September

Deze maand begon goed, we hadden nog vrij en hadden een heerlijk relax weekend. Het was heerlijk zomers weer, bizar gewoon voor September met 30 graden!

Vrijdag 1 september was de laatste dag van onze vakantie week en het begon toen eindelijk lekker weer te worden. Zal je altijd zien, is je vakantie voorbij gaat de zon schijnen.. Ik heb heerlijk liggen lezen en Tommy las bij uitzondering de krant bij zijn koffie. Hij heeft dit weekend eindelijk de pepers van onze plant kunnen oogsten en heeft sambal gemaakt. Op zaterdag aten we gebakken rijst met kip, iets wat de buurman nog nooit op had dus die schoof gezellig aan. Na het eten hebben we bij de koffie de eerste chocolade kruidnoten op van dit jaar. Die lagen nu alweer in de winkel, bizar, maar lekker : ) We genoten van alle vlinders in de tuin, sinds eind augustus zijn er een hoop iedere dag. De Verbena planten die ik dit jaar geplant heb, zijn echte vlinder magneten. Zo leuk om te zien! Het was heerlijk zomers weer en ik heb eindelijk de moed bij elkaar geraapt om het onkruid tussen de planten te verwijderen. Bij Intratuin wat zakken houtsnippers gehaald en die over de grond verspreid, in de hoop wat onkruid groei tegen te gaan.

sam sept2023
collagesept2023Warmeweek

Tommy was voor zijn werk de eerste volle week van September in België en kwam op vrijdag avond weer thuis. Ik at een avondje bij de buren mee, pastasalade met stokbrood, we gingen een avond een ijsje eten bij Heldro en we aten ijs bij een ijssalon een paar dorpen verderop. Ik bestelde een avond pizza voor mijzelf en las bijna iedere avond op mijn ereader. Toen Tommy weer thuis was gingen we op zaterdag varen met vrienden. Super leuke dag gehad al was het wel heel heet. We hebben gezwommen in de Rottemeren om af te koelen en gegeten in Rotterdam bij de Machinist. Was een heerlijke dag op het water! Die zondag thuis lekker niks gedaan, heb nog een wasje buiten gehangen en verder hebben we met de hitte zo min mogelijk bewogen ; )

collagesept2023
septemberzosammie2023

Op het werk was het vreselijk, het was op kantoor net zo warm als buiten en werken met 30 graden is echt geen pretje. Was zo duf als een konijn en in de avond had ik koppijn. In de week van 12 september ging het onweren en koelde het eindelijk een beetje af. Ik ben dol op de zomer hoor, maar om te werken is het wel fijn als het wat frisser is. In de avond kon ik trouwens wel weer lekker buiten zitten in het late zonnetje. Heerlijke nazomer wat dat betreft deze maand! Ik maakte nog wat kiekjes in de tuin en we hadden weer een keer een box van Hello Fresh. We bestelden ook weer is een keer een kapsalon, prima weekend maaltijd ; ) Op zaterdag 16 september zijn we met een brabant tourtje meegegaan. Onze buurman heeft 2 trabants en wij mochten weer in de tweede rijden. Het was prachtig weer en we hebben een hele gezellige dag gehad met meerdere trabantjes. Met de lunch stonden we geparkeerd in een weiland waar de koeien nieuwsgierig kwamen kijken, heel grappig om te zien. In de avond afgesloten met een BBQ bij de buren. Was een top dagje! Zondag weer lekker niks gedaan en in de avond genoten van Hello Fresh.

We hebben de tuintafel alvast voor de herfst en winter onder de overkapping gezet zodat hij niet vol in de regen staat. Ook het waterdichte schaduwdoek is weer opgeruimd en ligt op de vliering voor volgend jaar. Er waren nog wat heerlijke zonnige dagen waar we ook echt van genoten hebben in de laatste week van september. Er waren weer volop vlinders in de tuin. Ook kreeg ons pampasgras eindelijk zijn eerste pluim! We hebben in huis gepoetst, Tommy heeft de ramen weer gelapt en ik ging langs bij Blossig Bloemen voor wat nieuwe zijden bloemen. We hebben eindelijk het souveniertje uit Zakynthos opgehangen, de olijventak en op de laatste zaterdag van september gingen we langs bij vrienden. Gezellige avond was dat weer. Oh, en er kwam weer een heel tof pakket binnen van FonQ, daar deel ik later meer over : )

sept2023lastweek

Gekeken. Ik ben in September begonnen aan het nieuwe seizoen van Virgin River en keek deze uit, we keken de Meilandjes en We zijn er Bijna. Ook keek ik op Netflix naar het eerste seizoen van The Mist. VT wonen weer verliefd op je huis begon met een nieuw seizoen, altijd zo leuk!

Lezen. Ik las de laatste 2 boeken uit van de zeven zussen serie. Wat een heerlijke boeken! Vond het gewoon jammer dat ik de hele serie uit had. Ben daarna gelijk aan een boek begonnen van dezelfde schrijfster, de Lavendeltuin. Ook een leuk boek, maar was een beetje voorspelbaar. Ik las ook Strandfeest uit van Suzanne Vermeer. Die was spannend! Ik begon aan het boek Erica (Meiland) die heb ik nog niet uit, ook begon ik aan het boek De Olijfboom van Lucinda Riley.

2 gedachten over “September”

  1. Leuk! Wij hebben ook een hoop vlinderplanten in de tuin, maar toch zag ik ze dit jaar een stuk minder dan eerdere jaren helaas.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven