slaapkamer met schuine wand

Slaapkamer met groene muur.

Een slaapkamer met groene muur? Ja, waarom niet? Onze slaapkamer heeft 3 groene wanden rondom het bed. Ik vind de kleur nog steeds prachtig. De donkere wanden maken het extra donker in de slaapkamer. Dit vinden wij heel fijn, dan slapen we beter : ) Toch mis ik soms wel eens de zwarte muren die we op onze oude slaapkamer hadden. Zwart heeft gewoon ook iets gaafs.

Niet dat ik onze groene muren alweer zwart zou willen maken hoor! Zoals ik al zei, ik vind de groene kleur nog steeds prachtig. Het is de kleur aanpassing van Histor. Groen geeft de kamer wat natuurlijks en het oogt wat warmer dan zwart. Deze groene kleur gaat super samen met natuurlijke materialen. De houten krukjes van de Xenos die wij als nachtkastje gebruiken staan mooi bij het groen en ook de nachtlampjes van touw springen er mooi uit.  Onze slaapkamer met groene muur achter het bed voelt soms nog wel een beetje kaal. Ik twijfelde af en toe of ik het vloerkleed weer aan de muur wilde hangen. Dat stond wel heel tof in onze vorige slaapkamer. Toch bewaar ik het idee nog even. We willen uiteindelijk de wanden in onze overkapping glad afwerken met een lichte kleur. Het lijkt me ook wel mooi om het vloerkleed daar straks op te hangen. Hebben we daar gelijk gave wanddecoratie en het geeft de overkapping direct een boho sfeertje.

slaapkamer met groene muur

Slaapkamer met groene muur en wanddecoratie.

Om de slaapkamer met de groene muur toch wat extra’s te geven koos ik voor een canvas doek. Ik mocht 3 canvas posters voor een Insta samenwerking bestellen en besloot er één te kiezen voor onze slaapkamer. Deze print leek mij perfect passen bij de groene muren en nu het canvas er staat kan ik hem niet meer weg denken. De hoek van de slaapkamer waar het bed staat is zo een stuk minder kaal. Dit is de print Muscinae Moss Art Forms van Ernst Haecke die te bestellen is bij Photowall. Dit canvas doek kan aan de muur opgehangen worden, maar omdat wij een plankje achter het bed hebben was dat niet nodig. Ik heb hem daar gewoon los opgezet, scheelt weer gaatjes boren.

groene muur

Het bed bij de groene muren.

Ik kies bijna altijd voor een effen dekbedovertrek. Dit vind ik net wat rustiger ogen bij de donkere wanden en dat is makkelijk te combineren met alles. Op een uitzondering na dan, dit flanellen overtrek met ruitjes patroon kon ik de vorige keer niet weerstaan. Dit ligt nu niet meer op bed, veel te warm nu : ) Jersey en katoen hebben nu de voorkeur. Voor op bed hebben we vooral neutrale kleuren. Wit, grijs, bruin, zwart dit past allemaal goed bij de groene muren en de meeste plaids die ik heb passen daar dan ook weer goed bij. Verschillende kussens op bed maken het plaatje compleet. Ik vind het vooral in het weekend leuk om het bed mooi op te maken. Daar heb ik doordeweeks de tijd niet voor.

Wat past er nog meer bij groene muren?

Een slaapkamer met groene muur valt goed te combineren. De kleur past goed bij een houten vloer, maar het gaat ook prima bij een betonlook vloer. De hele lichte tinten groen ogen ontzettend fris en de meer donkere kleuren groen geven een wat stoerder effect. Natuurlijke materialen gaan goed bij eigenlijk alle tinten groen. Denk aan jute vloerkleden, touw lampen, droogbloemen en bijvoorbeeld bamboe nachtkastjes. Wij hebben webbing windlichten bij het bed staan, maar ook de rotan of bamboe lantaarns kleuren prachtig bij groen. Aan de licht gekleurde wanden hangen op onze slaapkamer rotan spiegels. Je kan deze uiteraard ook combineren met een groene wand, dat laat ze nog meer opvallen. Denk ook eens aan een mooie lichte klamboe en linnen gordijnen. Je kan met een groene muur zoveel kanten op!

Durf jij voor kleur te gaan in je slaapkamer?

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

1 gedachte over “Slaapkamer met groene muur.”

  1. We hebben wel donkerbaluwe gordijnen, die echt goed verduisteren. Verder is het allemaal erg licht, ook omdat het in de ochtend zo lekker is als het zonnig is. Daardoor is het in onze hal dan ook lekker licht. Ik word zelf namelijk juist blij van zonnige ochtenden.
    Ik zou hooguit terugwillen naar onze rode-bric-kleurige muur. Maar dan moet je weer verfen en dat geeft rommel, en is ook een gedoe. Enzo. … Ben niet zo van het klussen 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven