scindapsus verzorging

Scindapsus Pictus verzorging, makkelijke hangplant!

De Scindapsus Pictus is een makkelijke hangplant die al snel tevreden is. Wij hebben er in huis 2 hangen en beide doen het erg goed. We hebben er één in de woonkamer en één in de badkamer. De Scindapsus Pictus verzorging is eenvoudig en ik vertel je graag hoe je deze hangplant gezond houdt.

Scindapsus pictus, sierlijke hangplant.

De Scindapsus Pictus behoort tot de familie Araceae en komt van nature voor in het bosgebied in Zuidoost-Azië. In deze gebieden groeit de Scindapsus in de schaduw als een klimplant langs de bomen omhoog. In de meeste woonkamers in Nederland zie je hem echter als hangplant. Het is wel goed mogelijk om de plant naast een mosstok te planten, dan kan hij net zo klimmen als bijvoorbeeld een Monstera. De Scindapsus Pictus heeft olijfgroene hartvormige bladeren die met zilveren vlekken bedekt zijn. Juist door die zilvere/grijze vlekken is de plant zo sierlijk en mooi om te zien.

Scindapsus pictus verzorgen

planten voor badkamer

Waar zet je deze beauty neer?

Omdat de plant van nature in de schaduw tegen bomen aan klimt kan hij op veel plekken in huis staan of hangen. De Scindapsus Pictus is geen fan van direct zonlicht, maar is tevreden met een lichte plek of in halfschaduw. Hoe lichter de standplaats hoe meer zilverkleurige vlekken de plant zal houden. Op een donkere plek zullen de bladeren steeds donkerder worden, dit is wel iets om in de gaten te houden. Als het blad egaal groen wordt is dit een teken dat je plant meer licht nodig heeft. De Scindapsus is een plant die net als mensen niet dol is op tocht, probeer dit te voorkomen als je een plek uitzoekt. Bij ons vind je de plant in de woonkamer en in de badkamer.

Scindapsus pictus verzorging

Scindapsus pictus

Scindapsus pictus verzorging.

De Scindapsus Pictus verzorging is eenvoudig en met een beetje aandacht is deze plant ook blij met jou als je niet echt groene vingers hebt. De grond van een Scindapsus Pictus dient altijd licht vochtig te zijn en mag niet uitdrogen. Voorkom echter dat er een laagje water ontstaat aan de onderkant van de pot, deze plant wil geen natte voeten. Beter een keer droog dan te nat. De Scindapsus Pictus verzorging is extra makkelijk omdat de plant ook zelf laat zien wanneer hij dorst heeft. Zie je dat zijn bladeren wat slap zijn en gekruld blijven? Dan heeft hij dorst! Ook ik vergeet de plant wel eens, zeker de Scindapsus die in de badkamer hangt krijgt wel eens droge grond. Zijn bladeren blijven dan gekruld en dit komt weer helemaal goed met een flinke slok water. In de winter heeft hij een stuk minder dorst en wacht ik vaak tot de grond droog is.

De plant kun je elke 2 á 3 jaar verpotten, bij voorkeur in de lente. Dit zorgt voor nieuwe voedingsstoffen, luchterige grond en verse ruimte voor voldoende wortelgroei. In de winter de plant geen voeding geven, in de lente en zomer kun je het één keer per maand doen met vloeibare plantenvoeding. Ik doe dit niet consequent en de plant groeit prima. Oude bladeren die geel worden kun je wegknippen en je kunt de plant heel makkelijk stekken. Ik schreef er hier meer over.

5 gedachten over “Scindapsus Pictus verzorging, makkelijke hangplant!”

  1. Ik heb er één en die doet het ook zo goed. In de zomer had ik ongedierte en is hij amper gegroeid, maar zelfs nu maakt hij steeds minstens vier nieuwe bladeren tegelijk aan. Zo leuk!

  2. Die is zo leuk! Ik heb er ook één, als stekje gekregen en hij is wel iets gegroeid sinds ik hem heb, maar inmiddels groeit hij al een tijdje niet meer 🙁 Hij doet het verder goed hoor, maar het blijft bij een stengel met vier blaadjes en een stengel met een blaadje.

  3. Ik heb op dit moment planten staan, heel veel, waaronder ook eventuele toekomstige hangers, maar ja, LAT he… ik moet even kijken van de zomer hoe ik dat ga doen, gezien Picasso dan ook mee gaat, dus … moet ik maar even zien of ik mijn dochter zo gek krijg, maar ja, het is dan wel zomer dusssss en alles mee nemen, nee, dat is teveel 😉

    X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven