Ritual of Sakura

The Ritual of Sakura van Rituals | Review

Eind vorig jaar kreeg ik een setje cadeau van Rituals. Ik kreeg mini’s van de lijn The Ritual of Sakura. Ik had deze nog niet eerder gehad en snuffelde direct aan de verpakking. Ja, zelfs met de flesjes dicht in de doos kon je de zoete geur al ruiken en ik werd blij van de geur.

Deze lijn heb ik gelijk in gebruik genomen en ik ben fan! Naast de Dao lijn is dit nu ook een favoriet! Ik vind trouwens zo’n cadeau verpakking wel echt een dikke aanrader. Niet alleen om te krijgen ; ) ook om te geven! Er zit altijd een leuk assortiment van de lijn in en de doos is erg mooi.

In deze cadeau verpakking vind je het volgende:

 • The Ritual of Sakura Shower Foam 50ml
 • The Ritual of Sakura Shower Scrub 70ml
 • The Ritual of Sakura Shampoo 70ml
 • The Ritual of Sakura Bodycrème 70ml

The Ritual of Sakura.

Ritual of Sakura Rituals

Ik heb Sakura even opgezocht op Wiki en Sakura is de Japanse naam voor de prachtige kersenbomen en hun bloesems. Voor ons voor het gemak kersenbloesem. Nu zullen er vast mensen denken: Dat wist ik al lang!  Boeit me niet, ik wist het nog niet en dacht deel het even hier ; )

Rituals zegt zelf over deze lijn: Al eeuwenlang viert men in Japan de jaarlijkse bloei van de Kersenbloesem. De Kersenbloesem, de Sakura, markeert het ontwaken van de natuur en symboliseert dat leven en schoonheid vluchtig zijn en dat je er vol overgave van moet genieten. Geïnspireerd door deze traditie combineert onze The Ritual of Sakura collectie het zoete aroma van Kersenbloesem met de verzorgende eigenschappen van Rijstmelk. Zo ervaar je elke dag als een prachtig nieuw begin.

Mijn mening over deze Sakura producten.

Dat het leven snel gaat en je er van moet genieten is me al een tijdje duidelijk. Het lijkt wel alsof ieder jaar dat ik ouder word de dagen sneller voorbij gaan. Dat ik met deze lijn elke dag als een prachtig nieuw begin ervaar, is me nog niet opgevallen maar het ruikt allemaal lekker ; )

Ik vind de verpakking er mooi uitzien, maar dat vind ik altijd van Rituals producten. Als ik in 1 van hun winkels sta kan ik ook genieten van de schappen vol mooie potten en flessen, het voelt er altijd heel zen kalm. Tenzij je er op een drukke zaterdag middag bent en tussen de schreeuwende kinderen de wieltjes van kinderwagens moet ontwijken, omdat deze het liefst je enkels en hielen hardhandig willen knuffelen.

Genoeg over het uiterlijk, door naar de inhoud.

Sakura Rituals

De douche schuim en de shampoo vind ik van deze lijn het lekkerst. De geur is perfect als je het mij vraagt. Het is een zoete geur, maar niet te zoet. Het is precies zoet genoeg dat je je kunt voorstellen dat je niet onder de douche staat maar tussen prachte roze bloesems. De shampoo maakt mijn haar prima schoon wat toch wel het belangrijkste is van een shampoo wat mij betreft. De douche schuim is vol en zacht en voelt prettig aan.

De scrub vind ik een stuk prettiger dan de Hammam scrub. Deze scrub van Sakura ruikt lekker en heeft fijnere korrels. Is in gebruik makkelijk en mijn huid voelt daarna wel wat gladder aan.

De Bodycrème voelt ook al zo zacht en licht aan als de douche schuim en is erg makkelijk uit te smeren. Ik vind de geur ietsje minder lekker in vergelijking met de douche producten, het lijkt minder zoet. Ik vind het verder een prettige crème en heb ook echt wel het idee dat deze mijn huid voedt en zachter maakt. De crème trekt goed in en mijn huid voelt daarna niet vettig.

Ik vind deze lijn van Rituals een dikke aanrader en ben van plan binnenkort de bed & bodymist ook te kopen. Echt een fijne geur!

19 reacties op “The Ritual of Sakura van Rituals | Review”

 1. Mmmh deze heb ik nog nooit geroken of gebruikt. Shame on me. Ga binnenkort toch even snuffelen om te kijken of dit mijn volgende aankoop gaat worden.

 2. Ik kon het bijna ruiken hier in mijn bed, en krijg gelijk zin om te gaan douchen.
  Ik moest even grinniken over dat knuffelen met kinderwagenwieltjes.
  Fijne dag.
  Xx tante Pé

 3. Ik kende deze lijn helemaal nog niet! Klinkt goed. Ik hou ook van bed en body mist. Heb nu de relaxing body mist naast mijn bed staan.

 4. Het klinkt erg fijn! Ik moet zeggen dat ik eigenlijk niets met Rituals heb, omdat ik de geuren vaak toch niet lekker vind (al klinkt de omschrijving vaak wel lekker). Misschien toch af en toe eens binnenlopen en even ruiken, wie weet vind je af en toe een pareltje zoals deze! 🙂

 5. Hmm klinkt goed! Ik ben alleen altijd wat huiverig met andere shampoo. Bang dat mijn haar niet mooi meer zit, haha. Ben wel heel benieuwd naar de rest!

 6. Ik had wel eens een keertje over deze lijn gehoord maar na het lezen van jouw artikel ben ik nog nieuwsgieriger geworden. De geur spreekt me zeker aan, binnenkort maar even in de winkel ruiken 🙂

 7. Ja The Ritual Of Sakura is mijn favoriete geur van Rituals: zo lekker, maar toch subtiel. Ben ook wel benieuwd naar de bedspray, en dan met name of dat niet teveel gaat overheersen. Schrijf je daar ook een artikel over als je die uitgeprobeerd hebt? :-). Liefs x

 8. Ik heb hier ook mini’s van en de geur van deze lijn ruikt echt heel lekker! Ik vind ook wat Rituals over deze lijn zegt heel mooi en ik ben sowieso dol op kersenbloesems haha, ik kan niet wachten tot het weer lente is en je overal bloesembomen hebt!

 9. Deze producten zijn zoooo lekker. Ik denk dat dit mijn favoriete lijn is van Rituals. De bed & body mist heb ik pas nog gekocht met korting vanwege oude verpakkingen die eruit moesten. Erg lekker! Hoewel ik de bed & body mist van Dao toch nog wat lekkerder vind, maar dat is echt mijn ontspanningsgeur hahaha.

 10. Rituals is altijd wel fijn. Ik krijg meestal wel wat producten in mijn kerstpakket. Ik doe er altijd best wel lang mee. Heb nu de lijn van Hanman (ofzoiets haha)

 11. Door je enthousiasme ben ik mega nieuwsgierig geworden haha. Ik had ook geen idee wat de betekenis van Sakura was, dus thanks voor de info ;). Liefs.x

 12. Ik ken deze geur ook nog niet, ik ben benieuwd! Nu vind ik over het algemeen alles van de Rituals lekker, maar dit klinkt erggg goed!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top