Knusse slaapkamer

Slaapkamer knus maken, gezellig bij elkaar.

De slaapkamer knus maken is helemaal niet zo moeilijk en hoeft ook niet veel te kosten. Ik zei al eerder dat wij graag een rustige slaapkamer hebben, maar die mag zeker wel knus zijn!

Knus in en op bed.

Het is helemaal niet lastig om een rustige slaapkamer knus te maken. Het begint allemaal bij het bed, vaak het grootste ‘ding’ in de slaapkamer. Nu hebben wij helemaal geen enorm bed, gelukkig maar, want dat vind ik zelf ook niet echt knus. Ons matras is 160×200 waardoor wij elkaar snel kunnen vinden in bed. Nu is dit voor iedereen persoonlijk natuurlijk, maar ik vind het niet heel gezellig als mijn partner een halve meter verderop ligt. Knus kan dus al beginnen met de maat van je bed en matras. Het kan natuurlijk altijd nog knusser met een matras 150×200 of als je wat langer bent een matras 150×210. Die lengte zou ik ook best nog extra willen aangezien wij beide lang zijn.

Ons dekbed is 200×200, wij slapen onder hetzelfde dekbed, ook weer lekker knus. Het bed nog knusser maken doe je met kussentjes en een gezellig plaid of een mooie sprei. Die laagjes op bed maken het bed helemaal af en nodigen uit om in bed te springen. Wij hebben altijd wat extra kussens op bed. Snel, makkelijk, betaalbaar en een knus, sfeervol en zacht resultaat. Wie wil dat nou niet?

slaapkamer knus maken

Rustige slaapkamer knus maken.

Onze slaapkamer heeft een rustige basis en door donkere kleuren te gebruiken voelt het voor ons gelijk warm en geborgen. Met een rustige basis kan je alle kanten op en zo hebben wij met wat eenvoudige items de slaapkamer knus gemaakt. Een aantal planten staan en hangen in de slaapkamer en er staat een mooie zeegras mand om de eerder genoemde kussentjes en plaids in op te bergen. Ook hebben wij windlichten op de slaapkamer staan en hangt er een kleed aan de muur. Een kleed op de vloer zou het nog knusser maken, dat staat hier nog op de verlanglijst.

Verlichting.

Verlichting op de slaapkamer is ook zeker iets om over na te denken. Met gedimd licht voelt het extra knus op de slaapkamer. Wij hebben ook een flinke plafondlamp die vol aan kan. Altijd handig met schoonmaken of om iets goed te kunnen zien, maar dat is alles behalve knus. Om deze reden hebben wij lampen op de nachtkastjes staan die wij kunnen dimmen. Met de verlichting van Hue kunnen we zelfs de kleuren aanpassen, maar warm wit gedimd licht is al erg sfeervol. Kaarsjes zorgen ook voor een ontzettend knusse sfeer en waarom zou je die alleen in de woonkamer gebruiken? In de slaapkamer is kaarslicht ook ontzettend sfeervol.

dark bedroom

Zoals je ziet, een slaapkamer knus maken is met een paar kleine aanpassingen helemaal niet veel gedoe! Ik vind onze slaapkamer in ieder geval goed geslaagd : ) Met een goed bed en warme kleuren is je basis al klaar. Stapel kussens op bed en even nadenken over de verlichting en je knusse slaapkamer is er klaar voor!

2 gedachten over “Slaapkamer knus maken, gezellig bij elkaar.”

  1. hihi, in dit huis, staat een bed van 140×200 cm, dekbed 200.200 cm ook, en dat is extra knus. Onze lichaamsbouw is ook best groot, dus ja, soms is het even vechten, en liggen we altijd tegen elkaar aan, geen escape mogelijk. In Almere heb ik een 180×200, en soms is dat ook best fijn hoor, we zijn allebei warmbloedig eenmaal in bed, en dan zweten we gewoon het bed uit in feite omdat allebei kachels zijn. En dan is soms even afstand nemen ook prettig en trust me, we vinden elkaar ook snel genoeg hoor 😀 😛

    X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven