Yakult goed voor je poep

Yakult voor Sammie de poepfabriek

Wees gerust jongens, de titel maakt het niet heel aantrekkelijk (I get it) maar ik ga heus geen kiekjes delen van mijn drollies. Ik zal ook niet beweren dat het onderwerp poep nou zo fijn is om over te schrijven, maar ik doe het lekker toch. Eerlijkheid en openheid all the way met Yakult vandaag..  Sammie de Poepfabriek klinkt alsof ik dagelijks de meest mooie drollen draai alsof het lopende band werk is voor mij, nou ik kan je vertellen dat is het jaren niet geweest.

Terug in de tijd

Ik ben al jaren een slechte poeper, als klein meisje zat ik wel eens huilend op de wc en was mijn oma zo lief om de hele tijd over mijn rug te wrijven. Van boven naar beneden alsof ze de drollies (ik noem ze maar even zo.. klinkt wat beter, schattig bijna zelfs, Ha sam, are you shittin me?! )  er voor me uit wilde duwen. Super lief van oma, maar om mijn oma (dement en in de 70) op 29 jarige leeftijd nou nog steeds mee naar de wc te nemen.. Nehhhh..

[Tweet “Ik ben al jaren een slechte poeper”]

YakultVies poep praatje

Ik heb dus jaren moeite gehad met mijn drollies. Ten eerste had ik het probleem dat ik niet iedere dag afscheid kon nemen van mijn drollies, soms waren ze zo aan mij gehecht dat ik wel 3 dagen niet naar het toilet kon. Als ik dan eindelijk weer moest namen ze in wisselende vormen afscheid van mijn darmen.

 • Als keiharde knikkers, geen pretje kan ik je zeggen.
 • Als keiheide rotsen.. size does matter!
 • Als pindakaas, als je zou willen bezuinigen op toiletpapier dan ging dat met mij niet lukken.
 • In normale gezonde vorm.
 • In 1 van bovenstaande vormen maar dan in slowmotion, ik denk dat ik minstens 80 uur per jaar op het toilet zat. (gemiddeld is het per mens 43 uur per jaar) Ik heb heel wat boeken uitgelezen op de plee…

poepen met yakultKleintje Yakult, Grote poepsuperheld.

Voor mij dan in ieder geval. Ongeveer een maand geleden zijn we begonnen met het drinken van Yakult, vooral omdat ik het zo lekker vind en Tommy het wel eens wilde proberen. Nu weet ik dat de meningen verdeeld zijn over Yakult, er zit bijvoorbeeld best veel suiker in en andere mensen zweren bij gewone yoghurt. Dit heeft voor mij allemaal nooit gewerkt en dan wil je toch eens wat anders proberen. Ik bedoel, die wc-rolhouder is leuk maar ik zie ‘m liever wat minder op een dag. Ik wil hier ook niet zeggen dat iedereen aan de Yakult moet en dit artikel is niet gesponsord, maar ik wilde wel even vertellen dat het voor mij wel werkt.

[Tweet ” alle mensen die zijn gezegend met een goede stoelgang, ik hoor nu eindelijk bij jullie groepje! “]

kleintje Yakult1 flesje Yakult per dag

Tommy en ik drinken dus beide 1 flesje per dag en sinds we dat doen hebben we allebei verbetering kunnen merken aan onze drollies. Tommy had sowieso al een redelijke stoelgang, maar voor mij is het tegenwoordig echt zo’n wereld van verschil. Geen knikkers meer, geen pindakaaspoep meer en geen uren meer doorbrengen op de wc. Ja, het is niet heel goedkoop, maar het is het voor mij zooooo waard! Echt waar, alle mensen die zijn gezegend met een goede stoelgang, ik hoor nu eindelijk bij jullie groepje! En dat lieve mensen… voelt zoooooo goed!

29 gedachten over “Yakult voor Sammie de poepfabriek”

 1. Super!!! Je las het laatst al, ik ben er ook mee begonnen en gebruik het nu ruim een maand en inderdaad, het werkt. Ik ben sceptisch hoor, wat dit soort drankjes betreft. Ik geloof ook absoluut dat er heel erg veel onzin wordt verkocht, maar als je even een uurtje de tijd neemt en goed zoekt op internet, dan kom je er wel achter wat onzin is en wat niet. Dus, hier nog één! Join the poepgroep!

 2. Whahaha, wat geniaal geschreven. Ik ken het ‘drolliesprobleem’; kan ook wel eens een paar dagen duren… Ook ‘lukt’ het niet als bij anderen ben. Als ik een weekend bij vrienden logeer, verga ik van de buikpijn maar het wordt ‘m echt niet. Ook bij vriendlief gaat het alleen als zijn ouders niet thuis zijn. Lastig hoor… En inderdaad, de pijn dan soms. Misschien ook maar eens Yakult proberen.

 3. Wat fijn Sammie dat je nu “shorter and less painfull” visites aan het kleinste kamertje kunt maken.
  En dat wrijven deed oma al bij je toen je nog maar n babietje was en gilde van de krampjes. Ook toen bleef het soms dagen weg en had je zoveel pijn.
  Ze legde je dan in je blote kontje op een handdoek op de bank en wreef je net zo lang ” van boven naar beneden” over je buikje tot je drollies zich lieten zien.
  Die oma toch. Xx

 4. Welkom bij de club van mensen met een normale stoelgang. Wel fijn dat je nu iets hebt gevonden waardoor het probleem is opgelost, want 80 uur per jaar op wc doorbrengen lijkt mij ook geen pretje.

 5. *grijns* Ik vind het een heerlijk geschreven stukje dit. En heej geen grotere opluchting dan letterlijk even te kunnen ontlasten 🙂

 6. de hele dag zie ik die drol al voorbij komen,
  nu toch maar eens gaan lezen..
  Hoi *geef handje* ik ken die knikkers, ik heb ooit eens met thee en een sigaret op de wc gezeten in de hoop dat het hielp…
  story of my life…
  Ik vind Yakult heel vies (in mijn herinnering) maar nu ik dit lees dus eigenlijk wel de moeite waard om te proberen

  1. Oh ik vind het juist super lekker! Ik heb wel eens een boek bijna uitgelezen op de plee, zo blij dat ik nu weer vrij snel van de pot af ben 😀

 7. Wat super dat je een oplossing hebt! Zelf heb ik ook last van wisselende stoelgang…. Mijn drollies zijn vaak hard en groot, zacht en spuiterij…..
  Ik eet nu dagelijks chiazaad en lijnzaad in mijn yoghurt en havermout. Sindsdien gaat het bij mij ook een stuk beter.
  Keep on shitting!! ?

 8. Wat fijn dat Yakult helpt met je drollies 😉
  Ik vind je artikel geweldig geschreven. Ondanks dat het een serieus artikel is, lag ik wel in een deuk van het lachen ^^”

 9. Alleen jou lukt het om zo over zo’n onderwerp te schrijven! Gelukkig heb je nu iets gevonden wat je helpt want problemen met je stoelgang is zo niet fijn. Een vriendin van mij heeft een spastische darm en dan prijs ik mij echt gelukkig dat ik verder geen problemen heb op dat gebied.

 10. Leuk geschreven of liever leuk omschreven 🙂 Ik heb helemaal geen probleem met ’t onderwerp, ik heb er nl elke dag mee te maken op ’t werk 😉

 11. Ik heb hier ook weleens last van gehad, dus weet ik waar je het over hebt, gelukkig zijn dat maar korte periodes geweest en ik ga misschien te goed naar de wc nu 😉 hahahaha

  Fijn dat de yakult je helpt….

  X

 12. Hmm misschien moet ik dat ook maar eens gaan proberen. Ik heb ook geen goede stoelgang.. ik merk ook dat mijn darmen reageren op stress! Dan kan ik gelijk niet meer poepen. Lekker interessant weetje over mij 😛 maareeh.. die yakult klinkt wel goed dus. Volgens mij ook lekker inderdaad, smaakt het naar fristi?

 13. Ah best interessant om lezen. Zelf heb ik last van PDS waardoor ik ook al wel eens wat meer tijd door breng in het kleinste kamertje dan me lief is. Mss moet ik Yakult ook maar eens proberen. Iedereen aan de Yakult!

 14. Bij de fysio lag een poepboekje van yakult op tafel.
  Heel leuk op rijm over poep.
  Is dat geschreven door jou?
  Zal het drolgraag willen hebben om voor te lezen aan mijn kleinzoontje!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven