fudge koekjes

Sammie bakt mislukte maar lekkere fudge koekjes.

Ik ging weer eens de keuken in om een nieuwe lading koekjes te bakken, ik had namelijk het idee in mijn hoofd om fudge koekjes te maken. Alle koekjes van de vorige bak dag waren inmiddels op, Tommy heeft een lading op en ook mijn collega´s heb ik getrakteerd op koekjes. Met een nieuw idee ging ik dus weer de keuken in, fudge koekjes.. Dit ging niet helemaal goed, maar het resultaat was wel lekker. Vandaag dus een recept voor mislukte lekkere fudge koekjes ; )

Ik begon weer met dezelfde basis ingrediënten: 225 gram ongezouten roomboter, 1 eierdooier 150 gram witte basterdsuiker, 8 gram vanillesuiker, 280 gram bloem, snufje zout en 8 blokken fudge. De fudge sneed ik in kleine brokjes. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint!

Lekkere fudge koekjes, recept

Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eidooier toe en meng er doorheen. Voeg bloem en zout toe en meng tot een stevig deeg. Omdat ik ook nog iets anders wilde probeerde heb ik de deegbal verdeeld in 2 ballen en heb uiteindelijk voor deze koekjes een deegbal gebruikt van 444gram, raar getal, I know, maar het kwam zo uit. Kneed de fudge door het deeg. Laat het deeg minimaal een uur rusten voordat je er mee verder gaat.

Ik heb daarna deegballetjes gerold en de balletjes tussen mijn handen een beetje plat gedrukt, niks geen vormpjes dit keer. Gewoon robuuste koeken. De oven voorverwarmd en de deegkoekjes op de bakplaat gelegd, wel op een bakpapiertje.  Na ongeveer 16 minuten op 190 graden (gewoon even de kleur van de koekjes in de gaten houden)  in de oven zagen mijn koekjes er uit als regelrechte monsters, mislukkingen waren het.

koekjes met fudgeDe fudge was er natuurlijk helemaal uitgelopen en er zat harde karamel aan de zijkanten van mijn koekjes. Het zag er niet uit, ik heb de karamel die helemaal uitgelopen was van de koekjes afgebroken toen ze afgekoeld waren en toen een koekje geproefd. Jummie! De karamel smaak van de fudge was nog wel aanwezig in de koekjes en op sommige plekken in de koekjes zat ook nog wel karamel fudge.

Ze zijn eerlijk gezegd heel erg lekker geworden al was dit niet helemaal de bedoeling. Ik had van te voren wel bedacht dat de fudge zou smelten, maar ik had er niet op gerekend dat het helemaal uit de koekjes zou lopen. Gelukkig is het resultaat nog steeds om te smullen!

27 gedachten over “Sammie bakt mislukte maar lekkere fudge koekjes.”

 1. Ik vind ze er hier nog goed uitzien, hahaha en ja fudge gaat lopen, maar er zijn meer koekjes die er niet perfect uitzien als je ze koopt, kletskoppen bijv. of de gemberkoekjes, weet de naam even niet zo, hele oude koekjessoorten dus die nog steeds bestaan 😉

  X

 2. Mislukte koekjes zijn vaak héle lekkere koekjes! Ik kan helemaal geen koekjes bakken en maak altijd de raarste figuurtjes, maar ze zijn wel altijd lekker. Dat is het belangrijkste toch? Fudge in een koekje verwerkt lijkt me echt heerlijk!

 3. Haha zolang ze maar lekker smaken 😉
  Ik heb weer eens een cake meegenomen om te bakken… Kan gelukkig niet veel aan misgaan (hoewel het mij vaak wel op magische wijze lukt haha. Ook een talent 😉 )

 4. Whoeps, ik zou ook niet bedenken dat die fudge er helemaal uit zou lopen hoor haha. Gelukkig smaakten ze goed! Vind ze er lekker uitzien hoor. 🙂

 5. dus de fudge volgende keer iets smelten en dan er gelijk doorheen roeren ??
  Naja mislukte koekjes zijn vaak ook lekker…
  ik maakte gisteren ontbijtmuffins en die waren en misvormd en niet lekker

 6. Ik vind ze er niet eens zo heel mislukt uit zien hoor. Je hebt wel de bakfever te pakken hè?! 😛 Ze zien er echt heel lekker uit. *Maag knort*… Vriendlief en ik hebben afgelopen weekend pizzamuffins gemaakt, die zijn ook echt delish. 🙂

 7. Daarom is koken en bakken in de meeste gevallen ook lekker prutsen en zien wat ervan komt. Een recept blijf maar een recept en vandaar dat hij bij ieder die hem klaarmaakt ook anders smaakt. Je koekjes zien er erg lekker uit. Misschien moet ik deze ook maar eens proberen.

 8. Het klinkt in ieder geval heerlijk! Hoe het er uit ziet maakt mij altijd weinig uit haha ;p! Ik ben dol op fudge dus misschien dat ik ze wel ga maken!

  XX

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven