sanseveria plant

Sanseveria uitbreiding in huis.

In september vorig jaar liet ik jullie mijn sanseveria zien en vertelde ik jullie wat ik denk en voel bij een sanseveria, dat de plant een kleine emo-waarde heeft voor mij. Ik dacht dat het leuk zou zijn om vandaag eens een update te geven over deze plant. Hij leeft nog steeds! Ja, voor iemand zonder groene vingers gaat het bijzonder goed. (een sanseveria killen is ook bijna onmogelijk dus mijn niet zo groene vingers hebben er weinig mee te maken, ssstttttt)  Ik had zelf het idee dat de sanseveria afkomstig van een plantje van mijn opa helemaal niet groeide maar nu ik de foto’s zie van mijn vorige post, zie ik wel degelijk verschil. Nu ben ik helemaal blij dat ik hier weer een post over schrijf ; )

sanseveria verpottenDe originele sanseveria plant in de witte pot en zijn 2 baby’s zijn zo hard gegroeid! Hier kun je nog een foto zien van hun baby tijd, schattig ; ) Daarom had ik ook het idee dat het plantje van opa stil stond, die andere 2 ukkies stegen al snel de hoogte in zoals je kunt zien op de bovenste foto. De witte pot werd een beetje vol en het werd tijd om de 2 kleintjes in hun eigen potje te zetten.
IMG_6601Het werd tijd om met de handen in de aarde te duiken tussen enorme klusters wortels. Dit wilde ik perse binnen doen en dit werd best wel een zooi… Gelukkig was de stofzuiger binnen handbereik, maar de volgende keer doe ik het toch maar buiten denk ik. Ik heb de 2 ‘baby’ sanseveria’s beide in een eigen pot gezet, de originele plant is in zijn eigen pot gebleven en opa’s sanseveria heb ik verplaatst naar een groene pot met verse aarde.

Als je Sanseveria’s gaat verpotten zul je al snel ontdekken dat de ‘nieuwe planten’ aan de originele plant vast zitten. Als het ware groeit de nieuwe plant uit dezelfde wortel als de bestaande plant. Deze dikkere wortels kun je gewoon van elkaar los scheuren.

sanseveria uitbreidingIk ben heel benieuwd of er nu in alle potten spontaan weer nieuwe sanseveria’s omhoog gaan komen. Ik geloof dat het dan een cadeautje gaat worden voor iemand uiteindelijk want onze vensterbank is wel vol nu. Hier boven een foto van de sanseveria planten die op de bovenste foto in 1 pot stonden. De originele plant heeft nu weer alle ruimte voor zichzelf.

sanseveria plantenEn als laatste opa’s sanseveria plant in een mooi nieuw groen potje.Ik hoop dat het plantje nu iets harder gaat groeien, zou ‘m zo graag wat groter zien. Misschien is het idee van mooie dingen vergen meer tijd wel toepasselijk voor deze plant. ‘Opa neemt zijn tijd’.. Het was even een gedoe maar alle planten hebben een frisse start gekregen en kunnen hopelijk voorlopig in deze potten blijven staan.

17 gedachten over “Sanseveria uitbreiding in huis.”

 1. Goed dat je over het verpotten van je planten schrijft. Schiet mij te binnen dat ik mijn planten ook weer van nieuw potgrond moet gaan voorzien.

 2. hahahaha ik zit op mijn cash flow te wachten hier, omdat bijna al mijn planten die ik in de laatste anderhalf jaar heb gekregen of gekocht echt hoognodig ook weer van pot moeten wisselen, ze staan nog in originele veel te kleine potjes schieten omhoog of blijven nu staan of vallen uit omdat…… ja ik heb een paar steek planten, de potten zijn topzwaar, eens zien of ik oa voor jou hier een blog over kan maken, wat betekent foto’s maken van nu, maar ook foto’s zien te vinden van toen 😉

  De sanseveria, bijna niet stuk te krijgen, tenzij je hem verzuipt, lol… dan gaat ie rotten, je doet het goed!

  X

 3. Zelf heb ik ook wel een zwak voor sanseveria’s. In de volksmond worden ze vrouwentongen genoemd, en zo noem ik ze ook liever. Dat bekt wat makkelijker! 😉
  (Oeps… dit is wel een héél rare comment geworden…)

  1. Ik weet het haha, daar had ik het in mijn eerste blogje ook over, dat ze die bijnaam hebben 🙂 Ik zeg toch altijd gewoon Sanseveria.

 4. Wat een mooie plant is het eigenlijk, gaaf dat je ze zelf hebt overgepot. Daar durf ik nooit aan te beginnen, dan sterven mijn planten echt een treurige dood 😉

 5. Aaaaargh ik MOET deze week ook een plant verpotten, maar heb nog geen nieuwe pot gehaald. 😛 Leuk dat de plant zo mooi groeit!

 6. Opa’s zijn gewoon niet zo snel ;-). Wat goed van je dat je deze zo goed in leven houd. Bij mij is al een mini plantje dood van mijn mini tuin. Gelukkig had ik een back up plan ;-).

 7. Kind, je vingers zijn hartstikke groen! Wat goed, het lukt gewoon! Succes met de baby’s en opa’s plant natuurlijk ook.
  Ik krijg ook weer zin in zo’n sanseveria geloof ik, vroeger ook wel gehad! 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven