Saving Mr. Banks

Wij keken de film Saving Mr. Banks op een zondag lekker in bed met ontbijtje erbij. Ontzettend leuke film om op een zondag te kijken. Ik heb de film Mary Poppins gezien dus vond het erg leuk om te zien hoe die film tot stand is gekomen. Tommy heeft de film Mary Poppins nooit gezien maar vond Saving Mr. Banks toch een leuke film..

Omdat ik Marry Poppins heb gezien herkende ik de liedjes al snel en zat soms mee te zingen : ) Ik vond het een leuke film, leuk voor de hele familie en goed acteerwerk. Voor liefhebbers van Mary is de film echt een aanrader! Ik geef deze film een 8.

Samenvatting (van wikipedia)
Saving Mr. Banks is een Amerikaanse biografische film uit 2013 van John Lee Hancock met in de hoofdrollen onder meer Emma Thompson en Tom Hanks.Een groot gedeelte van de film speelt zich af in de eerste helft van de jaren 1960 en gaat over de onderhandelingen tussen Pamela Lyndon Travers (Emma Thompson) en Walt Disney Pictures (met Tom Hanks als Disney zelf) met betrekking tot de verfilming (1964) van Travers’ boeken over Mary Poppins. Daarnaast zijn er flashbacks naar haar jeugd in de Australische deelstaat Queensland, met de nadruk op haar moeizame relatie met haar alcoholistische vader (Colin Farrell), die de inspiratie was voor de afstandelijke meneer Banks uit de titel. De film neemt wel een loopje met de werkelijkheid.

10 gedachten over “Saving Mr. Banks”

  1. Oh ik wist helemaal niet dat deze film gerelateerd is aan Mary Poppins, hahaha Chimchimmeny is mijn favo nummer 😉

    Dus deze ga ik zeker eens bekijken als ik hem ergens kan vinden op Netflix of gewoon op tv, volgende week is tom Hanks week op RTL8, dus wie weet zit die er ook tussen 😀

  2. Nog nooit van gehoord. Ik vind Tom Hanks eigenlijk altijd goed en Mary…Dikke respect voor wat zij allemaal in haar tas heeft zitten!

  3. Ik heb Mary Poppins echt zoooo vaak gekeken toen ik klein was, we hadden hem op de video staan dus ik ken hem zowat uit mijn hoofd. Ik had nog nooit van deze film gehoord maar hij lijkt me heel leuk!

  4. Ik vond dit ook so’n heerlijk gezellig zondagmiddag film. Mokje thee erbij, verstand op nul en languit op de bank 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven