Rituals Hammam

Review Rituals Hammam

Ik kreeg met kerst de Rituals Hammam lijn voor onder de douche van het werk, deze heb ik zelf nooit gekocht. Hammam is nooit mijn ding geweest, ik heb liever wat zoetere geuren onder de douche. Tommy gaf aan dat hij de Hammam lijn juist wel lekker vind en ik het een kans moest geven. Dat heb ik gedaan voor deze review Rituals Hammam. Verwacht geen hoogstandjes, ik deel gewoon mijn persoonlijke mening en ben geen expert ; )

Rituals ken ik natuurlijk al wel, wie niet? We komen regelmatig in 1 van hun winkels en hebben altijd geurstokjes in huis staan van Rituals. Zelf ben ik vooral fan van de TAO lijn. Die geur vind ik echt heerlijk, maar ik zie op de website van Rituals alleen nog maar DAO staan. Blijkbaar hebben ze de naam met 1 letter aangepast?

Review Rituals Hammam

review Rituals Hammam

Rituals zegt zelf het volgende over de Hammam lijn: De Hammam is één van de oudste reinigingstradities ter wereld. Deze authentieke stoombad ervaring uit het Oosten zuivert zowel lichaam als geest en inspireerde ons tot het creëren van een moderne Hammam collectie voor thuis. Sluit je ogen en ervaar de warmte van je eigen Oosterse wellness ceremonie.

In het pakket zaten een fles douche schuim, fles bodylotion, een tube douche pasta en een pot lichaams scrub. Op de website van Rituals zag ik dat je moet beginnen met de douchepasta, dan de scrub en als laatste de lotion. Ik ben dus begonnen met de doucheschuim. Ik vind de douche schuim van Rituals altijd wel fijn, soms wat lastig uit de fles te krijgen, maar verder prima. Zo ook deze. De geur was even wennen, het doet me erg denken aan mint. Heel fris, Tommy vind het heerlijk, maar ik zou het zelf denk ik alleen gebruiken als ik verkouden ben.

Hammam douche pasta

Ik heb zelf nooit eerder een douche pasta gekocht, maar begreep dat deze bedoeld is om de huid voor te bereiden op het scrubben. Ik ging dus in de weer met de douche pasta en greep daarna direct weer naar de douche schuim. Wat stinkt die pasta! Bah, nee dit is helemaal niks voor mij. Vond het echt vies ruiken. Tommy mag de tube op maken en als hij het ook niks vind geef ik ‘m weg of gooi ik ‘m weg. Ik vond het echt vies.

Hammam scrub

Door naar de Hammam hot scrub. Op de website van Rituals las ik dat deze scrub op basis van puur zuiverend zeezout, verwarmende gember en verfrissende eucalyptus is. Dat het zeezout is geloof ik gelijk. Mijn lippen kwamen op een vreemde manier in aanraking met de pot (iets met de verpakking open maken) en dit smaakte vreselijk zout. Echt zout! Het eerste wat me op viel was dat de scrub ontzettend grof is en snel van je lijf valt. Ik las op de pot dat het op een vochtige huid moest dus onder de douche leek me prima. Ik vond het alleen een tikkie onhandig. Omdat de scrub zo dik is viel/gleed deze al snel van mijn lijf naar beneden richting het douche putje. De tweede poging ging iets beter en ik vind het verder een fijne scrub. De huid voelt na het scrubben direct warm aan.

Na het afdrogen ging ik voor de Hammam bodylotion met eucalyptus en rozemarijn. Deze smeert lekker uit en vind ik persoonlijk weer erg mint-achtig ruiken. Hij word snel opgenomen door de huid en na een paar uur kan ik de geur nog ruiken op mijn armen. Mijn huid voelt ook heerlijk zacht aan.

Rituals Hammam douche

Eind oordeel: De pasta ga ik nooit meer gebruiken, laat staan kopen. Deze vond ik gewoon rond uit ranzig ruiken, maar dit is mijn persoonlijke mening. De scrub maak ik op maar zal ik ook niet meer kopen, ik vind de scrub te grof en een tikkie onhandig. Of misschien ben ik onhandig. Hoe dan ook, het is niks voor mij. De bodylotion en de douche schuim vind ik fijne producten en de geur van beide producten vind ik lekker fris, deze ga ik zeker opmaken.

Ken jij de Rituals Hammam lijn en wat vind jij er van?

21 reacties op “Review Rituals Hammam”

 1. Ik heb die shower paste en de scrub, maar gebruikte die paste eigenlijk gewoon als douchegel, whoops! Hahaha. Werkt ook prima trouwens. Ik hou van de sauna en vind dit wel erg lekker ruiken, niet voor elke dag maar af en toe 🙂

 2. Wat een luxe hè Sammy… dat je gewoon kunt kiezen uit zoveel verschillende geuren.
  En Rituals is best prijzig! Verwen jezelf maar lekker hoor! Groot gelijk!

 3. Mijn man en dochter zijn helemaal gek van deze lijn. Ik mag er gewoon niet aanzitten in de badkamer 😉
  Zelf vind ik hammam lekker maar er zijn andere lijnen van Rituals die ik nog lekkerder vind.

 4. Ik heb jaren geleden de oude Hammem producten gehad. Niet erg enthousiast was ik. Vond 1 ding ook echt vies. Ik heb laatste tijd steeds vaker problemen met spuitbussen doucheschuim. Het komt er amper uit. Als je naar winkel gaat met je spuitbus krijg je trouwens wel een nieuwe.

 5. Ik kende de lijn nog niet, maar lijkt me heerlijk .. 🙂 De verpakking ziet er trouwens naar mijn idee ook echt mooi uit, geeft me helemaal zo’n voorproefje van het zen gevoel dat het (hopelijk) geeft haha. Geniet er maar lekker van!

 6. Ik ben een Rituals fan!
  Deze heb ik echter nog nooit geprobeerd. Ik koop meestal de oranje of witte lijn. Vooral die witte vind ik het lekkerst. Ik zit nu al 5 minuten naar mijn scherm te kijken omdat ik niet op de naam kan komen. In plaats van dat ik het nou google….. Oh ja, Sakura!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top