raamdecoratie

Raamdecoratie en kledingkasten

Raamdecoratie en kledingkasten. Hebben geen kont met elkaar te maken, maar ik prop ze wel even in 1 blogje vandaag ; ) Dit is namelijk even een kleine update op onze verhuis boodschappenlijst. Deze donderdag krijgen we de sleutel en gaat het ‘klussen’ beginnen. Gelukkig hoeft er niet veel geklust te worden in ons nieuwbouw huis, maar er moet wel het 1 en ander gedaan worden en dan heb ik het nog niet eens over alle spullen die we nog moeten inpakken.

Afgestreept van de lijst.

We kunnen al een hoop punten van onze lijst afstrepen. De vloer is geregeld. We krijgen (kopen) in het hele huis een betonlook vloer en die vloer word gelegd door mijn paps. Ben ik super blij mee en bijkomend extraatje is dat ik mijn vader een week wat vaker zie. Mijn vader zit al jaren in het vak van vloeren leggen, ik weet dat hij dat als een echte vakman kan en vind het leuk dat we straks een vloer hebben die hij gelegd heeft. Blij mee dus. De verf hebben wij al in huis, dat scoorden we bij Karwei in de aanbieding.

Kledingkasten.

kledingkast Jisk

Hier hebben we een tijd over nagedacht. Ikea heeft een ruime keuze, maar ik vond ze toch redelijk prijzig. Tijdens één van onze vele meubelboulevard rondjes liepen we bij de Jisk binnen en daar zag ik een kledingkast die ik erg mooi vond. Qua kleur maar ook qua vormgeving. Tommy was ook enthousiast en we besloten er nog eens over na te denken. De kast die we in eerste instantie hadden gezien zou niet groot genoeg zijn voor ons beide. Mijn mams was inmiddels al een tijdje aan het vissen want die wilde ons stiekem een kast cadeau doen. Stiekem ging alleen niet lukken en uiteindelijk besloot ze ons haar plan te vertellen en hebben wij de kasten zelf besteld. Ja, kasten in meervoud, waarvan er dus 1 een prachtig cadeau is. We hebben de kasten vorige maand besteld en wachten nu nog steeds op een telefoontje van Jisk voor de bezorgdatum. Duurt wat te lang naar mijn zin, maar ik wacht nog even af tot eind deze week voordat ik ga klagen ; )

Raamdecoratie.

Dit is nog niet afgestreept van de lijst. Dit komt deels doordat we de sleutel nog niet hebben en nog niet goed de ramen hebben kunnen opmeten. Deels omdat we er nog niet helemaal uit zijn wat voor raamdecoratie we willen. Ik vind plissé gordijnen erg mooi en was een beetje verliefd op die van Ikea, die kunnen alleen niet op maat gemaakt worden en ik denk niet dat het dan gaat passen bij ons. Ook vinden we het bij nader inzien een beetje te kantoorachtig voor in de woonkamer in combinatie met de betonlook vloer. Voor de woonkamer zitten we dus nu te denken aan gordijnen tot aan de vloer en voor de keuken wel een plissé gordijn. We hebben bij Kwantum plissé gordijnen gezien die je van boven ook kunt openen en dat leek ons wel handig. Geen inkijk en toch daglicht naar binnen. Ik denk dat zoiets het gaat worden, maar we zijn er nog niet helemaal uit. Er is zoveel raamdecoratie, kiezen is moeilijk! Om inkijk te voorkomen kunnen we ook nog over gaan naar van die raamfolie, maar dat vinden we allebei minder mooi.

Wat hebben jullie voor raamdecoratie in de keuken en woonkamer?

5 gedachten over “Raamdecoratie en kledingkasten”

  1. Oei een betonvloer look is mooi zeg! Ben benieuwd hoe het er allemaal komt uit te zien als jullie helemaal klaar zijn.

    Ik heb in de keuken een rol gordijn en op de onderkant plak plastic. Ik woon op een gallerij en heb geen zin dat mensen die langslopen de hele tijd naar binnen kijken.

  2. De keuken is aan de straatkant en hier hebben wij dus gekozen voor een rolgordijn met daaronder raamfolie. Staat heel leuk aangezien je tegenwoordig heel veel keuze hebt in diverse motiefjes. Scheelt een hoop inkijk.
    Had ik wel voor die gestreepte gevallen kunnen kiezen, maar die heeft iedereen tegenwoordig al en dan vind ik het echt niet mooi meer.

  3. Ik vind plisségordijnen wel heel erg mooi, zeker omdat je ze van boven kunt laten zakken en dus zelf bepaalt hoeveel inkijk je hebt, maar toch hebben wij er niet voor gekozen in de keuken omdat we geen gedoe wilden met het reinigen. Wij hebben de keuken aan de voorkant van het huis, met de gootsteen aan het raamkant. En het koffieapparaat. Er kan dus altijd wel iets spetteren en zeker bij lichtgekleurde gordijnen van een soort stof zou ik het echt niet tof vinden als daar spetters op komen… (en ik ken mezelf ;)). Wij hebben uiteindelijk gekozen voor houten jaloezieën, in een donkere grijstint en dat past hier echt perfect bij onze grijze tegelvloer. Het hout maakt het dan toch warm. Aan de achterkant hebben we wel gewoon stoffen gordijnen hangen. Zo, heel verhaal, maar ik weet nog hoe moeilijk ik dat vond (en het kost ook nog eens absurd veel geld), succes met uitzoeken! En ik zou inderdaad ook eerst lekker je huis inrichten en dan pas voor je ramen gaan kijken, desnoods boven eerst wat plastic tegen de ramen! 🙂

  4. Leuk om te lezen! In de woonkamer hebben we dikke, mooie witte gordijnen met print. Deze hadden we in onze flat ook en hebben we weer gekocht. Daarbij nog een soort wandpaneel waar we 4 schuifpanelen in hebben zitten. Zo hebben we wat meer privacy. Nog steeds erg tevreden over deze keuze<3 Succes met het uitkiezen en vooral veel plezier. Zo leuk om nu met jou mee te lezen na onze eigen verhuizing.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven