Sabbiadoro <3 Roadtrip door Noord Italië (part 4)

We zijn vertrokken uit Darè en hebben de navigatie ingesteld op Sabbiadoro, tolwegen vermijden. We verwachten niet veel van de camping omdat Sabbiadoro ontzettend toeristisch is. De enige reden dat ik op deze camping ben gekomen was vanwege zijn locatie, dicht bij zee! Ik moest en zou de zee zien deze vakantie en de weersvoorspellingen voor Sabbiadoro zagen er fantastisch uit. We gingen dus zonder verwachtingen richting het zuiden.

We dachten dat we onderweg wel ergens een hapje zouden kunnen eten, maar we kwamen alleen maar ijssalons tegen. De weg naar Sabbiadoro werd steeds minder mooi toen we uit de bergen kwamen. We reden door het platteland, kwamen af en toe een uitgestorven dorpje tegen (want het was zondag) en vroegen ons af waar we terecht zouden komen. Eenmaal in de plaats Sabbiadoro veranderde de omgeving compleet. Veel hotels, winkels, toeristen en mensen op straat. We stopte bij een supermarktje en genoten van de zon op onze huid. Het was hier 30 graden en je kon de zee al ruiken, ik hou er van! We kochten een meloen, Italiaanse worst, wat beleg en wat te drinken en reden de laatste 5 minuten naar de camping. Aangekomen bij de poort werd Tommy niet heel enthousiast. Het zag er groot, massaal en druk uit.

daktent in Sabbiadoro

Eerste indruk Sabbiadoro.

Bij de poort werden we vriendelijk welkom geheten, tekende de papieren, kregen informatie en een plattegrond. We kregen beide een armbandje om en er word ons verteld hoe we naar onze plek moesten rijden. Dit allemaal zonder dat wij de auto uit hoefde te komen, super strak en netjes geregeld. Toch waren we nog niet overtuigd, de armbandjes maakte het nog even extra hyper toeristisch. Ons plekje was niet ver van de ingang en maar 2 straatjes van het toilet gebouw verwijderd, prima. Wel zijn de plekken hier iets minder ruim, dicht op je buren en afgezet met een heg. We plaatste de auto en tent zo, zodat we niet direct bij onze buren naar binnen keken en pleegde een toilet bezoek. Super schoon, er hing wc papier en er liep een schoonmaakster. Onze Deense buren komen een kijkje nemen bij de daktent, beide erg enthousiast. Het valt ons op dat er op deze camping erg veel Denen, Oostenrijkers en Zwitsers zijn.

Tommy biecht op.

We pakte onze handdoekjes en zijn op weg gegaan voor een snel strand bezoekje, even de zee in! Het was 3 uur en ik kon niet wachten! We liggen koud 5 minuten op het strand en Tommy biecht op dat hij dit vreselijk vind, het liggen op het strand. Al dat zand op je handdoek etc. Ik ben in shock. Ik maak me zorgen over de volgende dag want we blijven hier 2 nachten, zou dat wel goed komen? Het strand is best druk, maar ik geniet. Ik zie de zee, ik kan de zee in, het is bloedheet en de zon schijnt! Heerlijk! Terug op de camping gaan we voor een snelle douche. Beide zijn we onder de indruk van de douches. Alles is hyper schoon, de douche heeft gewoon een draaiknop waarmee je de temperatuur kan stellen en de kracht van het water. Ik kan mijn haar wassen! De straal is krachtiger dan thuis en ik hoef niet om de minuut de knop opnieuw in te drukken om maar water te houden. Er zijn 2 haakjes om iets op te hangen en een plankje! Van zo’n grote drukke camping had ik dit niet verwacht, maar het sanitair is geweldig!

rotonde in Sabbiadoro

Een avond in Sabbiadoro.

We wandelen deze eerste avond gelijk het stadje in. We komen eerst nog langs een kinder pretpark en dan in 1 lange straat vol winkels, game hallen, restaurants, ijsbarren en gewone barretjes. Het is allemaal super toeristisch en het is druk. We vinden zo snel niet een restaurant waar nog een plekje is. Ik geniet van alles om me heen, als het ergens warm is kan ik best lang zonder eten. Tommy niet ontdekte ik. Zijn humeur daalde nog sneller dan een vallende oliebol en de sfeer dropte naar 0. We hadden een kleine aanvaring en liepen terug langs de kust richting camping. Gelukkig vonden we aan deze kant een restaurant waar je kon pinnen en na 4 punten pizza word Tommy weer zichzelf. In mijn hoofd maakte ik een notitie: Zorg dat Tommy zijn maag vol is. ; )

ontbijtje

 

De eerste volle dag in Sabbiadoro.

De volgende dag ben ik weer vroeg wakker en ik wek Tommy ook maar meteen. Ik heb heerlijk geslapen ondanks het geluid van cicade’s en omdat we wat hoger liggen voelde we een koel briesje in de tent. Het gekke is dat ik thuis altijd uitslaap als het kan, maar deze vakantie ben ik iedere ochtend voor 8 uur wakker. We doen koffie, halen broodjes bij de camping winkel en zijn ook daar weer blij verrast. Ze hebben van alles, het is een uitgebreide supermarkt met alles wat je nodig zou kunnen hebben. We koken bij de tent een eitje, doen er erg lang over om deze op te eten want ze koelen maar niet af. Het is inmiddels alweer 27 graden en het is nog ruim voor het middag uur.

Sabbiadoro in juliIk geniet met volle teugen en smeer mezelf goed in met zonnebrand. We gaan weer naar het strand, dit keer bewapend met onze stoeltjes en handdoeken. We hangen een paar uur op het strand, het is warm maar goed te doen omdat het wat bewolkt is. Tommy is ook een blij mens nu hij een stoeltje heeft en is onder de indruk van camping Sabbiadoro. Met onze armbandjes mogen we op het strandje wat bij de camping hoort en we mogen met onze eigen stoeltjes. We zijn niet verplicht om iets te huren en van de camping naar het strand is het ongeveer 5 minuten lopen. Bij de camping steek je 1 weg over en dan is het gewoon de stoep naar het strand volgen. Als we het strand verlaten komen we langs een hip strand tentje, gekleurde stoeltjes, zwembad en DJ. We besluiten even wat te drinken en krijgen daar geen spijt van. Ze draaien leuke plaatjes en de drankjes zijn heerlijk.

Een nacht extra?

Terug bij de camping poort besluiten we te vragen of het mogelijk is een extra nacht te blijven. We zijn zo blij met de douches, het weer, de ontspannen sfeer. We willen niet meer weg! Er word een collega geroepen en door hem worden we verzocht plaats te nemen in een golf karretje. We zijn allebei verbaasd maar nemen plaats, worden we met het golf karretje terug naar onze plek gereden (wat een service!) en daar checkt de vriendelijk medewerker onze plek. Er staat hier namelijk een bordje met alle familie namen die op deze plek staan. Er word via de walkie talkie wat gebrabbeld en het is geen probleem. We blijven een nacht extra! We zijn tevreden met de service en onverwachts erg blij met deze Sabbiadoro camping.

To be continued.

Meer lezen over onze vakantie?

 • Deel 1, vertrek van Nijmegen naar Etroubles.
 • Deel 2, uitstapje naar Bergamo.
 • Op vakantie met een daktent.
 • Deel 3, camping Val Rendana in Darè.

16 gedachten over “Sabbiadoro <3 Roadtrip door Noord Italië (part 4)”

 1. Hey Sam! Hoe kom je erbij dat er een reden zo zijn – afgezien van drukte en zomers weer – dat ik even niet meer had gecomment? Zoals gezegd: Zodra het gaat regenen zie je vast weer vakers comments van mij, tot die tijd ben ik een stille meelezer.

  Heeft Tommy toevallig Fries bloed?
  Ik ben ook allergisch voor zand op mijn handdoek, op mijn lijf en overal.
  Om nog maar te zwijgen over hoe chagrijnig ik word als ik niet op tijd eet. Dat fenomeen noemen ze trouwens ‘Hangry’.
  Wat grappig dat het uiteindelijk toch zo lekker uitpakte en jullie een nacht extra bleven.
  Schoon sanitair is trouwens inderdaad super fijn!

  1. Hihi, drukte was dus de reden ; ) Zover ik weet heeft hij geen Fries bloed, hij heeft familie in Groningen.
   Hangry? Nou zo te horen hadden jij en Tommy zo tegen over elkaar kunnen gaan zitten met beide een chagrijnig hongerig hoofd 🙂 Was vast erg gezellig geweest 😀

 2. Jeetje, wat een super service, nu heb ik in het verleden ook best wel op verschillende campings gestaan, binnen en buitenland, maar dit? Nee, nog nooit tegen gekomen al zie ik het weleens op tv dat ik denk, wow, maar jullie hebben er daadwerkelijk gestaan nu, GAAF! hahahaha

  En de biecht van Tommy, hahahaha Zijn lege maag plus aanvaring, ja een vakantie zoals men zegt, dan leer je elkaar echt kennen, toen ik 16 was en mijn vriendje had, gingen we dus 2 weken naar Luxemburg met tent op een camping en ik zei hem, we hadden net een paar maanden verkering, april en in juli gingen we… ‘deze vakantie zal ons vertellen of we voor altijd bij elkaar blijven of niet!’

  Nou ja ~kuche~ not, maar wel enige jaren volgehouden en uiteindelijk wel gehuwd en een kindje, hahahaha

  X

 3. oh, wat een meevaller zeg!
  Maar dat mocht nu ook wel eens, na eerdere teleurstellingen…
  Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Sabbiadoro gehoord!

 4. Leuk dat ’t jullie zo beviel (op het zandgevoel bij Tommy na :p ) Ik ben ook meer ’t type die de stad intrekt ipv op het strand te gaan liggen. Ieder z’n ding zo 😉 Het belangrijkste is dat iedereen ’t naar z’n zin heeft 😉

 5. Haha, ik zag als eerste die foto van dat polsbandje en dacht ook even: Oeiiiii…
  Maar fijn dat het zo goed bevallen is. Ik lig in een deuk om dat plankje in de douche! Waar je jou al niet blij mee kunt maken! 😀

 6. Oh jee, campings met polsbandjes… ik zou het nog niet zo weten hoor! Maar goed, we zitten natuurlijk ook nooit in het hoogseizoen dus dat scheelt ook weer. Grappig dat Tommy het eerst nog niet zo vond en uiteindelijk toch een dag langer is gebleven! En ja, een man zonder geen gevulde maag… een ramp!

  1. Dat was ook onze eerste gedachte bij de polsbandjes, maar het was een geweldige camping. Alles goed geregeld, heerlijk weer en dicht bij het strand 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven