simpele nutella brownie

Simpele brownie om te maken maar super lekker!

Ik was weer eens in de bak modus en vond een recept online voor het maken van brownies met Nutella. Het recept komt van Lekker&Simpel maar heb ik wel iets aangepast, iets wat ik wilde, niet te moeilijk ; ) Weinig ingrediënten zijn er nodig dus ik ging naar de supermarkt met een kleine boodschappenlijst, altijd fijn : ) En ik was heel blij met het uiteindelijke resultaat, zo lekker! Dat ik er later nog maar een eigen twist aan heb gegeven om deze simpele brownie nog eens te maken, dat recept volgt later.

 

simpele brownieZoals ik al zei, je hebt maar weinig nodig voor deze simpele brownie, ik heb een klein beetje veranderd aan het recept omdat ik zeker wilde zijn van een volle smaak.

5 eetlepels bloem, 4 eieren, 1 zakje vanille suiker en ik heb 280gr Nutella gebruikt.

Recept simpele brownie.

Zet de oven aan op 175 graden, doe de eieren in een kom en mix deze schuimig tot het een lichte kleur heeft. Verwarm de Nutella in een pannetje (of magnetron) tot deze vloeibaar is en voeg deze dan beetje voor beetje toe aan je eieren, blijf mixen. Voeg dan ook tijdens het mixen de bloem en de vanille suiker toe en mix door tot het allemaal goed gemengd is.

simpele brownie receptVet een ovenschaal in met boter en giet het beslag in je ovenschaal. Ik heb 2 kleine ovenschaaltjes (waarvan dit de kleinste is deze brownie is dus ook iets platter geworden) gebruikt die ik ooit eens in een kerstpakket kreeg. Zet de ovenschaal in het midden van de oven voor 25 tot 30 minuten.

Even laten afkoelen en smullen maar!

nutella brownie recept

26 gedachten over “Simpele brownie om te maken maar super lekker!”

 1. Hè, dit is echt súper simpel! En ook gewoon geen andere ’troep’ er in zeg maar. Yay, ik ga dit recept doorsturen naar een vriendin van mij die gek is op dit soort dingen. Ik weet zeker dat zij gelijk de keuken in duikt, hahaha.

 2. Woah, zo lekker gemakkelijk en snel, dit ga ik zeker weten ’n keer proberen. Lijkt me heerlijk om zondagmiddag van deze brownies te kunnen snoepen!

 3. Ja. Want waarom zou je cacao gebruiken als je ook veel suiker, olie, 13% hazelnoten, 7.4% cacoa, melkbestandelen (geen vet) soya lecitine en vanille smaak kunt gebruiken? 🙂
  Ik denk dat ik gewoon mijn eigen cacao en dan desnoods hazelnoten en walnoten toevoeg. Verse. En dan de nutella voor af en toe op een beschuitje. Brownies zijn nou echt niet zo ingewikkeld dat je daar een hulpje als nutella voor hoeft te gebruiken.

  1. Ik ben vooral dol op Nutella en ik heb niet de behoefte om vreselijk op mijn eten te letten, gezonde recepten en gezonde blogs zijn er genoeg. Ik hou van dit 🙂 Dus gezonde variaties passen niet op mijn blog.

   1. Ja maar, ja maar, Sam! Echt! Van die 280 gram nutella is het dus minstens 140 gram suiker! En palmolie! Maar los daarvan, dan kan ik me niet voorstellen dat het echt een smeuige brownie wordt. Kan ik ook niet inschatten van die foto. Brownies horen beetje ‘nat’ te zijn van binnen. Is deze dat ook?
    Is het dan niet lekkerder om muffins te maken en dáár een lepel nutella in te verstoppen? Of een gewone brownie te maken en dan een eetlepel of twee nutella overheen smeren?

    1. De ingrediënten van Nutella boeien me niet, als ik mezelf wil verwennen ga ik niet letten op suikers etc. Het recept heet ook niet voor niks Nutella brownie. Jup deze was ook wat natter aan de binnenkant, muffins met Nutella heb ik ook gemaakt, dat recept komt later online. Nogmaals, het recept heet niet voor niks Nutelle brownie en ik zeg nergens dat het gezond is, ik zeg alleen maar dat het lekker en simpel is ; ) Mensen zoals ik die van simpel en van Nutelle houden zullen dit erg lekker vinden.

 4. Met Nutella weet je zeker dat het heerlijk wordt! Inderdaad een super makkelijk recept met dingen die je altijd wel in huis hebt, dus ook goed geschikt voor als je pas last minute weet dat er bezoek komt. Het water loop me al in m’n mond!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven