15 In Tommy & Sammie

Ray-Ban verslaafde Tommy. (true story)

Ray-Ban verslaafde

Ik stel u voor aan de verzameling Ray-Ban zonnebrillen van Tommy. Tommy is een echte Ray-Ban verslaafde. Niet alleen heeft hij altijd een enorme aandrang om een Ray-Ban te kopen in een brillen winkel (duidelijk teken van verslaving denk ik zo), ook is er na iedere koop wel weer een andere zonnebril die hij MOET hebben.

Laatst waren we in een optiek zaak (voor mij!)  waar ik een afspraak maakte om mijn ogen op te laten meten. Ik wilde weer eens lenzen, is toch makkelijker met een zonnebril die niet op sterkte is. En WAT gaat er weer mee naar huis? Juist, een nieuwe Ray-Ban zonnebril.

Ray-Ban verslaafde Tommy in actie.

zonnebrillenHij kan nog geen rek voorbij lopen of heeft er al 1 op zijn neus. Als er dan toevallig ook nog de bril hangt die hij nog MOET hebben dan gaat deze sowieso mee naar huis. Dan denk je dat het na deze nieuwe aankoop voorbij is, maar nee.

Direct na de aankoop van de zo graag gewilde bril komen er altijd deze woorden uit zijn mond: Zo, nu wil ik alleen die nog!  Het is alsof zijn hersenen deze woorden naar buiten gooien zodra hij een Ray-Ban koopt.

Hoe het is om met een Ray-Ban verslaafde te wonen vraag je?

Nou heel zwaar natuurlijk.

Ray-BanHet is vreselijk om te zien hoe iemand zich zo aangetrokken kan voelen tot een schap in een winkel. Je voelt je niet meer gehoord als die Ray-Ban brillen in de buurt zijn. Ik kan ook helemaal niet om de verzameling heen, direct bij thuis komt hangen ze daar naar me te grijnzen. Allemaal braaf op een rijtje. Alsof ze me uitlachen, mijn enige zonnebril hangt daar dan heel zielig onder. Die waar het roze pijltje bij staat, dat is mijn enige zonnebril, mijn enige plek op het rek ; )

Het zonnebrillenrek is er speciaal voor Tommy gekomen. Voor Tommy en zijn verslaving kan ik wel zeggen. En dan is er natuurlijk nog de tijd die zo’n verzameling in neemt. Als vriendin van een echte Ray-Ban verslaafde ben ik nou nooit eens de gene die te laat klaar is. Ik krijg nooit te horen: Oh, schatje schiet nou eens op! Je haar zit prima, we moeten weg!  Nee, ik ben de gene die altijd moet wachten op hem. Kiezen welke zonnebril hij op moet voor vertrek is altijd een dingetje.

; )

Dit bericht is niet gesponsord (ik ben op zijn hoogt gedwongen eens over Ray-Ban te schrijven, maar daar hebben we het niet over) Tommy is echt een Ray-Ban verslaafde!  ; )

 • sunny mama
  september 7, 2016 at 7:14 am

  Het ‘heb’ ook wel wat, zo’n Ray Ban! 😉
  Kan het me best voorstellen, hoor. Zelf heb ik ook zoiets met riemen en met tassen. Daar heb ik er veel te veel van…

 • Monique | WritingMonique
  september 7, 2016 at 8:16 am

  Oh, ik ben ook dol op Ray-Bans hoor! 🙂 Je hebt ook echt een enorm gave collectie!

 • Morgaine
  september 7, 2016 at 9:47 am

  Echt… ik hoor het vaker, en dan denk ik… het zal wel, ik herken ze niet eens, al wordt het mij vertelt zelfs, hahahaha

  Een zonnebril is een zonnebril, klaar 😉 net als een gewone leesbril of wat voor bril dan ook.

  X

 • Mariska
  september 7, 2016 at 10:13 am

  Kom ik aangekakt met mijn ene Ray Ban 😛 het zijn gewoon mooie kwalitatieve en ook wel tijdloze brillen! Dat rekje is wel echt een heel leuk idee 😀

 • ricardo
  september 7, 2016 at 11:09 am

  Hahaha, ach zo heb jij vast ook wel verslavingen waar hij een boek over zou kunnen schrijven 😉
  Ray-Ban is natuurlijk wel een goed merk. Ik heb er geen eentje, mijn vriend die heeft er wel eentje.
  Als hij de kans zou krijgen, zouden er vrees ik ook meer komen…

  • zosammie
   september 7, 2016 at 11:11 am

   Ssssst breng ‘m nou niet op ideeën ; )

 • Naomi
  september 7, 2016 at 11:27 am

  Hahaha wel een leuke (en originele) verslaving toch?! Ik zou het ook wel willen gaan verzamelen maar die dingen zijn nog vrij prijzig soms. Heb er nu twee die ik met veel liefde draag.
  Jij mag ze ook weleens lenen of niet? Dan zou ik het al helemaal niet meer erg vinden, haha!

  • zosammie
   september 7, 2016 at 11:46 am

   Ik mag ze wel lenen maar daar heb ik niet veel aan. Ik heb dus echt geen zonnebrillenhoofd en loop met de meeste direct voor lul 😉

 • Demi
  september 7, 2016 at 12:13 pm

  Wow, wat een zonnebrillen, behoorlijke collectie! Heel tof hoe de zonnebrillen ook zijn opgehangen 🙂

 • Marijke
  september 7, 2016 at 12:35 pm

  Hahaha wat een bijzondere verslaving! Ze zijn ook wel heel erg leuk.

 • Marion
  september 7, 2016 at 1:10 pm

  Pfoeh dat is echt een zware verslaving haha! Jammer ook dat die dingen niet een paar tientjes kosten maar veel meer! Maar dan heb jij ook weer een goed excuus als je met iets thuis komt wat je vriend dan weer niet nodig vond 🙂

 • jackie
  september 7, 2016 at 2:21 pm

  Ik heb ook een laatje vol zonnebrillen liggen, waaronder 4 raybans die compleet afgedragen zijn..
  samen wonen met Tommy zou super zijn, elke dag een andere zonnebril

 • José
  september 7, 2016 at 8:09 pm

  Hahaha dat zijn er wel echt héél veel! Dat rek vind ik echt super leuk, heb meteen gekeken waar hij vandaan komt!

 • Saskia
  september 7, 2016 at 9:02 pm

  Dat zijn er echt veel. Mooie collectie!

 • marleen@burgertrutjes
  september 8, 2016 at 11:06 am

  Héle mooie verzameling, haha!