Samenwonen de likes

Ik geef jullie af en toe een update over het samenwonen met Tommy, de mensen die mij al lang volgen weten hoe graag ik wilde samenwonen en hoe blij ik was toen dat eindelijk kon. Het is een beetje een rode draad door mijn blog geworden, maar wat vind ik nou zo leuk aan samenwonen? Vandaag deel ik de likes aan samenwonen.

* Er is (bijna) altijd iemand thuis als je thuis komt. Je komt niet thuis in een leeg huis en kunt je dag bespreken met iemand.

* Je kunt iedere avond bij elkaar slapen en bent eindelijk af van die weekend tas die je steeds moest mee sleuren.

* Je spullen staan allemaal in 1 woning en niet verspreid over 2 woningen.

* Je kunt ook doordeweeks wat leuks samen doen en hoeft niet meer alles in het weekend te proppen.

* Iedere dag wakker worden naast je partner is toch ook wel heel erg fijn!

* Je leert elkaar steeds beter kennen en dat is leuk! (ook die kleine irritante gewoontes ga je zien, hihi)

* Je ziet elkaar dagelijks dus iedere avond bij je telefoon blijven om nog even te appen is niet meer nodig.

* Even die knuffel nodig na een rot dag? Die kun je gelijk opeisen ; )

29 gedachten over “Samenwonen de likes”

 1. Samenwonen is echt super! Ik woon al bijna 20 jaar met Peter samen en je weet op een gegeven moment echt alle ins & outs van elkaar. Ik kan aan zijn houding of blik zien hoe of wat. Dat vind ik mooi.

 2. Super lijstje! Ik heb nooit alleen gewoond, maar soms vraag ik me wel eens af hoe dat zou zijn… en dan bedenk ik me iedere keer weer dat ik dat dus helemaal niet zou willen.

 3. Samen wonen kan fijn zijn, moet je wel die partner hebben die wil knuffelen en er wil zijn voor jou als je thuis komt, als dat scheef zit, geloof me, dan kun je net zo goed alleen wonen.

  Ik woon al 10 jaar alleen, okΓ©, ook nog met dochter, nu dan echt zo’n 4 bijna 5 jaar alleen, en dat heeft ook zijn voordelen als je altijd samen bent geweest, hahaha Maar het neemt niet weg, dat als je een knuffel nodig hebt en je hebt de juiste partner naast je, dat dit ook fijn is. Toch, weet ik niet, of ik nog samen zou kunnen nu, als ik iemand tegen kom, dan ga ik eest voor een LAT, beiden eigen huis en daarna zien we verder.

  X

  1. Ja, kan me voorstellen als de relatie niet goed zit samenwonen dan ook niet zo leuk is. Dat laatste hoor ik vaker, eerst een LAT, mijn moeder denkt er hetzelfde over.

 4. Wat klinkt dat samenwonen erg fijn!!! πŸ™‚ ik wil heel graag samen wonen met mijn vriend … Deze punten is ook erg fijn!!! Leuk geschreven! !! πŸ˜€

 5. Fijn lijstje! Ik heb eerst 3 jaar op kamers gewoond en nu woon ik driekwart jaar samen met mijn vriend. Bevalt mij ook heel goed, dus amen voor elk puntje op dit lijstje πŸ˜€

 6. Nu ik alweer ruim 2,5 jaar alleen woon zie ik daar ook wel de voordelen van…
  Maar samenwonen vind ik ook heel leuk (wat een lastige combi zeg zoals het er nu staat, hahahaha)

 7. Leuke foto you guys!

  Samenwonen is leuk! Na bijna 10 jaar geef ik nog wekelijks orientatiecursus aan mijn hubby husband. Les 1: daar staat de wasmand. Les 2: geen baarmoeder geen mening. Hahaha grapje love my man.

 8. Ik zou ook weer veel meer praktisch denken. Als in: je kunt de kosten delen, je hoeft niet elke dag zelf te koken en de taken kun je ook samen verdelen. Maar goed… ben wel benieuwd of je ook dislikes hebt trouwens. Mannen die vieze sokken laten slingeren…

  Vanmorgen hier… “Schaaaat ik ben door mijn sokken heen, en jij hebt gisteren gewassen. Hoe kan dat nou?” Dus ik zei dat er geen in de wasmand lagen en dat ik het zat ben om op sokkenjacht te gaan. Je begrijpt dat ik net opeens op magische wijze 10 paar sokken in de wasmand vond he? πŸ˜‰ Ik kan er dan wel om lachen. In het begin ging ik alle was zoeken, nu denk ik wel eens: Je zoekt het maar uit. πŸ˜›

  1. Ja praktisch gezien is het ook allemaal veel handiger inderdaad. Ja hoor, zeker ook dis-likes maar die zijn er niet veel en wegen lang niet zo zwaar als de likes πŸ™‚ Maar soms baal ik wel eens van de altijd aanwezig muziek.. ik vind het ook heerlijk als het stil is, vooral als ik net thuis kom. Veel minder alleen momentjes die soms ook wel lekker zijn. Dat meneer heel veel poetst en ik denk, dat kan morgen ook wel, ik wil bankhangen haha

 9. Haha aahh dat lijkt me zo leuk! Dat je niet meer alleen hoeft te zijn πŸ™‚ Alleen wonen is ook leuk, maar toch mist er nog één dingetje.

 10. Wat herken ik wat je opschrijft. Ik woon sinds 2 maanden samen en wat is het toch fijn. Vooral 1 woning en al mijn spullen op 1 adres! Vroeger leefde ik nog wel eens uit een tas en miste natuurlijk vaak wat.

 11. Wat kijk ik hier naar uit! Helaas studeert mijn lief op een eiland en kunnen we nog niet samenwonen, maar stiekem kan ik niet wachten tot hij afgestudeerd is! Helaas duurt dit nog minstens twee jaar…

 12. In het begin vond ik het zo eng, want het is een echt ‘binding’ iets. Toen na bijna acht jaar de vrijheid terug en stiekem moet ik er niet meer aan denken, Toch ben ik wel heel blij dat je zo’n mooie plek gevonden hebt <3 Samen πŸ˜€

 13. Voor mij niet samenwonen, mocht ik een partner vinden. Een LAT-relatie lijkt me dan toch echt beter.
  Ik vind het heerlijk alleen te zijn en heb echt geen zin me weer te gaan schikken naar een man… no way!

 14. Herkenbaar lijstje! Ik woon al zo’n 4 jaar samen en zou niet weten hoe het is om altijd alleen te zijn.. Lijkt me verschrikkelijk!

  X

 15. Wij hebben eerst iets van 9 jaar gelat en wonen straks alweer 4 jaar samen en als ik er nu op terug kijk, snap ik werkelijk waar niet dat we niet eerder zijn gaan samenwonen, omdat het ons allebei enorm goed bevalt.

 16. Samen wonen is super gezellig, mits je met de juiste persoon woont dan ;-). Ik ben jaren alleen geweest en vond het eigenlijk wel lekker w.s ook omdat ik de juiste niet tegen kwam. Nu dat wel het geval is zou ik ook niet anders meer willen, zolang het met hem is dan πŸ™‚

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven