Roadtrip door Noord Italië. (part 1)

Waarom was ik nou zo sipjes? Waarom had ik de blues? De ‘after vacation’ blues? Wat was er dan zo leuk? Alles was leuk! ; ) We hebben dus een roadtrip door Noord Italië gedaan met de daktent en dat is al 1 van gave dingen van onze vakantie. De daktent is ons super goed bevallen en gaf kamperen een nieuwe dimensie, ik vond kamperen super leuk op deze manier, maar daar heb ik het later nog over. Het was onze eerste vakantie samen, dat was natuurlijk heerlijk, maar ik werd smoorverliefd op iemand anders, beter gezegd iets anders..

Ik werd smoorverliefd op Italië! Ik zie Nederland nu met hele andere ogen, ik zie een saai plat land zonder mooie uitzichten vanaf de weg. Ik mis de diepe dalen, de hoge bergen en de leuke kleurrijke diverse huizen. Italië heeft niet alleen een prachtige natuur, maar naar mijn mening ook gewoon meer karakter. En het eten, pasta’s, pizza’s, kleffe broodjes, worsten en salades, allemaal zooooo lekker!

De afwisseling tijdens onze vakantie maakte het ook een topper voor mij. Iets wat we volgend jaar zeker weer willen doen, gewoon van camping naar camping rijden en op deze manier zoveel mogelijk van het land zien. Het langste stuk ging uiteraard door Duitsland op de heen weg en daar begon de natuur al mooier te worden, kwamen er bergen in zicht. In Zwitserland heb ik mijn ogen ook uitgekeken, zo mooi allemaal! Ja een roadtrip vakantie is mij bijzonder goed bevallen.

St. Bernhardpas

Aangekomen in Italië.

Uiteindelijk zijn we via de Grote St. Bernhardpas Italië in gereden en omdat Tommy bijna hysterisch enthousiast word van bergen besloot hij over de pas te rijden en niet door de tunnel. Ik vond het prachtig en Tommy dacht even dat ik huilde van het uitzicht.. De tranen waren echter een mengeling van angst, verwondering en niet de controle hebben. Ik heb de laatste jaren een kleine vrees voor hoogtes ontwikkeld en dat overviel me ook op de berg pas. Lag helemaal niet aan Tommy’s rijstijl overigens, hij reed geweldig de hele vakantie, maar ik ging even over een angst heen. We waren zo hoog (2469 meter) dat we de sneeuw konden aanraken.

roadtrip

Etroubles Italy
Straatje in Etroubles waar we pizza hebben gegeten.

De eerste camping.

Daarna ging de weg gelukkig weer naar beneden ; ) en reden we uiteindelijk Etroubles in, daar vonden we onze eerste camping. Camping Tunnel is klein maar je hebt er een mooi uitzicht op de bergen, toen wij aankwamen (in de avond) was het alleen geen fijn weer dus we hebben snel de tent opgezet en zijn het dorpje ingelopen om nog wat te eten te scoren. Er was gelukkig nog 1 restaurant open dus we bestelde onze eerste pizza in Italië en die was heerlijk.

Etroubles

We wandelde in het donker nog even door het dorpje en als het de volgende ochtend niet weer had geregend, was ik er graag nog even met dag licht door heen gewandeld. De eerste nacht sliepen we beide slecht, niet alleen moesten we wennen aan een ‘nieuw bed’ we hadden ook buren. Buren die persé sex moesten hebben in hun tentje. Sex moesten hebben in hun tentje op een krakend luchtbed. Een half uur lang een krakend piepend luchtbed naast je is niet tof. 

Helaas kon het ieder moment gaan regenen toen we wakker werden, geen rondje dorp meer dus. We wilde graag een beetje droog de tent inpakken en weer vertrekken. De Belgische buren met het krakende luchtbed vertrokken ook, zonder te douchen! Yuk. 

Wij dronken even een bakkie koffie en spoelde de bekers om. Snel even met wc rol naar de toiletten en even douchen en aankleden.  Dit viel bijzonder tegen, het sanitair op camping Tunnel was rond uit smerig en de lucht die er in de gebouwtjes hing was niet te harden. Deze camping hebben we genoteerd op onze zwarte lijst.

We vertrokken met gierende banden ; )

Het verslag van onze roadtrip krijgt uiteraard nog een vervolg, en nog één en nog één ; ) Voor nu vind ik deze tekst al weer lang genoeg.

24 gedachten over “Roadtrip door Noord Italië. (part 1)”

 1. Misschien wisten jullie buren al van de sanitair en zijn daarom eerst maar even door gereden naar een volgende camping voordat ze gingen douchen? whahahahaha

  Dit is al een hele mooie start, en begrijp ik hier nu uit dat je altijd in Nederland of in de buurt van bent gebleven van de grens? Wow, ja dan snap ik dat je overweldigd was door de talloze prachtige uitzichten etc. 😀

  X

  1. Nee ik ben wel op Sint Maarten, in Griekenland, Spanje en Turkije geweest, in Duitsland doen we regelmatig boodschappen maar verder ben ik nooit gekomen.

 2. Gelukkig buren voor een nacht.. pfff
  Ik snap je heel goed, want ook wij hebben het heerlijk gehad door te rijden van punt naar punt, alleen met het gemak in een B&B, pension of hotelletje te slapen en ontbijten. Maar het is inderdaad heerlijk ontspannen. Toen wij gingen was het nog rustig dus de Gotthardtunnel was goed te doen. Ik heb een keer een angst gehad op Gran Canaria, toen ik met mijn ex op een onverhard bergweggetje terechtkwam waar geen eind aan kwam. Smal, bochtig en een heel erg stijle afgrond. Dus nee, OVER de bergen rijden hoeft voor mij ook niet. Kreeg weer datzelfde gevoel toen ik jouw ervaring las.
  Leuk stukje, kijk uit naar de rest! Eens kijken of we in dezelfde plaatsen geweest zijn! 🙂

 3. Die pas lijkt mij ook overweldigend hoor. Het is zó hoog! Ben er zelf nog nooit geweest, maar mijn ouders wel en die vonden het erg indrukwekkend. Hopelijk hebben jullie beter sanitair getroffen op de volgende camping. Ik wacht het volgende verslag af!!

 4. Hahah oh geweldig geschreven over die buren en sex op zo’n luchtbed 😛 Ik heb dat soort buren ook wel eens gehad op de camping….. Leuk verslag ben benieuwd naar je volgende vakantie verslag!

 5. Italie is ook heel mooi, en warm, en mooi, en prachtig, en warm. Wat ik me nog kan herinneren uit de late jaren 70 is dat ze er bijna geen normale toiletten hadden, alleen van die putten waar je overheen moest hurken :S Vieze toiletpotten zou ik al een verbetering vinden…
  En jullie zijn wel bikkels, met dat kamperen. Ik ben meer het hotel-type. Maar oh, wat zou ik weer graag eens naar Italië gaan. Ik zal deze foto’s wel delen met mijn gozer, zodat hij ook een beetje enthousiast raakt. We kunnen tenslotte de vakantie van volgend jaar alweer gaan plannen, toch?

 6. Wat een prachtige foto’s! Ik kijk uit naar de rest van je verhalen. Hopelijk geen vervelende buren en campings meer…Heel naar om daar zo’n last van te hebben.

 7. Ik ben nog nooit in Italië geweest, maar staat zeker op TravelBucketList (zoals zovele landen :p )
  Het ziet er prachtig uit! Daar zou ‘k wel weer m’n hartje kunnen ophalen met m’n camera 😉

 8. Ook mij overvalt altijd dat overweldigende gevoel als ik in Oostenrijk kom, zo compleet anders dan het saaie platteland hier in het hoge noorden. Ik weet precies hoe dat je kan overvallen!
  En ja, zulke buren… we hadden het ooit in een pensionnetje en na 2 slapeloze nachten zijn we maar verkast…

 9. Niks vervelender dan niet kunnen slapen door een bepaald geluid… oh ik zou ook ambetant zijn.
  Oh jammer dat het sanitair tegenviel… jakkes!

 10. Ook wij zijn weer thuis van vakantie en eindelijk kan ik al jouw reisverslagen bijlezen. Zag ze steeds al voorbij flitsen, dus kon al niet wachten. Volgens mij hebben jullie je vakantie precies zo gedaan, zoals ik het ook het allerliefst doe! Kamperen en heel vaak verplaatsen. Toevallig was ik vorige week op boven op de st. Bernard. Vooral de route daar naartoe mooi hè! Ik ga gauw verder lezen!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven