Project Boekenkast

Tommy heeft geen boeken, had dus ook geen boekenkast en vind tot op heden boeken nog steeds onzin. Hij leest boeken op zijn Ipad (als hij al leest) en vind mij vreselijk ouderwets met mijn boeken van papier. Ik vind hem te modern ; )

Een boek lezen is voor mij ontspanning, dat begint al bij het vinden van een nieuw boek, lekker snuffelen tussen alle boeken in de winkel en dan met een stuk of 4 boeken de winkel verlaten. Het vast kunnen houden van het boek, bladeren, een bladzijde omslaan, het geluid en de geur van een nieuw boek zorgen ervoor dat ik houd van boeken. Echte boeken! Dus moest er een boekenkast komen.

 

boekenkast makenboekenkastWe waren allebei verliefd geworden op een dure design boekenkast maar hebben beide geen design centjes. Tommy deed nog een verwoede poging om het ding na te maken maar die is in delen bij het afval beland. Het was te proberen..
Nu moest er wel iets anders gevonden worden want ik wilde mijn boeken zien, Tommy wilde van de verhuisdozen af en naja, boeken horen gewoon niet thuis in dozen. Geen andere boekenkast voldeed aan onze eisen of we vonden ze gewoon niet mooi dus kreeg project boekenkast nieuw leven. Samen hebben we dit pareltje geschapen.

We hadden nog een dikke plaat MDF op het balkon staan die toevallig precies op dit wandje paste dus we hoefde alleen wat hout te halen voor de planken. Ik heb hem ontworpen (gezegd waar ik de schappen wilde en hoe lang enz) Tommy heeft hem grotendeels in elkaar gezet met een mini beetje afteken hulp van mij. We zijn er allebei erg blij mee! Hij past bij de rest van de woonkamer door zijn witte kleur, is zo strak gelakt dat het lijkt alsof het een deel van de muur is en de boeken geven de woonkamer meer kleur en gezelligheid.

boekenkast schap1Project boekenkast is geslaagd afgesloten : )

24 gedachten over “Project Boekenkast”

  1. Echt super leuk gedaan! Past goed bij de rest idd en haalt wat kleur naar voren! Dat hebben wij dus ook gedaan met onze steigerhoutwandje..gewoon 7 plankjes aan elkaar gemaakt, paar schapjes en leuke accessoires erop. Nu is de wand achter onze tv niet meer wit en door de grote kandelaars ook nog eens extra gezellig! Love it! En natuurlijk is zelfmaken t allerleukst 🙂

  2. De boekenkast is zeker goed geslaagd zeg! Heel erg mooi en ik vind hem best een design teintje hebben hoor. Mooi strak en wit. Ik wil er zelf ook wel een!

  3. wat een geweldige kast is dit…
    Boeken, ik hou er van…
    Omdat ik onder tussen ruimte te kort heb lees ik steeds vaker via mijn e reader, maar mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar echte papieren boeken

  4. Super mooi geworden. Wij hebben ook een boekenkast maar daar staat geen boek in. Peter heeft naast zijn bed een stuk of 5 boeken op de grond liggen en ik heb er altijd wel ÊÊn op mijn nachtkastje liggen, maar in mijn gevoel is dat puur voor de show. Ik heb periodes dat ik lees. Ongeveer 3 maanden per 5 jaar of zo. In die 3 maanden lees ik dan wel meteen 30 boeken.

  5. wauw wat een geweldige boekenkast hebben jullie!!! Zo eentje wil ik ook zo graag hebben!!! 🙂 Heel creatief om zo’n boekenkast te maken!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven