planten op de badkamer

Planten op de badkamer. Groen sfeertje!

De meeste ruimtes in ons huis zijn wel eens op de foto geweest en op mijn blog voorbij gekomen. Toch zijn er nog 2 die ik hier niet eerder heb laten zien, de zolder en de badkamer. Ik heb vorig weekend eindelijk de badkamer eens op de foto gezet toen de zon zich even liet zien. Net als in de rest van ons huis vind je ook planten op de badkamer, dat kan namelijk prima!

Moderne badkamer.

Onze badkamer is denk ik het best te plaatsen in de categorie moderne. Strakke lijnen, neutrale kleuren, een inloopdouche met glazen deur en ruimte genoeg zoals deze moderne badkamer. Aangezien wij huren hebben we de badkamer niet zelf uitgezocht, toch past hij wel bij onze stijl. Ik vind de witte muur tegels mooi en een donkere vloer zouden we zelf ook hebben uitgezocht. Het is basic en rustig en dat vinden we prima. We hebben een inloop douche en een bad, maar ook een wastafel en een wc. Super fijn om van alle gemakken voorzien te zijn op de badkamer. Nu het weer kouder aan het worden is vind ik het ook fijn om lekker met een Lush bal in bad te gaan. Boekje erbij, muziekje aan en even relaxen. Omdat de basis modern en redelijk strak is hebben we de badkamer met accessoires kunnen aanpassen naar onze smaak.

moderne badkamer

Planten op de badkamer.

In ons huis zijn overal planten te vinden en ook op de badkamer is groen. Onze moderne badkamer komt tot leven door de planten die er staan en hangen. Ik vind het ook een fijne sfeer geven en een gezellig uiterlijk. Planten in huis zijn ook nog eens gezond! Het brengt ontspanning en dat is nou juist wat ik wil als ik in bad lig na een lange dag werken. Wij hebben geluk dat we een groot raam hebben in de badkamer. Hierdoor komt er voldoende daglicht naar binnen om de planten in leven te houden. Niet alle kamerplanten vinden het fijn in een badkamer. Planten op de badkamer moeten tegen een hoge luchtvochtigheid kunnen en tevreden zijn met minder daglicht. De badkamer is nou eenmaal niet de meest lichte ruimte in huis. Gelukkig zijn er een aantal groene vrienden die het prima naar hun zin hebben op een badkamer met wat daglicht. Ik zet op een rijtje welke planten wij op de badkamer hebben en welke planten nog meer bekend staan om hun badkamer tolerantie ; ) 

badkamer planten

Groen op onze badkamer:

 • Sansevieria! De Sansevieria is een niet veel eisende plant en kan ook ontzettend veel hebben. Perfect voor op de badkamer!
 • De Scindapsus pictus doet het bijzonder goed op onze badkamer.
 • De enorme hangplant op de foto is een Lepismium Monacanthum. Doordat hij bijna direct voor het raam (op het noorden) hangt doet hij het erg goed op onze badkamer.
 • De Pannenkoekenplant staat niet standaard in de badkamer, hij verhuisd regelmatig. Vooral in de winter vind hij de badkamer niet leuk.
 • De Monstera Adansonii is vooral gelukkig in de badkamer in de lente en zomer. Hier gaat hij nu het kouder gaat worden straks weer naar een iets warmere ruimte.

planten voor badkamer

Deze planten worden ook aangeraden voor de badkamer:

 • De Aloë vera. Deze kan door zijn vlezige bladeren langere tijd zonder water. Ook vindt hij het geen probleem om in de halfschaduw te staan.
 • De Kentia palm. De Kentia stelt geen hoge eisen aan de lichtintensiteit en deze plant heeft niet heel veel water nodig, maar houdt wel van een vochtige kluit.
 • Graslelie. Het maakt eigenlijk niet zo veel uit waar je hem neer zet. Hij heeft het naar zijn zin in de zon én in de schaduw. Let er wel op dat hij regelmatig water krijgt.
 • Hedera, beter bekend als klimop. De grond dient ten alle tijden lichtvochtig te zijn, maar verder heeft hij weinig eisen.
 • Varens. De grond van een varen dient ten alle tijden licht vochtig te zijn en ze doen het goed bij halfschaduw.

Hebben jullie planten op de badkamer?

6 gedachten over “Planten op de badkamer. Groen sfeertje!”

 1. Ja, ik heb er net een neppert neer gezet, een hangplantje, hahahaha

  Ik heb een inpandige badkamer, met nul ramen en dus altijd donker, tenzij er iemand is die wat licht aan doet, dat is gewoon te weinig, maar tegenwoordig zijn de nep plantjes zo echt, dat ik laatst nog een stekkie vroeg aan mijn moeder.. serieus, het lantaarnplantjes namelijk.. staat daar… dus vroeg ik, mag ik een stekkie…

  Zegt ze, knap als dat je lukt… ik dus heel naïef, hoezo, die heb je toch staan in de hal? Ja… nep van Ikea… duh!

  Whooooooohahahaha Dat dus, en ook dat werkt goed overigens, voor een badkamer zonder raam… zet nep neer… en ja, de keuze is reuze en hoe duurder hoe echter het lijkt, de action zou ik over slaan in elk geval, ja ik kijk rond 😉

  X

 2. Wat een leuk idee eigenlijk, planten op de badkamer. Daar ga ik zelf ook eens naar kijken, want het staat enorm gezellig bij jullie als ik de foto’s zo zie!

 3. Wat heb je het leuk! Ik heb ook een paar plantjes in de badkamer staan, maar ik wil het eigenlijk nog iets gezelliger maken. Toevallig heb ik ook al een Hangplantje aan de radiator gehangen Zo leuk!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven