor, soms hilarisch voor mij om te zien….

    X

  3. Omg, ik zei dit weekend nog tegen mijn vriend dat ik een app zou moeten ontwikkelen voor het herkennen van planten. Blijkbaar is mij dus iemand voor geweest, haha. Wel ontzettend handig, ik ga de app meteen downloaden.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven