rendier cupcakes

Rendieren cupcakes, of beren? Leuk voor kerst!

Ik was ontzettend tevreden over mijn sneeuwpop cupcakes en dacht dat deze rendieren wel makkelijker zouden zijn. I was soooo wrong! Ik ben niet heel erg gecharmeerd van het resultaat, ik vind mijn rendieren er meer uit zien als beren… Toch deel ik vandaag het resultaat van deze rendieren cupcakes, ze waren tenslotte wel lekker.

Onderstaand lijstje is voor 12 cupcakes incl de ingrediënten voor de cupcake mix en de topping. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is.

Boodschappenlijstje:

 • Mix van Dr. Oetker: Muffins Naturel
 • 2 eieren
 • 50 ml water
 • 125 ongezouten roomboter
 • 2 tl vanille aroma
 • 25 gram pure chocolade
 • Dr. Oetker chocolade glazuur
 • rode M&M’s of Smarties.
 • Bitterkoekjes
 • zoute krakelingen
 • Suikeroogjes of fondant of marsepein om ogen van te maken.

Recept rendieren cupcakes.

cupcakes bakken

Bereid de cupcakes volgens de beschrijving op de verpakking, voeg 2 tl vanille aroma toe tijdens het mixen. Snijd de pure chocolade klein en roer deze door het beslag. Bak ze in vormpjes. Laat ze goed afkoelen als ze gaar zijn.

Leg het zakje chocolade glazuur in heet water (check de verpakking voor de bereidingswijze) op dit moment heb ik de bitterkoekjes allemaal een slag kleiner gesneden. Rode M&M’s bij elkaar gezocht (want Rudolph het rendier heeft een rode neus) en ogen gemaakt van marsepein.

rendieren cupcakesVoorzie je cupcakes van chocolade glazuur, dit spul word echt bijzonder snel hard dus haast is hier op de juiste plek! De ogen, oren (zoute krakelingen)  en de neus (bitterkoekje met M&M er op)  moeten direct in de nog gesmolten chocolade worden geplaatst. Op de plek van de zoute krakelingen heb ik met een mesje een snee in de chocolade en cupcake gemaakt zodat ze wat rechter op zouden staan als ik ze daar in duwde. En mijn chocolade glazuur was al hard maar dat terzijde ; )

Laat ze ongeveer 20 minuten staan, dan is de chocolade helemaal hard geworden. In een afgesloten bakje in de koelkast zijn ze 3 dagen goed en lekker te houden.

Wat vinden jullie van mijn rendieren beren?

25 gedachten over “Rendieren cupcakes, of beren? Leuk voor kerst!”

 1. Ik vind ze wel op rendieren lijken, vanwege de krakelingen. Zonder bitterkoekje had het misschien wel nog meer op een rendier geleken. Ze zien er in ieder geval erg leuk en lekker uit!

 2. Ah dit is zo schattig! Kerst vieren we voor het eerst bij mij thuis en wil allemaal leuke dingen maken. Dit is er zeker 1 die ik ga onthouden!

 3. Ik vind ze echt schattig! Dit zou ik echt zo op tafel zetten tijdens visite of een heerlijke high tea. Maar ook straks bij de kerstdagen passen ze er prima tussen! Erg leuk gedaan

 4. Sammie wat maak jij toch altijd leuke recepten! Dit is er zeker 1 die ik op tafel wil zetten met het NYE feestje bij ons thuis. Zo gezellig!

 5. Bijna te schattig om op te eten, haha. Vind het toch maar knap wat jij steeds maar weer bakt; bij mij zouden er echt monsters uit de oven komen die niet eens lijken op een rendier. XD

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven