Review de Bakkersdochter

Ik ben een echte boekenwurm en ik lees erg snel. Ik kan mezelf helemaal kwijt raken in een boek en ben dan niet bereikbaar voor de ‘echte wereld’ Ik vind lezen heerlijk! Ik koop boeken altijd nieuw omdat ik geniet van de geur van een nieuw boek, (raar, I know!) je zal mij nooit zien lezen op een e-reader ding, ik wil een boek vast kunnen houden 🙂

bakkersdochterEen paar weken geleden las ik het boek uit van Sarah McCoy, De bakkersdochter. Ik vond het een ontzettend meeslepend verhaal en was dan ook in 2 dagen door het boek heen. Over de tweede wereldoorlog vind ik alles interessant, boeken en films. Het verhaal speelt zich in 2 verschillende tijden af, stukjes over het verleden en het heden wisselen elkaar af. Ik vind het verhaal het hele boek door meeslepend en wilde dus niet stoppen met lezen, bij iedere pagina wilde ik meer weten, wilde weten hoe het af zou lopen. Het is geen zoetsappig verhaal en misschien is dat wel de reden dat ik wilde blijven lezen, ik leefde mee, ik heb een traantje gelaten, ik zat compleet in het verhaal. Voor mij is dit boek daarom een 10 waard.

 

Samenvatting: Duitsland, 1945. De ergste terreur en wanhoop van de oorlog zijn tot nu toe voorbij gegaan aan de jonge Elsie Schmidt en haar familie. Ze worden beschermt door een hooggeplaatste Nazi die met Elsie wil trouwen. Maar als er in de nacht van Kerstavond een ontsnapt joods jongetje op de stoep van de bakkerij staat, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt als ze de deur voor hem opent.
Zestig jaar later, in El Paso, Texas, wordt journaliste Reba Adams er op uitgestuurd om een feel-good kerststuk te schrijven voor het plaatselijke blad. Reba is al jaren op de vlucht voor de herinneringen aan haar turbulente jeugd, maar ze is al lang genoeg in El Paso om er een full-time baan en een verloofde te vinden.
Reba’s opdracht brengt haar naar een oude bakkerij aan de andere kant van de stad. Het interview zou hooguit een paar uur in beslag moeten nemen, maar de eigenaresse van Elsie’s Bakkerij laat zich niet makkelijk interviewen en Reba voelt zich genoodzaakt om keer op keer naar de bakkerij terug te keren.
Voor Elsie zijn Reba’s vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden: haar leven in Duitsland tijdens die laatste sombere jaren van de Tweede Wereldoorlog. Maar als de levens van Elsie en Reba steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheden uit het verleden onder ogen te zien en de moed te vinden om te vergeven.

Bron afbeelding.

5 reacties op “Review de Bakkersdochter”

  1. ik ben echt gek op lezen, nu even de spirit ff kwijt, in een paar boeken bezig die me net niet genoeg boeien…
    deze klinkt erg goed, die ga ik op mijn (lange) lijstje zetten…

  2. Ik hou sowieso van geschiedenis boeken, ook over de 2e wereld oorlog. Ik wil nog graag een boek lezen ober mensen die in die tijd wel achter hitler stonden. Niet omdat ik achter hem sta, maar omdat ik wil weten wat er in hun hoofd omging. Maar zoiets heb ik nog niet kunnen vinden helaas..

    1. Ik ook niet, vraag me af of die er zijn.. Denk dat die duitsers er niet om stonden te springen hun verhaal te doen. Ik heb ook het familie portret gelezen en daar word wel wat vertelt uit dat oogpunt

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top