tuin schuttingen

Schuttingen, nog even over de nieuwe tuin.

Het schilderen in huis zit er bijna op! Het gaat zo gaaf worden! Ben helemaal verliefd op onze gekleurde muren : ) We liggen redelijk op schema voor onze verhuisdatum en een hoop dingen zijn al geregeld. Ook de eerste afspraak met een hovenier hebben we gehad. Nu zijn we weer verder aan het kijken voor schuttingen. 

In mijn vorige artikel kon je op de foto van onze tuin zien dat je vanuit de tuin zo de straat op kijkt. Wij hebben geen achterom, maar aan de zijkant van het huis is het (nu nog) open. Daar willen wij straks graag een schutting. Bij voorkeur zo snel mogelijk. Het is toch wel fijn als de tuin afgesloten kan worden. Een houten schutting met dubbele poort lijkt ons ideaal. Met een dubbele poort kan er later altijd nog met gemak iets groots de tuin in. Iets waar we rekening mee houden ivm de aanleg van de tuin. De hovenier zal gaan beginnen met grond afgraven en afvoeren, later zal daar weer iets voor in de plaats moeten komen. Wij willen graag zelf een betonnen terras gaan aanleggen en een fundering voor een schuur. Hopelijk kunnen we de schuur volgend jaar plaatsen. Naast schuttingen is een schuur ook wel handig om te hebben.

Tussen onze tuin en de tuinen van de buren staan gelukkig al schuttingen. Deze zijn niet meer in de beste staat, maar voorlopig prima. Het gaat ons nu vooral om de zijkant van het huis. Beton schuttingen vinden we ook prachtig en zijn steviger. De levensduur van betonnen schuttingen vinden we ook een pluspunt. Deze kunnen we alleen niet zelf plaatsen en dat willen we wel. Is toch voordeliger om het zelf te kunnen doen. Zeker omdat het maar om een paar meters gaat. 

houten schuttingen
Afbeelding van grasengroenschuttingen.nl

Onze keus zal dan ook op een houten schutting vallen. De natuurlijke uitstraling van hout vinden we ook mooi en geeft toch weer wat extra sfeer. De grenen schutting met hardhouten palen op bovenstaande afbeelding spreekt mij wel aan. Onder invloed van het weer zal het hout op een natuurlijke wijze vergrijzen. Later misschien wat groene beplanting voor de schutting. Dat lijkt mij een mooie afscheiding naast het huis. De combinatie van de bakstenen muur van het huis naast een houten schutting spreekt mij wel aan. Wat denken jullie? 

Wat hebben jullie staan in de tuin als erfafscheiding? Een houten schutting, een variant met beton of misschien een groene haag?

2 gedachten over “Schuttingen, nog even over de nieuwe tuin.”

  1. Wij hebben een nieuwe houten schutting geplaatst en gaan daar een border tegenaan zetten. Dit zit dan tussen onze overkapping/zithoek in. Dus op die manier kunnen we tof een hele groene tuin creëren.

  2. Persoonlijk zou ik een variant met ijzer en beton nemen. Hout alleen moet je écht 2keer per jaar goed behandelen of het gaat snel rotten en met wat wind en onweer er bij, is zoiets snel kapot. Een groene haag kan mooi zijn (zéker als je nog jong bent) maar ook hier is het iets dat je regelmatig moet onderhouden. Bijkomend nadeel is dat je snel ziet wanneer buren er “per ongeluk iets tegengieten”, dat een haag snel gaat bruin kleuren en sterft en dan sta je daar met een bruin gat in je groene mooi onderhouden haag…

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven